Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De allerleukste zwembaden van Nederland op een rij

De meeste kinderen zijn dol op zwemmen. Een uitje naar een zwemparadijs is dan ook altijd een succes. Maar ja, keuzes, keuzes. Want wat zijn eigenlijk de állerleukste zwembaden van Nederland? Hier een flinke rij suggesties voor een dagje zwemparadijs.

1. Aqua Mundo in Het Heijderbos

zz 1
Beeldbron: Aqua Mundo – Centerparcs

Advertentie

Meegevoerd worden op de sensationele wildwaterbaan, meedeinen op golven of snorkelen tussen tropische vissen in het koraalbad.Het kan allemaal in Aqua Mundo bij Center Parks de Heijderbos, vlakbij de Duitse grens. De allerkleinsten genieten in het vernieuwde kinder-doe-bad. Aqua Mundo is van zaterdag tot en met donderdag geopend van 10:30 tot 21:00 en op vrijdag van 10:30 tot 22:00.

Zwembroeken en zwemluiers meenemen? Laat je kind ze zelf dragen in één van deze schattige kinderrugzakjes.

2. Golfbad in Oss

zzwembad oss
Beeldbron: Golfbad in Oss

In dit zwembad kunnen de kinderen genieten van glijbanen en – uiteraard! – golven. Voor de kleintjes zijn er unieke Berenbaden en er is veel spelmateriaal beschikbaar. Leuk dus voor alle leeftijden! Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zoals discozwemmen of een bezoek van Beer Dobber aan het zwembad. Elke dag (met uitzondering van feestdagen) kan je recreatief komen zwemmen. Klik hier voor de specifieke openingstijden.

3. AquaFun Sportiom in ’s-Hertogenbosch

zz 3
Beeldbron: AquaFun Sportiom

In dit subtropische zwemparadijs heb je alles: van snelle glijbanen en een golfslagbad tot watersproeiende schildpadden. Wil je tussendoor even ontspannen? Dat kan perfect op het terras of in de snackcorner. De allerkleinsten kunnen zich heerlijk vermaken in kinderbadje Turtle Bay. Het zwembad is elke dag geopend, behalve op maandag. Klik hier voor de specifieke openingstijden.

4. De Scheg in Deventer

zwembad scheg
Beeldbron: De Scheg

Zwemparadijs Blue Lagoon beschikt over (familie)glijbanen, sauna’s en bubbelbaden. Van woensdag- tot en met vrijdagochtend is er speciaal ouder-kind-zwemmen (t/m 5 jaar) op Pingo’s Island, met echt zand. De tachtig meter lange glijbaan, de waterspeeltuin en het IJslands Badhuis zijn dan ook open. Iedere woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag én in vakanties staat er een enthousiast activiteitenteam klaar voor alle kinderen. Recreatief zwemmen kan elke dag, behalve op maandag en donderdag. Klik hier voor de specifieke openingstijden.

5. De Zandzee in Bussum

zandzee
Beeldbron: De Zandzee

Leuk voor alle kinderen, maar zeker ook voor kleintjes. Dit zwempark heeft namelijk een echt Nijntje-bad! Verder is er een activiteitenbad met een lage en hoge duikplank, een schuin aflopend recreatiebad met wildwaterkreek, een whirlpool én een zestig meter lange, deels verduisterde glijbaan met lichteffecten en snelheidsmeter. Recreatief zwemmen kan hier elke dag. Klik hier voor de specifieke openingstijden.

6. Aquadome Scheldorado in Terneuzen

zz 5
Beeldbron: Aquadome Scheldorado

Dit zwembad is een paradijs voor kinderen. Zo is er een heuse aquajungle waar je via touwbruggen van boomhut naar boomhut kunt klimmen en een piratenschip met vallende emmers en een glijbaan. En dat is niet alles: je kind kan zich ook prima vermaken bij de stroomversnellingen, waterpaddenstoelen, sproeipalen en plonsbaden. De spannendste attractie voor échte stoere kinderen: een superwaterbaan van zestig meter. Voor hele jonge kinderen is er een veilig, ondiep bad in junglestijl. Op maandag, dinsdag en donderdag is Aquadome gesloten. Op woensdag en vrijdag is het zwembad open van 14:00 tot 20:00 en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 20:00.

