Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Zwanger? Zo weet je of je een jongen of meisje krijgt zonder echo

Ben je zwanger en wordt je buik zichtbaar? Dan komen de bakerpraatjes. Op deze zes manieren kun je volgens onderzoekers écht al vroeg ontdekken of je een jongen of meisje krijgt.

Advertentie
 1. Vollere borsten

  Een mogelijk goede indicator om achter het geslacht van je baby te komen? Kijk eens goed naar je borsten. Pools onderzoek toont aan dat de borsten van vrouwen die zwanger zijn van een jongen groter worden dan die van vrouwen die een meisje verwachten.

  Tip! Wil jij van het onthullen van het geslacht van je kind een feestelijke aangelegenheid maken? Hier bestel je de leukste versiering voor een gender reveal party.

 2. Erfelijk bepaald 

  Door de familie van de vader te bekijken, kun je vast een aardige gok doen. Want de kans op een zoon of dochter is erfelijk, zeggen onderzoekers van de universiteit van Newcastle. Na het analyseren van ruim negenhonderd familiestambomen, kwamen ze tot de conclusie dat ook de kans op het krijgen van zonen of dochters genetisch bepaald is. Als een man meer zonen dan dochters heeft gekregen, hebben zijn zonen vaak ook jongens, zo bleek. En een man met veel zussen heeft meer kans op dochters.

  Lees meer: De kans op een zoon of dochter is erfelijk bepaald

  Advertentie
 3. Plek van de placenta

  Oké, voor deze theorie heb je stiekem wel een echofoto nodig. Gelukkig hebben we die tegenwoordig! Met de theorie zou je al vanaf 6 weken het geslacht van je baby kunnen voorspellen. Echoscopist Saad Ramzi Ismail deed onderzoek en zegt dat de plek waar de placenta ligt, aangeeft wat het geslacht van je kindje is. Volgens hem klopt deze theorie bij 97% van de zwangere vrouwen.

  Lees ook: Jongen of meisjes? De bekendste bakerpraatjes

 4. Chinese conceptiekalender

  De Chinese conceptiekalender is een variant op de bakerpraatjes die het geslacht van je kind zouden kunnen voorspellen. Sommige onderzoeken beweren dat de kalender het in tot wel 90% van de gevallen bij het juiste eind heeft. Maar uit andere onderzoeken blijkt dat je net zo goed kop of munt kunt spelen om het geslacht van je kind te voorspellen: de kalender werkt net zo vaak wel als niet. Betrouwbaar of niet, veel vrouwen vinden het leuk om de proef op de som te nemen.

  Kijk zelf maar: de Chinese conceptiekalender en de uitleg

 5. De vorm van je navel

  De Australische verloskundige Jess McLeod heeft een wel heel bijzondere theorie, zij beweert dat je aan de navel van een zwangere vrouw kunt zien wat het geslacht van de baby is. Als het een jongen is, vormt de navel samen met twee (denkbeeldige) ogen een vrolijk gezicht. Lijkt het meer op een ernstig gezicht, dan krijg je een meisje volgens McLeod.

  Advertentie
 6. Hartslag van je baby

  Het is elke keer dat je bij de verloskundige komt weer een bijzonder moment: het hartje van je baby horen kloppen. Maar wist je dat je volgens onderzoekers hierdoor ook te weten kunt komen of je in verwachting bent van een jongen of meisje? Is de hartslag van je baby 140 slagen per minuut of hoger dan krijg je een meisje, is de hartslag lager dan 140 slagen per minuut dan ben je in verwachting van een jongen.

Bronnen: PubMed, Gender-Swaying, Umbjournal, BMJ – Beeld: GettyImages