Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Zo word je een gelukkige en blije moeder

Zo word je een gelukkige en blije moeder

Ken jij ze ook? Die gelukkige en blije moeders die eruit zien alsof ze de hele wereld aan kunnen en dat waarschijnlijk ook écht kunnen? Vooral na een slapeloze nacht wil je ze ’s morgens vroeg liever niet tegenkomen. Maar het goeie nieuws is: jij kunt ook zo’n moeder worden. Ik ben erachter gekomen wat de geheimen van de ‘blije moeders’ zijn.

Advertentie
 1. Vraag om hulp
  Lastig voor veel moeders, maar dóe het gewoon. Schakel hulp in van familie of vrienden of ga op zoek naar een leuke oppas voor de kinderen. Dan kun jij ook eens een avondje weg met vriendinnen of een nachtje weg met je liefde. Heb je geen familie in de buurt? Bouw dan een netwerk op. Stel je open. Misschien zijn er andere moeders met hetzelfde probleem. Je kunt elkaar helpen.
 2. Verlaat het huis ONMIDDELLIJK
  Oeps… vandaag nog niet het huis uit geweest? Pak je jas en ga! Met of zonder kind, maar zoek de buitenlucht op. Van frisse lucht word je blij. Ga je met kind? Zoek dan een leuke speeltuin op of wandel een rondje door het park. Snuif de frisse lucht op en geniet van wat je tegenkomt.
 3. Plan leuke dingen
  En dat hoeft echt niet altijd veel geld te kosten. Natuurlijk, een vakantie of weekendje weg is leuk, maar picknicken in het park, een stukje fietsen, naar het bos gaan, eten met vrienden… Die dingen zijn net zo goed leuk!
 4. Doe leuke dingen met vriendinnen
  Er zijn moeders die veel vriendinnen hebben. Doe leuke dingen met ze, óók zonder man en kids. Ben je eenzaam? Ga op zoek naar vriendinnen. Sluit vriendschappen. Als je ervoor open staat komen er leuke andere moeders op je pad. Denk simpel: vriendinnen zijn overal te vinden. Op de zwangerschapsgym, op de crèche, bij zwemles, op het schoolplein, in de klas van je kinderen…
 5. Slaap voldoende
  Het is echt waar: slaap is het beste medicijn. Voor alles. Ook als je je niet zo happy voelt. En ik weet ook dat dat voor moeders lastig is. Want die gebroken nachten… Misschien kun je dan meteen punt 1 in werking stellen: vraag hulp en slaap.
 6. Ga sporten
  Eerlijk is eerlijk, voor mij ook een puntje. Maar het schijnt dat je van sporten gelukkig wordt. Niet meteen na de eerste sportsessie, want dan denk je eigenlijk alleen maar: wáár ben ik aan begonnen?! Maar het schijnt echt waar te zijn… Dus, als niet blij bent met je lichaam: ga niet zitten sikkeneuren, maar doe er iets aan. *geeft zichzelf een schop onder haar kont*
 7. Ga alleen op pad
  En daarmee bedoel ik: zonder man, zonder kinderen, zonder vriendinnen. Ga een nachtje alleen weg. Echt… het zal je goed doen. Als je alleen weggaat ben je echt niet meteen eenzaam. Het is juist goed om even alleen te zijn. Je komt fris en fruitig weer terug. Een dagje alleen winkelen of naar de sauna gaan voldoet ook.
 8. Cijfer jezelf niet weg
  Je bent moeder, je hebt kinderen, je hebt een man. Maar cijfer jezelf niet weg. Het is niet zo dat man en kinderen altijd voorgaan. Jij bent er ook nog. En kinderen worden er echt niet minder van als ze zichzelf een poosje moeten vermaken. Doe wat jij leuk vindt en voel je niet schuldig. Ook niet als je werkt of een paar nachtjes zonder ze op pad gaat.
 9. Hou van je partner!
  Besteed aandacht aan elkaar, doe leuke dingen samen, praat met elkaar. Laat je kinderen zien dat je van elkaar houdt. Doe grote mensen dingen en praat ook eens niet over de kinderen. Heb elkaar lief en zorg voor elkaar. Daar word je heel gelukkig van.
 10. Geniet van de kleine dingen
  Het hoeft niet altijd groots. Geniet van de kleine dingen: een bosje bloemen kopen voor jezelf, een kopje koffie drinken in de stad, je favoriete film kijken op Netflix of je serie trouw volgen, met een glas wijn en een tijdschrift in bad. Het zijn de kleine dingen die het hem doen. Leer dat te waarderen. Zijn je kinderen lief aan het spelen? Pak je tijd! Drink koffie en lees een boek. Of nou ja, een paar bladzijdes. Het gaat om het idee.

  Geschreven door

  Linda Bosscher

  Op mijn blog vind je nog veel meer tips. Het lijstje is daar nog uitgebreider. Laat je inspireren!

Zwangerbox partnerpagina Waterwipes 2022

Waterwipes

Bekijk de website