Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Bewezen: ouders met 3 kinderen ervaren de meeste stress

Dat een leven met kinderen zo nu en dan stressvol kan zijn is algemeen bekend. Maar bij hoeveel kinderen bereikt je stresslevel nu echt een hoogtepunt? De nieuwssite Today.com deed er onderzoek naar en kwam met een opmerkelijke conclusie.

Ouders met 3 kinderen zouden de meeste stress ervaren. Bijzonder genoeg vinden ouders met 4 hun leven juist weer minder stressvol. Hoe meer kinderen, hoe meer stress gaat dus niet helemaal op.

Advertentie

Drie kinderen

Voor het onderzoek van Today.com werden 7000 moeders ondervraagd. Moeders met 3 kinderen bleken de meeste stress te ervaren. De verklaring: zodra je 3 kinderen hebt, ben je als ouders in de minderheid. Het is opeens 2 tegen 3. Ook geven moeders aan dat de overgang van 1 naar 2 kinderen goed te doen was, maar dat die derde erbij hun wereld op z’n kop zette. Zoals een van de ondervraagde moeders zei: ‘Je hebt maar 2 handen en dat is niet handig met 3 kinderen.’

Vier kinderen

Wanneer ouders een vierde kind krijgen, geven ze zich meer over aan hun situatie, waardoor ze minder stress ervaren. De New Yorkse psychiater Dr. Janet Taylor legt het als volgt uit: ‘Voor perfectionisme is geen ruimte meer in je hoofd als je vier kinderen hebt.’ Daarnaast zouden ouders van 4 of meer kinderen meer vertrouwen hebben in hun eigen opvoedkwaliteiten.

Lees ook: Dit is hét ideale aantal kinderen op basis van je sterrenbeeld 

Bron – Today.com – Beeld: Shutterstock