Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

7 typische kenmerken van een donderdagkind

Wist je dat de dag waarop je baby geboren is veel zegt over zijn persoonlijkheid? En dan hebben we het niet over zijn sterrenbeeld, maar echt de dag van de week waarop hij is geboren. Dus kwam jouw baby op een donderdag ter wereld dan zegt dat deze verrassende dingen over hem.

Advertentie

Alle dagen van de week zijn gebaseerd op planeten. Zo komt donderdag van Donar. Donar was de Oudnoordse en Germaanse god van de donder. De Romeinen vereenzelvigden hem later met hun god Jupiter.

Mensen die op een donderdag zijn geboren hebben geluk, want Jupiter staat voor uitbreiding, geluk, optimisme, goed humeur en inzicht en dat is terug te zien in hun persoonlijkheid.

  1. Donderdagkinderen zijn wijs, optimistisch en begrijpen veel. Ze worden gerespecteerd en trekken overal de aandacht.
  2. Door hun natuurlijke leiderschapskwaliteiten is de kans groot dat donderdagkinderen later in hoge functies terecht komen.
  3. Een donderdagkind werkt hard en baant zijn eigen weg naar succes. Hij houdt ervan om een ​​onafhankelijk leven te leiden.
  4. Echte vriendschappen sluiten is niet altijd gemakkelijk voor donderdagkinderen. Dit komt door hun eigenwijsheid en het onvermogen om gezonde kritiek te accepteren. Ook zit het in hun aard om mensen te beledigen, omdat ze niet altijd nadenken voor ze iets zeggen.

Tip: zo leer je je kind (meer) vriendjes maken. 

  1. De verveling slaat snel toe bij donderdagkinderen en ze hebben iets of iemand nodig om ze bezig te houden. Verder zijn mensen die op een donderdag zijn geboren gek op reizen, waarbij ze het liefst niet te lang op dezelfde plek willen blijven.
  2. Een donderdagkind behandelt mensen met respect, maar kan ook wraaklustig zijn als iemand hem onrecht aandoet.
  3. Hoewel donderdagkinderen intelligent en gewetensvol zijn, hebben ze ook een enigszins ongebruikelijk karakter. Door hun prikkelbare temperament kunnen anderen het soms moeilijk vinden om met ze om te gaan.

Had je kind éigenlijk op vrijdag geboren moeten worden? Hier lees je alle kenmerken voor die dag 

Bron: Day of Birth Beeld: Shutterstock