Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Wat voor type opa of oma zijn jouw ouders? Het staat in de sterren

Veel samen spelen en knuffelen, of klaarstaan met advies en praktische tips. Ook zo benieuwd hoe jouw ouders als opa en opa met je kind zullen omgaan? Volgens astrologen is dit makkelijk te voorspellen aan de hand van hun sterrenbeeld.

Advertentie

Waterman (20 januari – 18 februari)

Watermannen zijn een tikkeltje verlegen en vinden het leuk om in hun eentje dingen te doen. Hierdoor zijn ze misschien niet het perfecte speelmaatje voor je kind. Hoewel ze niet snel hun emoties zullen tonen, zijn ze wel ontzettend goede luisteraars en vinden ze het leuk om intellectuele gesprekken te voeren met je kinderen als ze ouder zijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel loyaal naar hun vrienden en familie toe, wat betekent dat je áltijd op ze kan rekenen.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen staan altijd voor je klaar: of ze nu je kind moeten ophalen van school of op het laatste moment moeten oppassen, ze doen het zonder klagen. En bij opa of oma hoeft je kind zich geen moment te vervelen: vissen zijn hartstikke creatief. Dit betekent dat ze leuke knutselwerkjes en activiteiten kunnen verzinnen. Dankzij hun gevoelige aard voelen ze haarfijn aan wat je kind nodig heeft. Vissen kunnen ook een tikkeltje beledigd/gekwetst zijn als ze niet genoeg tijd met hun familie kunnen doorbrengen, zelfs als je daar een goede reden voor hebt. Maar één ding is zeker: jouw kind zal zich altijd geliefd en gewaardeerd voelen bij zijn opa en oma.

Ram (21 maart – 19 april)

Rammen zijn ontzettend gepassioneerd en kunnen overal enthousiasme voor opbrengen. Een middagje bij opa en oma staat dan ook in het teken van veel lol en leuke activiteiten. Rammen zijn altijd in voor nieuwe dingen en avontuur, dus ga er maar vanuit dat je kind het nodige zal leren bij zijn opa of oma. Omdat Rammen heel zelfverzekerd en uitgesproken zijn, kunnen ze zich af en toe ook iets téveel bemoeien met de opvoeding van je kind. Als ze het niet eens zijn met bepaalde regels die je je kind oplegt, dan zullen ze deze tijdens het oppassen gewoon negeren.

Stier (20 april – 20 mei)

Stieren zijn goed in het tonen van affectie en hebben veel geduld als het gaat om hun kleinkind. Ze zijn down to earth, aanspreekbaar én beschikken over veel verantwoordelijkheidsgevoel. Je weet dan ook dat je kind in goede handen is als je hem bij je ouders achterlaat. Dankzij hun praktische en kalme benadering zal je kind een relaxte en waardevolle tijd bij zijn grootouders hebben. Omdat ze ook een tikkeltje eigenwijs kunnen zijn, vinden ze het af en toe wel moeilijk zich niet met de opvoeding van hun kleinkind te bemoeien.

Advertentie

Tweeling (21 mei – 20 juni)

Tweelingen zijn eigenlijk goed in bijna alles wat ze doen en vinden het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen. De tijd die je kind bij zijn grootouders doorbrengt, zal dan ook vooral bestaan uit het leren en uitproberen van nieuwe dingen. Daarnaast zijn Tweelingen energiek, dit betekent dat ze moeiteloos je kinderen kunnen bijbenen. Omdat Tweelingen sociaal zijn en werkelijk óveral over kunnen praten, zitten er zowel voor- als nadelen aan de relatie die ze met je kind hebben. Zo zullen ze er voor je kind zijn met advies en een luisterend oor, maar kunnen ze af en toe ook iets teveel praten. Het kan zomaar zijn dat ze de bloemetjes en bijtjes met je kind bespreken voordat jij dit kan doen.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Jouw kind boft maar met een Kreeft als opa of oma. Kreeften staan bekend om hun zorgzame en beschermende aard en dit kan tijdens het oppassen natuurlijk heel goed van pas komen. Daarnaast zijn ze empathisch en kunnen ze goed luisteren. Wel zo fijn als je er af en toe even doorheen zit en je hart wil luchten. Ze helpen je met de baby, geven advies over hoe ze het vroeger zelf aanpakten en staan altijd klaar met een luisterend oor. Al deze dingen zullen ze ook voor je kinderen doen als zij ouder zijn.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen zijn goedgemutst en speels, wat betekent dat ze altijd in zijn voor een pretje met hun kleinkind. