Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

'Geboortedatum voorspelt of je kind rijk, succesvol of een superster wordt'

Iedere ouder wenst zijn kind een succesvol leven. Maar hoe zorg je hiervoor? Nou, door op de juiste dag te bevallen. Volgens onderzoekers hangt de mate van succes namelijk samen met iemands geboortedatum.

Advertentie

Oké, je moet het met een korreltje zout nemen. Maar uit een onderzoek van Tombola, een gamingbedrijf in het Verenigd Koninkrijk, blijkt op welke datum je moet bevallen als je wilt dat je kind later rijk en succesvol wordt. Door de verjaardagen van meer dan 1.700 succesvolle mensen te analyseren, zagen ze een patroon ontstaan. Volgens de onderzoekers zijn er bepaalde geboortemaanden en zelfs specifieke geboortedata die voorspellen dat je kind een succesvolle carrière tegemoet gaat in de politiek, zakenwereld of als superster.

Lees ook: Deze babynamen verhogen de kans op een succesvol kind

6 juni

Volgens Tombola is 6 juni de beste dag om te bevallen als je je baby wilt laten slagen in zijn leven. Van alle 1.753 succesvolle mensen vierden de meesten op die dag hun verjaardag. ‘Voor de beste kans op algeheel succes is 6 juni de optimale datum om geboren te worden,’ stelt Tombola daarom.

Lees ook: 8 grappige weetjes over juni-kinderen

Rijkdom

Ouders die hopen op financieel succes voor hun kind, moeten streven naar een bevalling in de maand oktober. Tombola ontdekte dat in oktober – en op 13 oktober in het bijzonder – de meeste rijke mensen jarig zijn. Juni-baby’s groeien het vaakst uit tot Nobelprijswinnaars. En wil je dat je baby een ​​Olympische atleet wordt, dan blijkt 15 maart de beste dag om te bevallen.

Lees ook: ‘Driftige peuter? Grote kans dat hij later rijk en succesvol wordt’

In de spotlight

Zie je een succesvolle carrière in de spotlights voor je kind wel zitten? Volgens het onderzoek is 17 procent van alle acteurs die ooit een Oscar voor beste mannelijke hoofdrol heeft gewonnen, geboren in april. Maar verwacht je een meisje en gun je haar een Oscar, dan kun je beter bevallen op 19 juni. Als je hoopt op een Grammy-winnaar in de familie, dan is mei de beste geboortemaand. Zo vieren Grammy-winnaars Lauren Hill, Stevie Wonder, Adele en Billy Joel allemaal hun verjaardag in mei.

Advertentie

Arts of CEO

Hoewel het onderzoek van Tombola niet heel wetenschappelijk is, zijn ze niet de enige die beweren dat je geboortemaand en succes met elkaar verband houden. Een studie uitgevoerd door het National Office of National Statistics bijvoorbeeld, toonde aan dat januari-baby’s een grotere kans hebben om arts te worden. En CEO’s zouden vooral in maart jarig zijn, aldus USA Today.

Lees ook: Oudste kind heeft meer kans op een succesvolle carrière

Bron: Romper Beeld: Shutterstock