Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Moeder heeft hacks voor kind
door

11 geniale 'mom hacks' die elke ouder wil weten

'Ik heb een heeeeel zwaar leveeehhhh.... Ja echt heel zwaaaaar.' Neurie je dit liedje van Brigitte Kaandorp ook regelmatig als je weer een dag met de kinderen thuiszit? Begrijpelijk. Gelukkig bestaan er handige hacks die het leven met kinderen net een tikkie makkelijker maken.

Advertentie

1. Emergencybag voor noodgevallen in de auto

Als je kleine kinderen hebt is het heel handig om in de auto een tasje te leggen met wat spullen voor noodgevallen. Denk: luiers, speen, billendoekjes en reservekleding. Let maar op, dit tasje zal regelmatig een echte life saver zijn!

2. Opgeruimd staat netjes

In plaats van elke keer naar de zolder te lopen als een boxpakje te klein is, zet je een lege doos in de kledingkast van je kind. Doe hier steeds alle kleding in die te klein geworden is. Als de doos vol is, zet je ‘m gewoon op zolder of geef je de spullen aan een vriendin of de kringloop. Vergeet niet meteen de maat van de kleding die erin zitten op de doos schrijven, scheelt straks weer uitzoekwerk.

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TurtledoveLondon (@turtledovelondon)

3. Verwissel speelgoed

Dit is een van de beste life hacks voor moeders van peuters en kleuters. We weten allemaal dat ze supersnel hun interesse in speelgoed verliezen. Ze spelen een week lang elke dag met iets en willen het daarna nooit meer zien. Verwissel daarom het speelgoed eens in de zoveel tijd. Zet bijvoorbeeld de helft van het speelgoed op zolder uit het zicht, en de andere helft leg je beneden in de speelgoedkist. Om de zoveel weken verwissel je het speelgoed als ze ’s avonds op het bed liggen. Is ‘ie straks weer uren zoet.

 

Advertentie
Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tender Leaf TW (@tenderleaf_taiwan)

4. Voor onderweg

Doe bijvoorbeeld een leesboekje, een kleurboekje met potloden en een Pop-It in een tasje en leg ‘m in de auto. Haal de spullen tevoorschijn als je kind zich verveelt of loopt te klieren. Ook handig als je bijvoorbeeld uit eten gaat!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kathy Turner (@pocketsandtotes)

5. Helpende handjes

Kleine kinderen vinden het heerlijk om te helpen: maak daar gebruik van! Laat je kind zelf zijn bord afruimen na het eten, speelgoed opruimen, troep in de prullenbak doen of bekers naar de keuken brengen. Scheelt jou weer werk en het is een investering in de toekomst, want: jong geleerd is oud gedaan!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Louise Chettle (@lovetosophie)

Ook briljant: 12 acties van kinderen die zó slim zijn, dat je er bijna bang van wordt

6. Bewaar wat pleisters in je portemonnee

Bewaar altijd wat losse pleisters in je portemonnee. Kinderen kunnen namelijk altijd en overal vallen. Bovendien, als je zelf een keer een blaar hebt van het wandelen bijvoorbeeld, is het ook fijn dat je een pleister bij de hand hebt, toch?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DinyShop (@dinykong)

7. Plak tape of pleisters over stopcontacten

Als je toch altijd pleisters bij de hand hebt, kun je die mooi gebruiken om over stopcontacten te plakken als je ergens overnacht met je kinderen in een niet geheel kindvriendelijke omgeving. En anders is een rol ducttape ook een lifesaver.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PEPPY BASKET (@peppybasket)

8. Maak zelf eetbaar zand

Soms weet je even niet meer hoe je je baby of dreumes moet vermaken. Eetbaar zand is dan een handige oplossing. Doe wat ontbijtgranen (Kellogg’s Honey Loops bijvoorbeeld) in een blender en klaar ben je.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Carina (@lifebetweenboys)

9. Zo weer schoon

Heb je tweedehands speelgoed gekocht? Of is het speelgoed van je kinderen simpelweg hartstikke vies geworden? Ga niet moeilijk doen met afwasborstels en zeep, maar stop al het plastic speelgoed gewoon in de vaatwasser. Klein speelgoed doe je in zo’n waszakje waar je je beha’s in wast.

10. Links of rechts?

Loopt je kind regelmatig rond op ‘bananenvoeten’? Knip een leuke sticker in tweeën en plak iedere helft aan de binnenkant van één schoen. Zo kan je peuter precies zien welke schoen aan welke voet moet. Slim hè?

11. Niet op slot

Heeft je peuter zichzelf voor de zoveelste keer opgesloten in de badkamer of wc? Plak het slot af met een beetje schilderstape en je hoeft je geen zorgen meer te maken. Een simpele hack voor een potentieel enge situatie.

Ook handig: 13 food hacks die elke ouder moet weten

Bronnen: Momtastic, Paisley and Sparrow, Motherhoodsprouting

Commercieel – Hema – Offer – Zwangerschapsboxer

Zwangerschapsboxer

Naadloze zwarte boxer met een hoge taille
Vind je hier