Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
de leukste grappen uit het Sinterklaasjournaal
door

12x de leukste grappen uit het Sinterklaasjournaal

Niet alleen kinderen zitten aan de buis gekluisterd voor het Sinterklaasjournaal, ook onder ouders is het populair. Deze grappen die voorbij zijn gekomen deden menig vader en moeder (en opa en oma) brullen van het lachen.

Advertentie
 1. Vlag op z’n kop

  Probleem: de vlaggenpiet ontbreekt dit jaar. Als de vlag wordt gehesen boven het Pietenhuis, blijkt dat er iets faliekant is misgegaan. Een piet heeft van de buurman een vlag geleend. De vlag blijkt op zijn kop te hangen, en dan blijkt als piet naar een tractor wijst, de buurman een boer te zijn. Een knipoog naar de boerenprotesten van het afgelopen jaar.

  Zie ook: Sinterklaasstress bij je kind: hoe ga je hiermee om?

 2. Drukke zakkenwasser

  Zoals heel veel werknemers op dit moment heeft ook de zakkenwasser, die de zakken van de pieten moet wassen, het enorm druk. Op zijn allereerste werkdag heeft niemand tijd om hem in te werken. Hij moet zelf de was in de machine doen, sorteren en brengen, terwijl hij is aangenomen voor de administratie. En dan blijkt, als hij de zakken bij het Pietenhuis brengt, dat hij alle streepjescodes van de zakken heeft gewassen. Een echte zakkenwasser dus.

 3. Taxatie van pepernoten

  In een speciale uitzending van Tussen kunst en kitsch blijkt dat iemand op zolder een doosje met pepernoten uit 1620 heeft gevonden. De taxateur, niemand minder dan cabaretier Peter Pannekoek, moet de pepernoten even proeven om te checken of ze echt zijn. Per stuk blijken ze 100.000 euro waard, zegt hij terwijl hij de derde pepernoot opeet, en daarna de laatste in zijn mond stop. Daar gaat de eeuwenoude buit…

  Advertentie
 4. Het vliegtuig rickrolt

  Piet de smeerpoets rickrolt het vliegtuig als hij het wil laten vliegen. Rickrollen is een internetgrap die begon in 2007 en waarbij iemand je een link stuurt, zogenaamd naar een interessante pagina, maar deze link gaat naar dan naar het nummer Never Gonna Give You Up van Rick Astley. Als Piet de smeerpoets op een knop in het vliegtuig drukt, galmt het nummer door het vliegtuig en swingen alle pieten mee.

  Lees meer: Hoe vaak mag je kind zijn schoen zetten?

 5. Cadeautjes die zijn kwijtgeraakt op Schiphol

  Grote teleurstelling voor de Nederlandse kinderen: alle cadeautjes blijken te zijn verdwenen van de bagageband. Natuurlijk een verwijzing naar de chaos op Schiphol van afgelopen zomer, waarbij duizenden koffers kwijtraken.

 6. Drukte op Schiphol

  En in het verlengde daarvan: Sint kan niet landen op de Nederlandse vliegvelden vanwege de drukte. Hij wil uitwijken naar Duitsland, maar kon toen een vliegveld vinden in Hellevoetsluis, waar de intocht van dit jaar plaatsvond.

  Advertentie
 7. Pietentekort

  Niet alleen bij de NS, de zorg en in de horeca is sprake van een personeelstekort. Als een paar pieten de cadeautjes die kwijt zijn geraakt op Schiphol achterna willen gaan met de Goedheiligman 1, is dit niet mogelijk wegens een pietentekort. De hoofdpiet heeft vacatures geplaatst. En, uiteraard: goede arbeidsvoorwaarden voor de pieten.

  Lees meer: 6 niet zo handige dingen aan het Sinterklaasjournaal

 8. Lange rij

  De vakantiegangers die afgelopen zomer op Schiphol uren de rij stonden te wachten om in te checken, waren niet alleen. Ook de pieten zijn de dupe en staan in de rij voor de balie op Schiphol.

 9. Piet Hein

  De bouwer van de nieuwe stoomboot, Hein Klein, wordt door Sinterklaas gevraagd om piet te worden. Vanaf dan heet hij Piet Hein, een knipoog naar de Nederlandse omstreden zeevaarder en veroveraar van de Spaanse Zilvervloot in de zeventiende eeuw.

 10. Daar is Dieuwertje

  De pieten zingen in het vliegtuig Dieuwertje toe op de melodie van Daar is Swiebertje. Of ook wel Daar is Gabbertje, de jarennegentighit die veel ouders nog herkennen. Een ode aan de populaire presentatrice, die al meer dan twintig jaar het Sinterklaasjournaal presenteert.

 11. De nieuwe naam is: De Stoomboot

  Kinderen mochten een naam bedenken voor de nieuwe stoomboot, nadat het eerdere schip tot groot verdriet van veel kinderen was gezonken. Op sociale media kwamen grappige namen voorbij zoals sPietboot, Pietanic en De Vliegende Spanjaard. De uiteindelijke naam, De Stoomboot, leidde tot teleurgestelde reacties. Waarschijnlijk is deze voorspelbare naam een hint naar twee jaar geleden, toen Nederlanders een naam mochten verzinnen voor de nieuwe zeesluis bij IJmuiden. Die uiteindelijk, verrassing, werd genoemd ‘Zeesluis IJmuiden’.

Sinterklaascadeaus met korting shoppen:

Redactioneel – Offer- Boek ouderschap

Boek ouderschap

Alles over de ontwikkeling in de eerste 18 maanden
Shop nu