Uit eten met kinderen

Uit eten met kinderen, hoe hou je het leuk?

Ga je uit eten met het gezin? Denk van tevoren over een paar dingen na, dan heb je de grootste kans op een gezellige avond. Wij geven tips voor als je uit eten met kinderen gaat.

Uit eten met kinderen

Plan het etentje vroeg op de avond: de meeste restaurants zijn dan nog rustig, waardoor het eten sneller geserveerd wordt. Hoe later op de avond, hoe langer je moet wachten. Spreek van tevoren met het hele gezin regels af. Als je uit eten met kinderen gaat, vertel ze dan dat ze niet door het restaurant mogen rennen, omdat andere mensen daar last van kunnen hebben. En vertel ze bovendien dat ze niet mogen schreeuwen.

Advertentie

Kindvriendelijke restaurants

Er zijn veel kindvriendelijke restaurants te vinden die voorzieningen als een oppas, speelhoek of ballenbak hebben en speciale menu’s. Je kunt op internet naar kindvriendelijke restaurants in de buurt zoeken, en vaak lees je op de website welke voorzieningen er zijn. In sommige restaurants hebben ze zelfs animatie voor kinderen!

Bekijk van tevoren of het restaurant een kindermenu heeft en of er kinderstoelen beschikbaar zijn. Geef bij het reserveren ook alvast aan dat je een kinderstoel wilt. Verder is het handig om te weten of er een plek is waar je je kind kunt verschonen. De meeste restaurants hebben er een aparte ruimte voor, maar vooraf vragen kan natuurlijk geen kwaad.

Improviseren

Wil je niet naar een kindvriendelijk restaurant? Neem dan zelf wat spullen mee waarmee je kinderen zich kunnen vermaken. Bijvoorbeeld een kleur- of stripboek, een Nintendo DS of de iPad. Zorg er wel voor dat het geluid uit staat of neem een koptelefoon mee.

Als je niet naar een kindvriendelijk restaurant gaat, is de kans groot dat het betreffende restaurant ook geen kindermenu heeft. Je kunt in dat geval vragen of de kok kleinere porties wil maken voor de kinderen.