Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6 redenen om een vakantie in de winter te boeken

Heb je er weleens aan gedacht om er in de winter even tussenuit te gaan met het gezin? Niet? Best logisch, na de decemberdrukte, de donkere dagen en het gure weer. Maar wel zonde! Deze periode is namelijk hét moment om een mini-vakantie voor het hele gezin in te plannen. Dit is waarom.

Ouders van Nu samen met Center Parcs
 1. Verleng de feeststemming

  Sinterklaas, kerst, oud en nieuw… december zat boordevol feestmomenten. Waarschijnlijk vier je ze elk jaar allemaal. Pakjesavond bij jouw ouders, het kerstmaal bij jullie thuis, oud en nieuw met de buren. Hoe hectisch ook, je mist die gezelligheid als de feestdagen voorbij zijn. Door na de feestdagen de hort op te gaan, verleng je de feeststemming! Dompel je eens onder in de wintersfeer van een andere stad, of waai uit op het strand. Drink warme choco op een wintermarkt en kies een gezellig restaurant uit voor een na-de-kerstdiner.

 2. Ontsnappen na de decemberstress

  Het voordeel van er tussenuit knijpen na de feestdagen, is dat je kunt bijkomen! Na het dagenlang rondstruinen in overvolle supermarkten en je uitsloven in de keuken, eindelijk lekker lang wandelen en spelletjes spelen in je pyjama. Geen verplichte bezoekjes aan grootouders en oudtantes of moeten kiezen met welke kant van de familie de cadeautjes uitgepakt worden. Gewoon zonder gedoe, genieten met je eigen gezin.

 3. Quality time voor het gezin

  Door samen te ontsnappen na de decembergekte en de grauwe winterdagen, geniet je echt van quality time met je gezin. Reuze gezellig die feestdagen met de hele familie, maar wat quality time met gezin is een welkome afsluiter van de feestmaand. Samen nieuwe plekken ontdekken, naar de dierentuin en het zwembad en knus een film kijken in een vakantiehuisje. En natuurlijk uitslapen zolang je kan (oké, dat is misschien een illusie met jonge kinderen). Gewoon alleen maar doen dus waar jullie zin in hebben.

 4. Omarm de winter

  Het koudste seizoen van het jaar is voor de meeste mensen niet de meest favoriete periode. Maar als je de natte sneeuw en de korte dagen vergeet, zul je zien hoe fijn de winter is. Die gezellige sfeer in winkels en cafeetjes. En hoe knus dat de kaarsjes tegen het eind van de middag al aan kunnen! Ook leuk: dat je wanneer je maar wilt aan de glühwein mag, non stop hapjes kan eten en volle bak voor winterse pot kunt gaan. Geniet ervan! En dat lukt zeker als je uit de dagelijkse sleur weg bent.

 5. Weg met de winterdip

  Weleens een winterdip gehad? Dat is geen pretje! Gelukkig er is iets aan te doen: laat een winterse vakantie nou dé perfecte remedie zijn. Een nieuwe omgeving, lekker op pad gaan, allemaal zaken die je fit houden en energie geven in de donkere wintermaanden. En wat denk je van de voorpret? Alleen daar word je al blij van! (Kortom, boeken dus die mini-vakantie.)

 6. Herinneringen maken

  Wat weet jij nog van de winters uit je jeugd? Waarschijnlijk denk je nu aan een feestje dat eruit sprong of een winterse wandeling door een besneeuwd bos. Een moment dat anders was dan anders. De mooiste herinneringen maak je als je een bijzonder moment beleeft, op een verrassende plek. Dit geldt ook voor jouw kinderen.