Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Tandartsverzekering voor je kind

Wanneer je kind de leeftijd van 2 tot 3 jaar bereikt heeft, is zijn melkgebit waarschijnlijk compleet. Vanaf nu kun je je kind meenemen naar de tandarts. Is een tandartsverzekering dan nodig?

Advertentie

Wat wordt wel vergoed?

Bij een basisverzekering heeft je kind recht op in ieder geval 1 controle per jaar. Dit kunnen er meer zijn, verschillend per kind. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je kind, na het jaarlijkse controlebezoek, last krijgt van zijn tanden. De kosten voor deze extra controle worden ook vergoed vanuit de basisverzekering. Ook vallen onder andere een fluoridebehandeling, het verwijderen van tandsteen, de restauratie van tanden en verdovingen onder de basisverzekering. Het beschermende laagje kunststoflak op de tanden tegen bacteriën, ook wel sealen genoemd, valt hier ook onder.

Aangeboren afwijkingen aan het gezicht en kaken worden wel vergoed vanuit de basisverzekering. Ook als hier orthodontische behandelingen voor nodig zijn.

Wat wordt niet vergoed?

Het kan zijn dat je kind een beugel nodig gaat hebben. Helaas vallen de kosten voor een beugel en andere orthodontie niet onder de basisverzekering. Hiervoor is een aanvullende verzekering nodig. Andere tandartskosten die niet bij je kind worden vergoed zijn: gedeeltelijke prothese en tandvervanging met niet plastische materialen (kroon- en brugwerk) en implantaten.

Tandvervanging met niet plastische materialen wordt wél vergoed wanneer je kind niet vanzelf snij- of hoektanden heeft gekregen. Als het ontbreken van deze tanden komt als gevolg van een ongeval worden de kosten hiervoor ook vergoed.

Advertentie

Aanvullende verzekering voor beugel

Het kan handig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. De helft van de kinderen heeft namelijk een beugel nodig. Doe dit op tijd, aangezien de wachttijd voor een aanvullende verzekering lang kan zijn. Dit betekent dat de verzekering eerst een bepaalde tijd moet lopen voordat je ook echt de vergoeding krijgt. Informeer bij je verzekering hoe lang de wachttijd is.

In veel gevallen wordt je kind meeverzekerd op jouw aanvullende verzekering. Sommige verzekeringsmaatschappijen vervullen alle kosten voor de beugel van je kind vanuit de aanvullende verzekering. Andere dekken 70 tot 90 % van de kosten.

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting