Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kinderen kunnen beter overweg met telefoon dan met echte wereld

‘Kinderen kunnen beter overweg met telefoon dan met echte wereld’

Kinderen tussen de drie en vijf jaar kunnen tegenwoordig al probleemloos overweg met een telefoon, computerspel of muis. Het maken van een ontbijtje of het strikken van hun veters gaat ze echter minder gemakkelijk af.

Advertentie

Dit blijkt uit een onderzoek van AVG Technologies, waaraan ruim 1000 personen meededen.

Goed in videogames

AVG wilde weten wat voor effect het internet heeft op de ontwikkeling van jonge kinderen. Wat blijkt? Bijna 60 procent van de kinderen tussen de drie en vijf jaar kan moeiteloos een videogame spelen, maar slechts één op de zes weet z’n eigen ontbijt zelf te maken. Ook kunnen kinderen van deze leeftijd vaak prima overweg met een smartphone, terwijl veters strikken en fietsen ze minder goed af gaat.

Steeds jonger

Uit het onderzoek blijkt verder dat jongens en meisjes ongeveer evenveel over technologie weten. Wel hebben kinderen met moeders boven de 35 meer kennis van dagelijkse taken dan kinderen met jongere ouders: zo kan 40 procent van deze kinderen al hun eigen naam schrijven, tegenover 34 procent van de kinderen met jonge moeders. Ook blijkt dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met technische apparaten: 81 procent van de kinderen onder de twee jaar heeft, voordat ze kunnen praten, al een smartphone of tablet in hun handen gehad.

MEER LEZEN?

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron: AVG Technologies – Foto: Shutterstock

Redactioneel – offer – Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Ontdek het aanbod speelgoedkisten