Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kind spaarpot peuter jongen spaarvarken geld budget - kopie
door

10x tips om geld te besparen tijdens en na de zwangerschap

Hoe leuk het ook is om tijdens de zwangerschap en daarna spullen voor je baby te kopen, je zult inmiddels wel gemerkt hebben dat het een flinke aanslag is op je portemonnee. Gelukkig zijn er genoeg dingen waarop je kunt besparen.

Advertentie

Van alle spullen op de babyuitzetlijst tot de bevalling en kinderopvang. Benieuwd welke kosten een baby met zich meebrengt? Hier vind je een handig overzicht.

  1. Tweedehands zwangerschapskleding

    Zwangerschapskleding is best duur en na je zwangerschap heb je er al snel niets meer aan. Koop dus een paar goede basics en kijk of je de rest kunt lenen van je zus, nichtje, vriendin of een andere bekende die inmiddels is bevallen. Kun je niemand bedenken? Kijk dan eens in een tweedehandswinkel, op Marktplaats of op Vinted.

  2. Leen babykleding

    Word je hebberig als je online of in de winkel allemaal schattige kinderkleertjes ziet? Onthoud dat baby’s razendsnel groeien. Soms kunnen ze dat ene pakje of jurkje maar één keer aan en dan is het alweer te klein. Heb je een nicht of vriendin met een baby die net iets ouder is dan die van jou? Vraag of je babykleding mag lenen. Natuurlijk kun je dan af en toe ook nog iets leuks kopen voor je baby, maar zo hoef je in elk geval niet alles zelf aan te schaffen.

    Lees meer: Baby uitzetlijst, de complete checklist

    Advertentie
  3. Verlanglijst voor het kraambezoek

    Hoe lief en leuk babykleertjes er in maat 50 en 56 ook uitzien, je baby is er in no time uitgegroeid. Zonde dus als het kraambezoek aan komt zetten met pakjes en rompertjes die hij al snel niet meer past. Maak daarom een verlanglijst voor iedereen die de baby wil komen bewonderen met babykleding in grotere maten en zet er ook andere dingen op die je écht nodig hebt.

  4. Ga voor aanbiedingen

    Luiers, billendoekjes en flesvoeding: het is een aardige kostenpost. Houd daarom de aanbiedingen goed in de gaten, die zijn er vaak. Dit kan online zijn, maar ook in drogisterijen en supermarkten. Ga voor huismerken. Vaak even goed als de producten van bekende merken, maar een stuk goedkoper.

    Tip: Bekijk hier de beste luier aanbiedingen

  5. Zoek online contact met andere moeders

    Op Facebook heb je allerlei groepspagina’s voor ouders en ook zijn er allerlei forums waar je in contact kunt komen met andere moeders (tip: kijk eens op het Ouders van Nu-forum). Niet alleen leuk om online eens een praatje te maken en van gedachten wisselen, maar ook een ideale plek om spullen te ruilen en tweedehands babyspullen te kopen.

    Advertentie
  6. Vraag om korting

    Koop je in een keer heel veel voor je baby bij een winkel, schroom dan niet om om korting te vragen. Nee heb je, ja kun je krijgen.

    Lees meer: Budgettips voor de babyuitzet

  7. Kinderwagen

    Een van de grootste uitgaven als je een baby krijgt is de kinderwagen. Om geld te besparen kun je ervoor kiezen om een tweedehandskinderwagen te kopen. Daar is niets mis mee, maar let wel goed op de veiligheid. Kies je ervoor om een nieuwe kinderwagen te kopen en hoop je snel weer zwanger te raken? Koop dan een kinderwagen waar een peuter én baby in kunnen, oftewel een zogenaamde duowagen.

    Lees ook: Alles waar je op moet letten bij de aanschaf van een (tweedehands of nieuwe) kinderwagen

  8. Luieremmer, nodig of niet?

    Op veel babyuitzetlijstjes staat een luieremmer. Sommige mensen zweren erbij, maar anderen vinden het niet nodig. De luiers buiten in een vuilnisbak gooien is in ieder geval goedkoper. Uiteraard kun je de luieremmer ook tweedehands op de kop tikken. Scheelt weer!

  9. Maak zelf fruit- en groentehapjes

    Je kunt potjes babyvoeding of pakjes knijpfruit kopen als je kind toe is aan zijn eerste hapjes, maar als je geld wilt besparen kun je beter zelf in de keuken gaan staan. Maak één keer per week een flinke voorraad fruithapjes en/of groentehapjes. Snijd en pureer het fruit en/of de groente, verdeel het over een paar bewaarbakjes en vries het in. Voordeliger en bovendien weet je zo precies wat je kind binnenkrijgt.

    Lees ook: Zelf babyvoeding maken? Deze items gaan je helpen

  10. Rooming-in

    Geen ruimte of geld voor een super-de-luxe babykamer? Helemaal niet erg. Veel baby’s slapen de eerste maanden bij hun ouders op de kamer. Rooming-in heet dat. Het is gezellig, je hebt zo goed zicht op je baby en het is handig als je borstvoeding geeft. Wel handig om vast te gaan sparen voor het eigen kamertje van je kind. Want echt, er komt een moment dat je het fijn vindt als je kind niet meer bij jou op de kamer ligt.

    Lees ook: Rooming-in versus rooming-out

  11. Gratis babydoos

    Ben je zwanger of net bevallen? Dan zijn er verschillende babydozen die je (gratis!) kunt aanvragen. Vooral doen: het kost je niets en deze boxen zitten vol met leuke producten en kortingen.

Bron: whattoexpect.com / Beeld: GettyImages


Redactioneel – offer – Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

HEMA

Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

Vanaf € 1
Shop nu