Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10x de leukste moeder-dochterfilms om op Moederdag te kijken

Moederdag staat voor de deur en dat betekent als het goed is dat je een dagje in de watten wordt gelegd. Helaas zijn de weersvoorspellingen niet zo goed, nóg een goed excuus om zondag samen deze moederdagfilms te kijken.

1. Mamma Mia!

Advertentie

Als Sophie (Amanda Seyfried) de dochter van Donna (Meryl Streep) gaat trouwen, vindt ze dat het tijd wordt dat ze ontdekt wie haar echte vader is. Daarom nodigt Sophie haar drie mogelijke vaders uit op het Griekse eiland waar haar moeder een hotel runt. Leuk pluspunt: de film zit vol nostalgische ABBA-liedjes. Kun je lekker mee blèren.

2. Freaky Friday

Moeder Tess (Jamie Lee Curtis) en dochter Anna (Lindsay Lohan) ruziën veel en begrijpen elkaar totaal niet. Door een vloek wisselen ze van lichaam en zitten ze ineens opgescheept met elkaars problemen. Een leuke film om samen met je dochter te kijken (want héél herkenbaar).

3. Alles is liefde

In deze Nederlandse romcom komen verschillende verhaallijnen rondom de liefde aan bod. Herkenbaar, hilarisch én ontroerend. Zo speelt Carice van Houten een verkoopster bij de Bijenkorf die eenzaam door het leven gaat en is Daan Schuurmans de aanstaande bruid van Paul de Leeuw. De film kreeg een Gouden Kalf voor beste film en regie, een echte aanrader dus!

4. Stepmom

Susan Sarandon speelt een terminaal zieke moeder die de nieuwe vrouw (Julia Roberts) van haar ex-man moet accepteren, aangezien zij het nieuwe moederfiguur wordt van haar kinderen. Een ontroerende film met een hoog feelgood-gehalte.

5. 13 going on 30

Jenna is dertien jaar en wil graag populair zijn. Maar de stoere meisjes maken alleen maar misbruik van haar. Van haar beste vriend Matt krijgt zij toverpoeder waarmee al haar dromen kunnen uitkomen. Ze wenst dat ze dertig jaar is, maar ze had nooit verwacht dat die droom ook zo snel zou uitkomen.

6. The Sound of Music

Deze klassieker is een echte feelgoodfilm. De weduwnaar Baron von Trapp leidt zijn huishouden zoals hij gewend is de bemanning op een schip aan te sturen. Dit verandert wanneer het nieuwe kindermeisje Maria, een gesjeesde non, arriveert. Een echte filmklassieker vol bekende liedjes.

7. Gooische Vrouwen

Deze film gaat verder waar de tv-serie is geëindigd. Hoewel de vier vrouwen allemaal hun eigen kant zijn opgegaan, verlopen hun levens allesbehalve soepel. De dames besluiten dat ze hard toe zijn aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Een luchtige film vol hilarische momenten.

8. Bad Moms

Amy Mitchell (Mila Kunis) is een moeder die haar gezin altijd op de eerste plaats zet. Maar het lijkt nooit genoeg te zijn (goh, herkenbaar?). Tot er iets bij haar knapt en gaat ze samen met twee andere uitgebluste moeders helemaal los.

9. The Parent Trap

Toen de ouders van de tweeling Hallie en Annie (beiden gespeeld door Lindsay Lohan) uit elkaar gingen, werden de zusjes uit elkaar gehaald. Heel toevallig komen ze elkaar op een zomerkamp tegen, waarna ze een plan bedenken om hun ouders weer bij elkaar te brengen.

10. Tully

Marlo (Charlize Theron) is moeder van drie kinderen onder wie ook een baby. Ze heeft het zwaar met de opvoeding  en krijgt daarom van haar broer een nanny: Tully. Al snel krijgen Marlo en Tully een bijzondere band met elkaar.