Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Bijzonder! Deze Nederlandse broertjes zijn allebei geboren op een palindroomdatum

Beide kinderen uit hetzelfde gezin geboren op een palindroomdatum, die kans is heel klein. Toch 'lukte' het Eva Korver en haar vriend.

Advertentie
Een palindroom, of spiegelwoord, lees je van voor naar achter hetzelfde als van achter naar voor. Het kan dus ook met getallen, of data, in dit geval.
Twee jaar geleden werden Eva en haar vriend trotse ouders van zoontje Hugo Johannes van Gennep. Hij werd geboren op de prachtige datum 02-02-2020. Nooit hadden zij kunnen vermoeden dat ze precies twee jaar later opnieuw ouders zouden worden van een zoontje, wéér op een palindroomdag.

Lees verder onder de afbeelding >

Erg mooi en bizar

‘Op dinsdag 22-02-2022 zijn wij trotse ouders geworden van Elias Lucas van Gennep. Een prachtige datum en we zijn helemaal in de wolken met onze lieve jongens’, vertelt Eva. ‘Ik heb tijdens mijn zwangerschap vaak gegrapt dat het wel erg mooi en bizar zou zijn als ons tweede kindje geboren zou worden op datum 22-02-2022. En hoe is het mogelijk? Het is nog gelukt ook.’

Palindroomdagen

De vorige palindroomdagen waren 02-02-2020 en 12-02-2021. Op de volgende palindroomdatum moet je even wachten: het duurt acht jaar tot de volgende datum, 03-02-2030.
Beeld: Eva Korver