Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De allerleukste zwembaden van Nederland op een rij

De meeste kinderen zijn dol op zwemmen. Een uitje naar een zwemparadijs is dan ook altijd een succes. Maar ja, keuzes, keuzes. Want wat zijn eigenlijk de állerleukste zwembaden van Nederland? Hier een flinke rij suggesties voor een dagje zwemparadijs.

Advertentie
 1. Aqua Mundo in Het Heijderbos

  aquamundo heijderbos
  Bron: Aqua Mundo – Center Parcs

  Meedeinen op golven, snorkelen tussen tropische vissen in het koraalbad of meegevoerd worden op de wildwaterbaan. Het kan allemaal in de Aqua Mundo bij Center Parks Het Heijderbos, vlakbij de Duitse grens. In 2021 heeft Het Heijderbos er zelfs een splinternieuwe glijbaan gekregen: de Duo Racer. Wie zet de snelste tijd neer terwijl jullie door de palmbomen suizen? Kinderen vanaf 3 maanden kunnen terecht in het kinder-doe-bad.

  Zwembroeken en zwemluiers meenemen naar het zwembad? Laat je kind ze zelf dragen in één van deze schattige kinderrugzakjes

 2. Golfbad in Oss

  golfbad oss
  Bron: Golfbad in Oss

  Advertentie

  In dit zwembad kunnen de kinderen genieten van glijbanen en – uiteraard! – golven. Voor de kleintjes zijn er unieke Berenbaden en er is veel spelmateriaal beschikbaar. Leuk dus voor alle leeftijden! Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zoals discozwemmen of een bezoek van Beer Dobber aan het zwembad. Bekijk hier de specifieke openingstijden van dit zwembad.

 3. AquaFun Sportiom in ’s-Hertogenbosch

  sportiom aquafun
  Bron: AquaFun Sportiom

  In dit subtropische zwemparadijs heb je alles: van snelle glijbanen en een golfslagbad tot watersproeiende schildpadden. Wil je tussendoor even ontspannen? Dat kan perfect op het terras of in de snackcorner. De allerkleinsten kunnen zich heerlijk vermaken in het peuterbadje of de waterspeeltuin. Bekijk de openingstijden of reserveer meteen je ticket.

 4. Zwembad De Scheg in Deventer

  de scheg deventer zwemparadijs
  Bron: De Scheg

  Advertentie

  Zwemparadijs De Scheg beschikt over (familie)glijbanen, sauna’s en bubbelbaden. Van woensdag- tot en met vrijdagochtend is er speciaal ouder-kind-zwemmen (t/m 5 jaar) op Pingo’s Island, met echt zand. De tachtig meter lange glijbaan, de waterspeeltuin en het IJslands Badhuis zijn dan ook open. Bekijk het volledige aanbod op de website van De Scheg.

 5. Center Parcs De Eemhof in Zeewolde

  de eemhof aquamundo
  Bron: Center Parcs De Eemhof

  Wist je dat De Eemhof in Zeewolde het eerste bungalowpark in Nederland was met een subtropisch zwembad? De Aqua Mundo in De Eemhof bevat een golfslagbad, speciale kinderbaden, een wildwaterbaan en een familieglijbaan. Glij met een rubberband naar beneden in de Turbo Twister of ga voor een wedstrijdje in de Duo Racer. Kleine kinderen kunnen terecht in het veilige kinder-doe-bad. Het zwembad heeft ruime openingstijden voor een duik in de ochtend, middag of zelfs avond.

 6. Het Tikibad in Wassenaar

  tikibad playa
  Bron: Het Tikibad

  Is jouw kind gek op waterglijbanen? Dan is het Tikibad wat voor hem! Het Tikibad heeft namelijk maar liefst eenentwintig (!) unieke glijbanen. Daarnaast is er een golfslagbad, een bubbelbad en een verwarmd buitenbad. Voor kinderen onder de 1.20 meter is er het waterpark Playa en voor de allerkleinsten is er een heerlijk verwarmd speelbad. Bekijk de openingstijden van het Tikibad.

 7. De Berkenhorst in Kootwijk

  berkenhorst
  Bron: De Berkenhorst

  In dit subtropische indoor-zwembad bij vakantiepark De Berkenhorst is genoeg te beleven! Je vindt er een hot-whirlpool, een stroomversnelling, een Turks stoombad, een wildwaterglijbaan van 40 meter, een sauna en een kleuterbad. Daarnaast heeft het zwembad een gezellig restaurant. Bekijk de openingstijden van het zwembad.

 8. Bekijk ook: De 18 allerleukste pretparken voor klein én groot

  1. Zwembad ’t Kikkerfort in Breukelen

   kikkerfort zwembad
   Bron: Kikkerfort

   Zwembad ’t Kikkerfort is zeer geschikt voor de allerkleinsten. Het zwembad bevat namelijk een peuterbed met miniglijbaan en een kleuterbad met waterpaddestoel. Voor de grotere kinderen is er een glijbaan met visuele effecten. Ook leuk: om sommige dagen kan je er discozwemmen. Het zwembad is ook geschikt voor zwemfeestjes. Vrij zwemmen kan in het recreatiebad en in het wedstrijdbad.

