Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Dit is hoe vaak kleuters gemiddeld ‘mama’ zeggen op een dag
door

'Mamaaa!' Zo vaak vragen kinderen gemiddeld per dag iets aan hun moeder

Mama, waarom kan ik tandpasta niet eten? Mam, kan je me helpen? Mama, mag ik een boterham? Mama! Mam. Mamamamamamama. Klinkt dit jou bekend in de oren? Lees dan vooral even verder.

Advertentie

Nieuwsgierige aagjes

Gemiddeld stelt een klein kind 210 keer (!) per dag een vraag aan z’n moeder – ‘Mama, waarom is de lucht blauw?’ of wil hij aandacht voor iets (‘Mama kijk!’). Dit blijkt uit onderzoek, waarin wordt gesteld dat moeders daarmee de meest overvraagde personen zijn op deze aardbol. Meer nog dan leraren, doktoren en verplegers. Geen wonder dat de berg was zich opstapelt, mails onbeantwoord blijven en de helft wordt vergeten in de supermarkt. Moeders worden continue onderbroken door hun nieuwsgierige aagjes. Een ander leuk weetje: meisjes van 4 jaar zijn het meest nieuwsgierig. Gemiddeld vragen zij elke 56 seconden zich wat af. 

Experiment vroegtijdig beëindigd

Een moeder uit de VS besloot als experiment al haar ‘mama!-momenten’ op een dag te noteren. Vanwege een lamme hand van het schrijven heeft ze naar zes uur haar notitieboekje dichtgeklapt. En dat is niet zo gek. De teller stond toen namelijk al op 159. Je leest het goed. In zes uur tijd werd zij 159 (!) keer geroepen door haar kinderen voor heel belangrijke zaken (not!). Dit zijn de zes grappigste vragen die ze die dag kreeg:

  1. Mama, raad eens hoeveel billen er in dit huis zijn? (Telt de hond ook?)
  2. Mam, een jongen op school zei dat een middelvinger even erg is als twintig scheldwoorden. Is dat echt? (Eh..)
  3. Mam, ik heb een super super groot heel erg groot geheimpje maar je mag het écht niet verder vertellen. (Spoiler; het was niks interessants)
  4. Mam, ik kan heel snel heen en weer rennen. Kijk maar. (Je zegt: ‘Goed zo lieverd’, je denkt: Hopelijk hoef ik dit maar één keer te aanschouwen)
  5. Mama, mag ik wat lekkers? Nee geen rijstwafel, maar wat lekkers! (Een rozijntje?)
  6. Mam, wat ben je aan het dooeeen? Waaroooom? Hoezoooo?

Herkenbaar? Wij zijn benieuwd; welke grappige vragen heeft jouw kind je onlangs gesteld? Laat het ons weten in een reactie op Facebook. De leukste delen we graag!

Ook leuk om te lezen: 

Advertentie

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bron: happy worker, herviewfromhome – Beeld: Shutterstock


Ouders van Nu product – Van Peuter tot Kleuter

Met informatie én tips over het gedrag van je peuter

€27,50
Bestel nu