Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

11 levenslessen die je kind kan leren van Barbie

Je zou het niet zeggen, want ze ziet er nog steeds geweldig uit, maar Barbie is inmiddels een dame van 60 plus. Generaties lang spelen we al met de pop en haar - vooral roze - accessoires. Verrassend genoeg kunnen kinderen - net als menig volwassene trouwens - heel wat wijze lessen leren van deze plastic vrouw met haar perfecte figuur.

Wie speelde als kind niet weleens met Barbie? Grote kans dat er nu zo’n plastic pop in de speelgoedverzameling van je kind zit. Haal haar uit die opbergmand want wijsheid komt met de jaren en Barbie heeft genoeg levenslessen te delen.

Advertentie
 1. Poets altijd je tanden

  Oké, eerlijk is eerlijk: Barbies tanden zijn zo wit dat krijg je met geen duizend poetsbeurten voor elkaar. De zestigjarige dame heeft ze ongetwijfeld laten bleken. Maar inspirerend is het wel, zo’n schoon en stralend gebit. Is tandenpoetsen bij jullie thuis altijd een strijd? Wijs je kind op Barbie. Dat gebit wil toch iedereen?

 2. Iedereen verdient een droomhuis

  Het leukste aan Barbie zijn natuurlijk haar accessoires. Denk aan de roze cabrio, het paard, de droom-camper, Ken…en een droomhuis dat van top tot teen roze is. Go for it!

 3. Sta rechtop

  Deze levensles is een doordenkertje. Barbiepoppen hebben slechts twee lichaamsposities: ze staan helemaal rechtop of zijn voorover gebogen. De les die daarin te vinden is? Sta fier rechtop, vol zelfvertrouwen en kijk de wereld in. Anders ga je voorover gebogen door het leven en zie je niet wat voor moois er om je heen gebeurt.

 4. Wees aardig voor anderen

  Barbie is vriendelijk voor iedereen, in tegenstelling tot haar onaardige vriendin Raquelle. Barbie gaat met iedereen om en trekt daarmee uiteindelijk altijd aan het langste eind.

 5. Knip nooit je eigen haar

  … tenzij je een kappersdiploma hebt. Weet je nog hoe je zelf vroeger wekenlang met een scheve of veel te korte pony rondliep omdat je moeder dacht dat ze het best zelf kon? Oftewel: moeders, ga naar de kapper met je kind! En kinderen, blijf van die schaar af! Pak dan liever je barbiepop.

 1. Dieren zijn top

  Barbie heeft meer dan zeventig (!) huisdieren: honden, katten en zelfs papegaaien. Verder is ze een echt paardenmeisje en weet ze alles van de verzorging van tijgers, traint ze dolfijnen en rijdt af en toe op een eenhoorn. Nu is een huis vol honden en papegaaien met een paard en een eenhoorn in de tuin, in het echte leven moeilijk haalbaar. Als je het al zou willen. Maar een ding maakt Barbie ons wel duidelijk: diereny zijn leuk! Huisdier voor de kinderen? De voor- en nadelen op een rijtje.

 2. Mannen zijn niet altijd wat ze lijken

  Je kind zal niet de eerste zijn die nieuwsgierig de kleren van Ken rukt om te ontdekken dat er tussen zijn benen…niets zit. Nogal een tegenvaller gezien zijn mannelijke kaaklijn en brede borstkas. Wees niet naïef als Barbie: mannen zijn niet altijd wat ze lijken.

 3. Ga voor een coole auto

  Sta je verlangend in de showroom naar een cabrio of sportauto te staren en zeggen je vrienden of partner dat dat ‘niet praktisch’ is? Negeer ze! Je leeft maar een keer. Heb je Barbie ooit in een praktische Volvo zien rijden?

 4. Soms is je ex je next

  Barbie laat zien dat het uit kan gaan en de liefde toch weer op kan bloeien. Ze heeft immers al zestig jaar een knipperlichtrelatie met Ken. En elke keer blijkt het toch weer ware liefde.

 5. Een outfit voor alles

  Een gemaskerd bal? Paardrijden? Zwemmen met dolfijnen? Barbie heeft de perfecte outfit voor elke gelegenheid. Alles matcht. Wat een stijl! Nu kunnen we ons geen garderobe veroorloven die zo uitgebreid is als die van Barbie (dat droomhuis en die  cabrio moeten immers ook betaald worden), maar Barbie leert ons wel hoe leuk het is om je eigen kledingstijl te ontwikkelen. 

 6. Je kunt alles worden wat je wil

  Als we iets van Barbie kunnen leren, is het wel dat je alles kunt bereiken wat je wilt. Dierenarts, turnster, dokter, dolfijnentrainer, stewardess, piloot, doventolk en popster, wat heeft Barbie eigenlijk niet gedaan om de kost te verdienen? In al dat jobhoppen van Barbie schuilt de boodschap: de wereld ligt voor je open. Ontdek je passie, kies je carrière en ga ervoor!

PS. Uiteraard kun je overal waar vrouw of meisje staat, natuurlijk ook jongen of man invullen!

Bron: Elitedaily – beeld: Shutterstock