Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Bijzondere operatie: Vrouw bevalt twee keer van hetzelfde kind

Een Amerikaanse vrouw bevalt binnenkort voor de tweede keer van haar zoon, meldt RTL Nieuws. Tijdens de zwangerschap opereerden de chirurgen de baby, die lijdt aan een open rug, door middel van een keizersnede. Vervolgens stopten ze hem weer terug in de baarmoeder van zijn moeder.

Advertentie

Ongeveer halverwege de zwangerschap kregen de 23jarige mode- en lifestyle vlogger Jaiden Ashlea en haar vriend te horen dat haar ongeboren zoontje een open ruggetje had. Er was geen hoop meer en het jongetje zou hersendood zijn. Een open rug, ook wel spina bifida genoemd, is een zeldzame en ernstige aangeboren aandoening waarbij de ruggenwervels rondom het ruggenmerg niet gesloten zijn. De foetus kan zich hierdoor lichamelijk en geestelijk niet goed ontwikkelen.

Nog elf weken verder groeien

Toen de ouders de diagnose hoorden, vroegen ze advies bij artsen. In Orlando vonden ze een team dat is gespecialiseerd in het opereren van ongeboren kinderen. Tijdens een operatie, door middel van een keizersnede, wisten ze de neurale buis te herstellen. Na de behandeling stopten ze de baby weer terug in de baarmoeder om nog elf weken verder te groeien. Binnenkort zal de vrouw dus voor de tweede keer van haar kind bevallen.

Bron: RTL Nieuws – Beeld: GettyImages

Carin Röst

Ouders van Nu product – Negen maanden dagboek

Zwangerschapsdagboek - om de mooiste momenten vast te leggen

€15
Bestel nu