  2. Zwemparadijs De Bonte Wever in Assen

   bonte wever
   Bron: De Bonte Wever

   Dit zwembad in Assen is niet alleen leuk voor een dagje weg, ook voor een weekendje weg! Naast een zwemparadijs met sauna’s is er namelijk ook een bowlingbaan te vinden en je kan er overnachten. Het zwembad bevat een golfslagbad, een glijbaan, een peuterbad en meerdere sauna’s.

  3. Zwembad Bahia in Bocholt

   bahia
   Bron: Bahia

   Woon je dichtbij de Duitse grens? In Bocholt vind je het zwembad Bahia. Bahia is een zwembad met een Caribische sfeer. Naast zwemmen, spelen en duiken, kan je er relaxen in een whirlpool en je kan glijden van diverse spannende glijbanen. Voor kleine kinderen is er een leuk speelparadijs.

  4. Preston Palace in Almelo

   prestonpalace
   Bron: Preston Palace

   Ken je het Preston Palace vooral van de weekendjes weg? Overnachten hoeft niet, je kan ook een dagje komen zwemmen! Het subtropische zwemparadijs heeft veel leuke faciliteiten voor volwassenen, zoals sauna’s, een stoombad en whirlpools. De kinderen kunnen hun lol op in het grote zwembad met junglethema. Er is ook een verwarmd kinderbad aanwezig.

  5. Caribabad in Gorinchem

   cariba
   Bron: Caribabad

   Het Caribabad heeft een recreatiebad compleet met een stroomversnelling, waterglijbanen, whirlpools en een buitengedeelte. De waterglijbanen zijn geschikt voor stoere kinderen die al wat ouder zijn. De langste baan is maar liefst 112 meter. De glijbanen hebben allerlei audio- en visuele effecten. In een van de glijbanen worden zelfs foto’s gemaakt en worden de snelheden van de glijders gemeten. Voor de allerkleinsten heeft het Caribabad een peuter- en babybad. Bij het Caribabad kan je elke dag recreatief zwemmen, behalve op maandag. Klik hier voor de specifieke openingstijden.

  6. Hoornse Vaart in Alkmaar

   hoornse vaart
   Bron: Hoornse Vaart

   Zwembad Hoornse Vaart is misschien wel het uitgebreidste zwembad van Noord-Holland. Je vindt er verschillende baden, een waterspeeltuin en een golfslagbad. Er is een glijbaan, er zijn meerdere duikplanken en ook is er de ‘bucketgame’. Op woensdag- en zaterdagmiddag is er leuke animatie voor de kinderen. Een momentje voor jezelf wanneer je kinderen aan het spelen zijn? Hoornse Vaart biedt verschillende wellness-faciliteiten. In de zomer gaat het buitenbad open. Klik hier voor de openingstijden.

  7. De Koploper in Lelystad

   de koploper
   Bron: De Koploper

   Zwembad de Koploper heeft maar liefst vijf verschillende baden. Vooral het Piratenbad is erg leuk voor kinderen. Dit bad bevat een scheepswrak, een vuurtoren en waterkanonnen. Ook heeft het zwembad een stroomversnelling en een glijbaan met speciale lichteffecten en een vrije val. Vanaf 1 april is de waterspeeltuin buiten met de familieglijbaan geopend. Ook leuk: elke laatste vrijdag van de maand organiseert de Koploper discozwemmen. Klik hier voor de openingstijden van de Koploper.

  8. Swimfun in Joure

   swimfun
   Bron: Swimfun

   Bij het subtropische zwembad Swimfun kan je naast zwemmen in het zwembad ook nog veel andere leuke dingen doen. Zo kan je genieten van de hoge golven in het golfslagbad, glijden van een van de spannende glijbanen of op avontuur in de jungle-wildwaterbaan. Voor de allerkleinsten is er een peuterbadje met een glijbaan en een fonteintje. Het buitenzwembad met waterglijbaan is het hele jaar geopend. Swimfun is elke dag geopend vanaf 10:00.

  9. De Plons in Tuitjenhorn

   de plons
   Bron: De Plons

   De Plons is niet zomaar een zwembad, het is een waterspeeltuin! Deze waterwereld is geschikt voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Bij de familieglijbaan de Holle Bolle Speelboom glijd je met de hele familie door de boom heen. Ook is er een coole waterglijbaan met lichteffecten. Daarnaast is er een groot, interactief ‘fonteinplein’. De Plons is op maandag tot en met donderdag open van 09:30 tot 18:00 en van vrijdag tot en met zondag van 09:30 tot 19:00.

  10. De Zandzee in Bussum

   zandzee
   Bron: De Zandzee

   Leuk voor alle kinderen, maar zeker ook voor kleintjes. Dit zwempark heeft namelijk een echt Nijntje-bad! Verder is er een activiteitenbad met een lage en hoge duikplank, een schuin aflopend recreatiebad met wildwaterkreek, een whirlpool én een zestig meter lange, deels verduisterde glijbaan met lichteffecten en snelheidsmeter. Recreatief zwemmen kan hier elke dag. Klik hier voor de specifieke openingstijden.

  Handig als je gaat zwemmen met kleine kinderen:

  Meer leuke ‘als het regent’-activiteiten:

   

Redactioneel – Offer – Vakantie

Vakantie Center Parcs

Heerlijke vakantie met kinderen
Boek nu