Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Drie kinderen meeste stress
door

Bewezen: ouders met 3 kinderen ervaren de meeste stress

Dat een leven met kinderen zo nu en dan stressvol kan zijn is algemeen bekend. Maar bij hoeveel kinderen bereikt je stresslevel echt een hoogtepunt? De nieuwssite Today.com deed er onderzoek naar en kwam met een opmerkelijke conclusie.

Advertentie

Ouders met drie kinderen zouden de meeste stress ervaren. Bijzonder genoeg vinden ouders met vier kinderen hun leven juist weer minder stressvol. Hoe meer kinderen, hoe meer stress gaat dus niet helemaal op.

Drie kinderen

Voor het onderzoek van Today.com werden 7000 moeders ondervraagd. Moeders met drie kinderen bleken de meeste stress te ervaren. De verklaring: zodra je drie kinderen hebt, ben je als ouders in de minderheid. Het is opeens twee tegen drie. Ook geven moeders aan dat de overgang van één naar twee kinderen goed te doen was, maar dat die derde erbij hun wereld op z’n kop zette. Zoals een van de ondervraagde moeders zei: ‘Je hebt maar twee handen en dat is niet handig met drie kinderen.’

Vier kinderen

Wanneer ouders een vierde kind krijgen, geven ze zich meer over aan hun situatie, waardoor ze minder stress ervaren. De New Yorkse psychiater Janet Taylor legt het als volgt uit: ‘Voor perfectionisme is geen ruimte meer in je hoofd als je vier kinderen hebt.’ Daarnaast zouden ouders van vier of meer kinderen meer vertrouwen hebben in hun eigen opvoedkwaliteiten.

Lees ook: Dit is hét ideale aantal kinderen op basis van je sterrenbeeld 

Bron: Today.comBeeld: GettyImages

Advertentie
Commercieel – Prenatal – Offer – Prénatal Kinderwagen

Onderweg met je kleintje

Laat je verrassen door de Prénatal kinderwagen!
Shop nu