7. CenterParcs de Eemhof in Zeewolde

zwembad
Beeldbron: CenterParcs de Eemhof

Vakantiepark de Eemhof ligt in Zeewolde. Wist je dat dit het eerst bungalowpark in Nederland was met een subtropisch zwembad? Dit zwemparadijs bevat een golfslagbad, speciale kinderbaden, een wildwaterbaan en een familieglijbaan. Stoere kinderen kunnen leren surfen op de unieke Flow Rider. In de Turbo Twister glijd je met een rubberband elf meter naar beneden. Kleine kinderen kunnen terecht in het veilige kinder-doe-bad. Leuk voor in de zomer: er is ook een buitenbad met ligweide. Het zwembad is elke dag open van 10:00 tot 21:00, behalve op vrijdag: dan is het bad tot 22:00 open.

8. Het Tikibad in Wassenaar

tikibad
Beeldbron: Het Tikibad

Is jouw kind gek op waterglijbanen? Dan is het Tikibad wat voor hem! Het Tikibad heeft namelijk maar liefst zestien (!) unieke glijbanen. Daarnaast is er een golfslagbad, een bubbelbad en een verwarmd buitenbad. Voor kinderen onder de 1.20 meter is er het nieuwe waterpark Playa en voor de allerkleinsten is er een heerlijk verwarmd speelbad. Het Tikibad is dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00.

9. De Berkenhorst in Kootwijk

berkenhorst
Beeldbron: De Berkenhorst

In dit subtropische indoor-zwembad bij vakantiepark De Berkenhorst is genoeg te beleven! Je vindt er een hot-whirlpool, een stroomversnelling, een Turks stoombad, een wildwaterglijbaan van 40 meter, een sauna en een kleuterbad. Daarnaast heeft het zwembad een gezellig restaurant. Op maandag tot en met donderdag is het zwembad van 12:00 tot 20:00 geopend. Op vrijdag van 10:30 tot 22:00 en in het weekend van 10:00 tot 22:00.

10. Kikkerfort in Breukelen

kikkerfort
Beeldbron: Kikkerfort

Dit zwembad is zeer geschikt voor de allerkleinsten. Het zwembad bevat namelijk een peuter- en kleuterbad. Voor de grotere kinderen is er een glijbaan met visuele effecten. Ook leuk: om sommige dagen kan je er discozwemmen. Het zwembad is ook geschikt voor zwemfeestjes. Vrij zwemmen kan in het recreatiebad en in het wedstrijdbad. Klik hier om te kijken wanneer welk bad open is.

11. De Bonte Wever in Assen

bonte wever
Beeldbron: De Bonte Wever

Dit zwembad in Assen is niet alleen leuk voor een dagje weg, ook voor een weekendje weg! Naast een zwemparadijs met sauna’s is er namelijk ook een bowlingbaan te vinden en je kan er overnachten. Het zwembad bevat een golfslagbad, een glijbaan, een peuterbad en meerdere sauna’s. De Bonte Wever is van maandag tot en met vrijdag open van 10:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:30 tot 21:00.

12. Bahia in Bocholt

bahia
Beeldbron: Bahia

Woon je dichtbij de Duitse grens? In Bocholt vind je het zwembad Bahia. Bahia is een zwembad met een Caribische sfeer. Naast zwemmen, spelen en duiken, kan je er relaxen in een whirlpool en je kan glijden van diverse spannende glijbanen. Voor kleine kinderen is er een leuk speelparadijs. Bahia is op maandag tot en met vrijdag geopend van 10:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 21:00.

