Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Moeder bedenkt lieve oplossing voor eerste schooldag zoon

Het is al zo’n mijlpaal, de eerste crèche- of schooldag van je kind. Niet leuk als je hem dan ook nog met dikke tranen moet achterlaten. Kon je maar stiekem blijven om zijn hand vast te houden… Nou, dat kán dus min of meer, met een simpele, maar briljante oplossing.

Advertentie

De Britse moeder Louise Mallett bedacht de ‘knuffelknop’ en deze hack ging een paar jaar geleden heel het internet over. Het lijkt dé oplossing tegen het missen van papa of mama. Niet alleen op de eerste school- of crèchedag maar ook op andere momenten. Goed om te weten dus!

Tip! De leukste rugzakken voor kinderen shop je direct via deze link.

Afstandsbediening

Louise bedacht de knuffelknop omdat haar zoon Max enorm opzag tegen zijn eerste echte schooldag. Tijdens het wennen had hij al moeten huilen omdat hij haar zo miste. Daarom tekende ze ’s ochtends voor vertrek een hartje in zijn handpalm en in die van haar. Als hij het moeilijk had, kon hij op het hartje duwen en zo een knuffel naar haar sturen, legde ze uit. En zij zou vanuit huis hetzelfde doen. Knuffelen op afstand dus!

Lees ook: De eerste schooldag van je kind, hoe gaat dat in de klas?

Slimme oplossing

En ja hoor, het werkte: ‘Toen ik hem van school haalde vroeg ik of hij mijn knuffels had ontvangen. Hij zei blij: Yep!’ Deze gaan we onthouden, want het werkt ongetwijfeld ook op andere moeilijke momenten. Briljant! Heb jij ook zo’n slimme oplossing voor als je kind je mist of verdrietig is? We zijn benieuwd! Deel het op onze Facebook-pagina.

Advertentie

Lees ook: Praten over school: zo vertelt je kind meer

Erandi Godinez

Redactioneel – Offer – Prenataal onderzoek

BellySisters

Je zwangerschap vereeuwigd in een 3D-beeldje

Bekijk de mogelijkheden