Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

18x deze dingen verklappen of je een jongen of meisje krijgt

Als je zwanger bent dan zul je merken dat er in je omgeving veel mensen zijn met een sterk voorgevoel over het geslacht van je baby. En of het nou klopt of niet, deze bakerpraatjes zijn in ieder geval leuk om mee te speculeren. Hier de meest gehoorde en gekste op een rij.

Advertentie
 1. Huidverandering

  Veel vrouwen merken dat hun huid verandert tijdens de zwangerschap. Er wordt gezegd dat je vettere huid krijgt als je in verwachting bent van een meisje, terwijl een jongen juist zorgt voor een drogere huid. Lees meer: alles over verandering van huid, haar en nagels tijdens je zwangerschap.

 2. Acne

  Die huidverandering heeft ook invloed op het aantal puistjes. Dus met een meisje in je buik keer je terug naar je pubertijd, maar ben je in verwachting van een jongetje dan zul je niet zo snel een verandering opmerken. Last van acne? Dit kun je er aan doen.

 3. De ‘gloed’

  Hoewel sommige mensen menen dat alle zwangere vrouwen stralen, claimt een van de bakerpraatjes dat je alleen een zwangerschapsgloed krijgt als je in verwachting bent van een jongetje.

 4. Linea Nigra

  De donkere lijn, die sommige zwangere vrouwen krijgen kan ook iets zeggen over het geslacht van je baby. Loopt de streep boven de navel, dan wordt het een jongen. Loopt de streep van de navel naar beneden? Een meisje.

  Advertentie
 5. Baking soda test

  Deze test schijnt in tachtig procent van de gevallen te kloppen. Het is heel simpel. Voeg twee eetlepels baking soda – Tip: Baking soda bestel je hier – toe aan je urine. Gaat het bruisen dan krijg je een jongen. Gebeurt er niets dan zit er een meisje in je buik. Bekijk hier hoe je de baking soda test uitvoert.

 6. Haartextuur

  Ook merken veel vrouwen verandering aan de textuur van hun haar. In verwachting van een meisje dan is je haar dof en slap. Dik en glanzend haar wijst juist weer op een jongen.

 7. Lichaamshaar

  Ook het haar op de rest van je lichaam kunnen een aanwijzing geven. Als je haar sneller groeit en dikker is, dan wordt het een jongen. Bij een meisje is er geen echte verandering merkbaar.

 8. Gewichtstoename

  Niet zozeer hoeveel je aankomt zegt iets over het geslacht, maar wel waar je aankomt. Kom je alleen aan bij je buik? Dan is het een jongetje. Verwacht je een meisje, dan zitten de extra kilo’s wat meer verspreid over je hele lijf.

  Advertentie
 9. Temperatuur van je voeten

  Koude voeten? Dan krijg je zeker een jongetje. Bij een meisje zul je geen verschil merken.

 10. Groei van je voeten

  Veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van opgezette voeten, soms lijken voeten echt een stukje te groeien. Zo wordt er beweerd dat als je zwanger bent van een jongen je voeten een halve maat groeien. Blijven jouw voeten dezelfde maat hebben? Dan krijg je een meisje.

 11. Cravings

  Ook je cravings kunnen het geslacht van je kind bepalen. Verlang je vooral naar zoet? Dan wordt het een meisje. Voorkeur voor zout betekent een jongen.

 1. Hoog of laag dragen

  Een blik op je buik is voor velen genoeg om het geslacht te voorspellen. Jongens draag je laag en meisjes hoog, naar het schijnt.

 2. Gewichtstoename van papa

  Ook de gewichtstoename van je partner schijnt een indicator te zijn. Blijft hij netjes op gewicht? Dan wordt het een jongen, maar ben je in verwachting van een meisje dan komen er bij papa ook wat pondjes bij.

 3. Hoofdpijn

  Last van hoofdpijn betekent een jongen op komst, terwijl geen hoofdpijn wijst op een meisje.

 4. Slaaphouding

  De kant waarop je in slaap valt kan het geslacht van je baby voorspellen. Op je linkerzijde: jongen. Op je rechterzijde: meisje. Zo zorg je dat je goed slaapt tijdens je zwangerschap.

 5. Tepelkleur

  Borsten veranderen flink tijdens de zwangerschap en een ding wat je kunt merken is dat je tepelhoven verkleuren. Is er geen verandering te zien dan krijg je een meisje, worden je tepelhoven donkerder dan is het te verwachten dat je een jongen krijgt.

 6. Borstgrootte

  Je borsten kunnen groter worden als je zwanger bent, maar daarin gaan ze niet altijd gelijk op. Is je rechter borst groter dan je linker, dan draag je een jongetje in je buik. Is je linker juist groter dan je rechter, dan wordt het een meisje.

 7. Gestuntel

  Met al die veranderingen in en aan je lijf is het niet zo gek dat je daar een beetje aan moet wennen. Maar ben je echt onhandig aan het stuntelen dan kan dat wijzen op de komst van een jongetje. Stoot je niet vaker dan normaal je teen, dan kun je rekenen op een meisje.

Bron: Little ThingsBeeld: GettyImages

Christine Spanjaard

Redactioneel – Offer – Opvoedboeken

Opvoedboeken

Antwoord op al je vragen
Vind je hier