Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Alvast oefenen met een baby? Huur een ‘oefenbaby’ in!

Laten we eerlijk zijn: niks kan je écht voorbereiden op het ouderschap. Als je wilt weten wat de zorg van een baby precies inhoudt, moet je het zelf ervaren. Toch lijkt er nu een manier te zijn om voor die tijd al een beetje ervaring op te doen.

Advertentie

Stellen die twijfelen over hun kinderwens kunnen in België tegenwoordig een ‘oefenbaby’ inhuren.

Nét echt

De zogeheten RealCare Baby is natuurlijk geen echte baby, maar is een pop die als een echte baby is geprogrammeerd. De baby huilt (ook ’s nachts’), moet worden verschoond, wil eten en getroost worden, en vooral veel aandacht krijgen. Ook moet zijn hoofdje te allen tijden ondersteund worden.

Wel of niet goed gedaan?

Als de huurperiode is afgelopen, kun je zien of je goed voor de baby hebt gezorgd. De baby registreert de kwaliteit van de zorg die hij krijgt en meet ook het aantal keren dat verschillende types zorg zijn gegeven. Ook laat hij zien op welke momenten hij niet voldoende zorg heeft gekregen, in een verkeerde positie is gelegd of een ruwe behandeling heeft gekregen.

Praktisch haalbaar

Volgens Laura Jacobs van de Leuvense instelling Fara, die informeert bij zwangerschapskeuzes, heeft de pop in de praktijk zijn nut bewezen. ‘Onlangs kwam er een vrouw in een rolstoel langs die graag wilde weten of het praktisch haalbaar was om voor een kind te zorgen.’ Zowel de vrouw als haar omgeving had van tevoren twijfels, maar door de oefenbaby kreeg ze juist meer zelfvertrouwen. Zo merkte ze bijvoorbeeld dat ze prima met de baby in een trein kon reizen.

Advertentie

Zelf oefenen?

Lijkt het jou wel wat om met de RealCare Baby te oefenen? Je kunt de pop hier bestellen. En ook wel zo fijn: de baby heeft drie standen: soft, gemiddeld en huilbaby. Wij weten wel voor welke wij zouden gaan!

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Welingelichte Kringen – Beeld: Babybedenktijd

 

Commercieel – Hema – Offer – Zwangerschapsboxer

Zwangerschapsboxer

Naadloze zwarte boxer met een hoge taille
Vind je hier