13. Preston Palace in Almelo

prestonpalace
Beeldbron: Preston Palace

Ken je het Preston Palace vooral van de weekendjes weg? Overnachten hoeft niet, je kan ook een dagje komen zwemmen! Het subtropische zwemparadijs heeft veel leuke faciliteiten voor volwassenen, zoals sauna’s, een stoombad en whirlpools. De kinderen kunnen hun lol op in het grote zwembad met junglethema. Er is ook een verwarmd kinderbad aanwezig. Het zwembad is dagelijks geopend van 09:00 tot 22:00.

14. Caribabad in Gorinchem

cariba
Beeldbron: Caribabad

Het Caribabad heeft een recreatiebad compleet met een stroomversnelling, waterglijbanen, whirlpools en een buitengedeelte. De waterglijbanen zijn geschikt voor stoere kinderen die al wat ouder zijn. De langste baan is maar liefst 112 meter. De glijbanen hebben allerlei audio- en visuele effecten. In een van de glijbanen worden zelfs foto’s gemaakt en worden de snelheden van de glijders gemeten. Voor de allerkleinsten heeft het Caribabad een peuter- en babybad. Bij het Caribabad kan je elke dag recreatief zwemmen, behalve op maandag. Klik hier voor de specifieke openingstijden.

15. Hoornse Vaart in Alkmaar

hoornse vaart
Beeldbron: Hoornse Vaart

Zwembad Hoornse Vaart is misschien wel het uitgebreidste zwembad van Noord-Holland. Je vindt er verschillende baden, een waterspeeltuin en een golfslagbad. Er is een glijbaan, er zijn meerdere duikplanken en ook is er de ‘bucketgame’. Op woensdag- en zaterdagmiddag is er leuke animatie voor de kinderen. Een momentje voor jezelf wanneer je kinderen aan het spelen zijn? Hoornse Vaart biedt verschillende wellness-faciliteiten. In de zomer gaat het buitenbad open. Klik hier voor de openingstijden.

16. De Koploper in Lelystad

de koploper
Beeldbron: De Koploper

Zwembad de Koploper heeft maar liefst vijf verschillende baden. Vooral het Piratenbad is erg leuk voor kinderen. Dit bad bevat een scheepswrak, een vuurtoren en waterkanonnen. Ook heeft het zwembad een stroomversnelling en een glijbaan met speciale lichteffecten en een vrije val. Vanaf 1 april is de waterspeeltuin buiten met de familieglijbaan geopend. Ook leuk: elke laatste vrijdag van de maand organiseert de Koploper discozwemmen. Klik hier voor de openingstijden van de Koploper.

17. Swimfun in Joure

swimfun
Beeldbron: Swimfun

Bij het subtropische zwembad Swimfun kan je naast zwemmen in het zwembad ook nog veel andere leuke dingen doen. Zo kan je genieten van de hoge golven in het golfslagbad, glijden van een van de spannende glijbanen of op avontuur in de jungle-wildwaterbaan. Voor de allerkleinsten is er een peuterbadje met een glijbaan en een fonteintje. Het buitenzwembad met waterglijbaan is het hele jaar geopend. Swimfun is elke dag geopend vanaf 10:00.

18. De Plons in Tuitjenhorn

de plons
Beeldbron: De Plons

De Plons is niet zomaar een zwembad, het is een waterspeeltuin! Deze waterwereld is geschikt voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Bij de familieglijbaan de Holle Bolle Speelboom glijd je met de hele familie door de boom heen. Ook is er een coole waterglijbaan met lichteffecten. Daarnaast is er een groot, interactief ‘fonteinplein’. De Plons is op maandag tot en met donderdag open van 09:30 tot 18:00 en van vrijdag tot en met zondag van 09:30 tot 19:00.

Meer leuke ‘als het regent’-activiteiten: