Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

6x goede redenen om kinderen vaker buiten les te geven

Buiten les krijgen heeft super veel voordelen voor kinderen. En is uiteraard ook gewoon heel leuk!

Advertentie
 1. Buiten zijn is gezond

  We weten allemaal dat frisse lucht en regelmatig bewegen goed is voor kinderen (en natuurlijk ook voor ons!). Niet voor niets stimuleren we onze kinderen om regelmatig lekker buiten te spelen. Hoe fijn is het als dat ook af en toe tijdens schooltijd gebeurt? En dan niet alleen tijdens de pauzes, maar ook als er wordt gerekend of tijdens een lesje taal.

 2. Betere prestaties

  Onderzoek heeft bewezen dat kinderen die veel buiten zijn, hoger scoren als het gaat om rekenen, lezen en schrijven. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat hun zintuigen buiten veel meer geprikkeld worden, dan in een muf klaslokaal. De wind die je door je haren voelt gaan, de natuur die om je heen verandert, alles dat je buiten ziet en ruikt: het maakt leren een stuk makkelijker. En leuker!

 3. Buiten les maakt leren makkelijker

  Krijgt je kind op school steeds te horen dat hij op zijn stoel moet blijven zitten? Mag rennen en springen alleen tijdens pauzes en gym? Hopelijk is dat snel verleden tijd. Steeds meer scholen zien in dat bewegen niet alleen gezond en fijn is, maar ook de schoolprestaties verbetert. Lees dit artikel maar eens. Springend de tafels opdreunen of een speurtocht naar de letters van het alfabet: waar kan dat beter dan buiten?

 1. Creativiteit booster

  Kinderen worden niet alleen slimmer van een buitenles, maar ook creatiever. Dit heeft volgens onderzoekers alles te maken met de mogelijkheden die buiten bezig zijn kinderen biedt. Er is letterlijk meer ruimte voor creativiteit en er zijn allerlei materialen (zand, steentjes, water) die de fantasie prikkelen en waar kinderen dingen mee kunnen maken en experimenteren.

 2. Meer waardering voor de natuur

  Blaadjes die in de herfst van de bomen vallen of bloemen die in de lente opkomen. Door het zien van al het moois dat er buiten gebeurt, krijgt je kind respect en waardering voor de natuur. En zal hij er dus ook zuiniger op zijn en het volgende keer wel uit z’n hoofd laten om zijn snoeppapiertje op de grond te gooien.

 3. Beter en socialer gedrag

  Ook bewezen door onderzoekers: kinderen die regelmatig buiten zijn, vertonen minder vaak vervelend of moeilijk gedrag, dan kinderen die weinig buitenkomen. Ook zou leren samenwerken en het oplossen van ruzietjes, buiten makkelijker gaan. De reden hiervoor is simpelweg dat kinderen buiten minder stress ervaren en dan gaat alles stukken makkelijker. En zeker voor drukke(re) kinderen is een les in de buitenlucht een goede zaak, want ze worden hier een stuk rustiger van. Niet voor niets werken natuurgeluiden en -beelden rustgevend.

Kortom, tassen mee en met de hele klas naar buiten. Genoeg goede redenen, toch?

Bron: Fairydustteaching

Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop