3 leuke attractieparken voor jong én oud

Dagje uit? In Nederland zijn er zat leuke attractieparken voor 0 tot 100 jaar. Van dieren spotten in het oerwoud en met een kriebel in de buik de achtbaan in tot een rondje in de draaimolen met Bumba. ‘Wanneer gaan we weer?’

OUDERS VAN NU SAMEN MET CENTER PARCS
Let op: de inhoud van dit artikel is tot stand gekomen voor de huidige situatie en is hierdoor op dit moment mogelijk niet helemaal juist. Center Parcs blijft zoals je gewend bent, maar dan net even anders. Om er zeker van te zijn dat jullie een geweldig verblijf beleven, bieden de parken een aangepast activiteiten- en service aanbod aan en volgen zij diverse veiligheidsmaatregelen.

WILDLANDS

Olifanten spotten, gluren naar tijgers en bibberen op de Noordpool? Daarvoor hoef je echt niet op het vliegtuig te stappen. In Emmen heb je het bekende WILDLANDS waar je ook oog in oog staat met wilde dieren én spannende avonturen beleeft. Van overleven in het oerwoud en een stoere safaritocht tot ijskoud onderzoek doen op Nortica.

Leuk voor oudere kinderen is de nieuwe attractie Tweestryd. Je stapt in een mijnkarretje die je naar een hoogte van 20 meter brengt. Daarna begint een onvergetelijke race tegen elkaar door de oude mijn. Spannend! Is je kind nog te jong voor deze attractie, volg dan de Jungle Train en ga op zoek naar de twee olifantjes die dit jaar zijn geboren.

Plopsa Indoor Coevorden

Nog zo’n succesnummer is Plopsa Indoor in Coevorden. In dit park ontmoet je alle Studio 100-helden. Scheer in de Wickiebaan (ja van Wickie de Viking) langs ruige rotsen en verken met hoge snelheid de donkere grot. Of stap in de Bumbamolen en ga daarna op zoek naar de Carrousel van Samson & Gert. Voor oudere kinderen is de mysterieuze Anubis-attractie een avontuur. Vergeet niet een selfie te maken met Maya de Bij of Kabouter Plop.

Toverland

Als je een onvergetelijke dag wilt beleven, dan ga je naar Toverland in het Limburgse Sevenum. Al snel ontdek je dat je hier tijd tekort komt, zoveel attracties zijn er. Bezoek ook vooral de gloednieuwe themagebieden Port Lugana en Avalon met onder andere de spectaculaire nieuwe achtbaan Fēnix. Vlieg mee onder de vleugels van deze spectaculaire wing coaster en ervaar het betoverende gevoel van vliegen over de wateren van Avalon. In Port Laguna komt toveren letterlijk tot leven. Met een toverstaf in de hand ga je hier op ontdekking. 

Goed om te weten: als je bij Center Parcs jouw verblijf boekt, kun je voor aankomsten t/m maart 2021 eenmaal gratis wijzigen tot 21 dagen voor aankomst met als uiterste aankomstdatum 30 september 2021.