Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10 originele tips voor binnenspelen

Verveelt je kind zich? Ook binnen zijn er meer dan genoeg leuke dingen te doen. Daarom 10 tips voor binnenspelen!

Advertentie
 1. Bouw een tent


  Een tent in huis is zo gemaakt: pak een laken, een aantal stoelen, wat wasknijpers en klaar is Kees! Maak wat lekkers klaar en ga gezellig met je kind samen in de tent picknicken. Binnenspelen op z’n best.

  Tip: De tofste speeltenten voor op de kinderkamer vind je hier

 2. 3D-tekening


  Soms heb je aan een kartonnen doos genoeg om je kind gelukkig te maken. Snor een oude verhuisdoos op en zet ’m midden in de woonkamer met een paar stiften én je kind erin. Nee, niet om hem te verhuizen, hij mag de binnenkant versieren. Een schoenendoos, zoals in dit filmpje kan natuurlijk ook! Is weer eens wat anders dan dat eeuwige velletje papier.

  Bekijk ook: Top 10 bordspellen per leeftijd

  Advertentie
 3. Sokken paren

  sokken
  Maak een bergje van de sokken die net uit de was komen en laat je kind steeds twee dezelfde pakken. Je kunt het nog nét een tikkeltje lastiger maken door er ook knopen, lintjes en andere spullen tussen te leggen waar je er twee van hebt.

  Tip: Toch wel erg veel versleten sokken op die stapel? Hier vind je mooie nieuwe sokken.

  Zijn de sokken opgerold? Tijd voor het volgende level! Dit spelletje gaat om het oefenen van de behendigheid en het evenwicht van je kind. Oh, en je hebt er wat fantasie voor nodig, maar welke peuter heeft dat niet?

  Dit heb je nodig:

  – Zo veel mogelijk opgerolde sokken
  – Een knuffel

  Zo speel je het:
  Het spel begint met het loslaten van de monsters: geef je kind een mandje met opgerolde sokken en laat hem de bolletjes door de kamer verspreiden. Gooi dan de knuffel in het midden en geef je kind de opdracht om de knuffel te redden zonder de sokmonsters aan te raken. Gelukt? Maak de reddingsoperatie dan steeds iets moeilijker: hinkelend, achteruitlopend, of springend als een kangoeroe.

  Advertentie

  52 tips: zo creëer je onvergetelijke momenten met je kind.

 1. Maak een eindeloze tekening

  tekenenSucces verzekerd: tape een megagroot papier (bijvoorbeeld de achterkant van een restje behang) vast op de grond en laat je kind zich uitleven met glitterlijm, verf, kleurpotloden en wasco. Of ga er zelf op liggen en laat je omtrekken.

 2. Maak je eigen memoryspel


  Knip vierkantjes uit en laat je kind steeds twee dezelfde figuren (maan, boot, vis) tekenen. Of knip setjes van twee dezelfde plaatjes uit en laat ze door hem opplakken. En dan natuurlijk urenlang memory spelen!

  Óf speel schoenen-memory:
  Barst jij ook van de laarzen, sneakers en pumps ? Dan kun je met je kind schoenenmemory spelen. Hussel je schoenencollectie door elkaar en leg alles in rijen – naast en onder elkaar – op de vloer. Leg over elke schoen een stuk papier of een doekje en het spel kan beginnen. Nog iets te moeilijk? Laat de doekjes dan weg en laat je kind de paren gewoon zo bij elkaar zoeken.

 3. Organiseer een verzamelspeurtocht

  speurtochtStippel je eigen speurtocht uit door het hele huis. Bekijk van tevoren wat her en der op de grond ligt, en geef je kind een emmertje mee om alles te verzamelen. Geef hem vervolgens wat opdrachten mee. Dus bijvoorbeeld: vind één witte sok (als die rondslingert), zoek het varkentje van de speelgoedboerderij, vind tien Lego-blokjes, etc.

 4. Spelen of schoonmaken?


  Combineer het aangename met het onaangename: geef je kind een emmertje met water en een doekje en maak samen de badkamer schoon. Pret verzekerd! Lees hier welke huishoudelijke klusjes geschikt zijn per leeftijd.

 5. Knutselen met pasta


  Pasta is niet alleen lekker, je kunt er qua knutselen ook nog eens alle kanten op! Maak bijvoorbeeld een pastaschilderij, of rijg een ketting van penne en beschilder deze. In het filmpje zie je hoe je dit het beste kunt doen.

 6. Creatief krijten

  krijtenHebben jullie thuis een krijtbord? Probeer het bord eens op de grond te leggen. Laat je kind er iets leuks op tekenen, bijvoorbeeld een dierentuin of een straat met huizen. Pak vervolgens de Playmobil of Duplo erbij, en laat je kind ermee spelen in zijn eigen dierentuin!

 7. Varieer met speelgoed

  speelgoedHeeft jouw kind veel speelgoed maar verveelt hij zich toch? Verdeel het speelgoed in meerdere bakken, en haal elke dag een andere bak tevoorschijn. Hierdoor ontdekt je kind elke dag weer iets nieuws, en is het aanbod overzichtelijk.

  Heb je een vriendin, zus of buurvrouw met kinderen van dezelfde leeftijd? Wissel eens een weekendje een bak speelgoed uit! Want iets dat nieuw is of van een ander, is altijd leuker!

 

Redactioneel – Offer – Het leukste speelgoed voor kinderen!

Het leukste speelgoed voor kinderen!

Bekijk het aanbod