Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dagje pretpark met kinderen? 8x zo houd je het ontspannen

De Efteling, Duinrell of Toverland, je bent er vast een keer geweest. Maar met je kind een bezoek brengen aan een attractiepark is een hele uitdaging. Hoe zorg je dat deze dag soepel verloopt? Hier 8 tips voor een zoveel mogelijk relaxte dag in het pretpark.

Advertentie

Lees meer: De 18 allerleukste pretparken voor klein én groot

Handig om van tevoren aan te denken

1. Hangslot voor de kinderwagen of buggy

In het pretpark is het altijd ongelooflijk druk, er lopen overal mensen. De hele dag met je buggy slepen is dan niet de ideale situatie. Neem een hangslot mee en maak jouw buggy vast aan een lantaarnpaal in het park. Zo kan je rustig genieten van de attracties terwijl jouw buggy op een veilige plaats staat.

Handig: Deze sloten vallen ook nog eens op door hun felle kleuren

2. Gekleurde vlag aan de wagen

Ben je bang dat je jouw buggy kwijtraakt in de menigte van alle andere zwarte en grijze kinderwagens? Hang er iets opvallends aan, een gekleurd lint of een opvallende deken. Zo weet je zeker dat je jouw buggy zonder moeite terugvindt. Ook handig voor je kind.

Advertentie

3. Maak ’s ochtends een foto van je kind

Het zal niet de eerste keer zijn dat je jouw kind even uit het oog verliest. Wat doe je dan? Haastig op zoek naar de meest recente foto om te vragen of iemand hem gezien heeft. Zorg dat je aan het begin van de dag een foto maakt van je kind. Als je hem zoekt, weten anderen precies welke kleren hij aan heeft en hoe hij er vandaag uitziet.

4. Begin achteraan in het park

Het is altijd druk in een pretpark. Je bent nog geen 5 minuten binnen of je staat al een uur in de rij te wachten. Ontloop deze drukte door achteraan in het park te beginnen. Zo werk je tegen de stroom in en weet je de meeste drukte te vermijden.

5. Kies van tevoren de attracties

Voor je het weet is de dag al voorbij en heb je niet alle attracties die je wilde gehad. Laat je kinderen van tevoren drie attracties per persoon opschrijven die ze sowieso gedaan willen hebben. Zo heb je aan het einde van de dag alleen maar tevreden gezichten.

6. Fotografeer de parkeerplaats van je auto

Bij een attractiepark is er altijd een reusachtige parkeerplaats. Handig natuurlijk, maar als je aan het einde van de dag moe maar voldaan je auto gaat zoeken, is dit soms toch best lastig. Maak bij het parkeren van de auto een foto van zijn standplaats en binnen no-time sta jij weer bij jouw auto.

Advertentie

7. Zijn er ‘fast lane’ tickets?

Neem je het liefst het zekere voor het onzekere en vermijd je liever alle rijen? Bij sommige pretparken kun je van tevoren ‘fast lane’ tickets kopen. Hiermee heb je voorrang op de andere bezoekers en hoef je niet lang te wachten.

8. Hittebestendig snackpakket

Het kan altijd gebeuren dat tijdens het wachten in de lange rij voor de attractie je kind ineens trek krijgt in een boterham. Uit de rij gaan en op zoek naar een eettentje gaan is dan niet helemaal relaxt. Voor dit soort gevallen is het handig om een snackpakket mee te nemen in een koeltasje. Zo blijft alles wat je meeneemt vers en kan je wat te eten en te drinken te voorschijn toveren als dat nodig is. Denk aan krentenbollen, snoepworteltjes en een pakje drinken, dit blijft goed vers onderweg.

Wist je dat…

  • Je in de meeste pretparken een buggy of andere karretje kunt huren? Voor niet al te veel geld huur je een buggy of bolderkar om de hele dag van te genieten.
  • De Efteling speciale borstkolfkamers heeft? Deze kun je bezoeken met een sleutel, zo kun je ongestoord kolven.
  • Er in veel pretparken een mogelijkheid is om een flesje melk op te warmen? Dus ook tijdens een dagje uit kun je verse melk opwarmen.

Rosa Terpstra

Zwangerbox partnerpagina Bon bébé 2022

Bon bébé

Bekijk de website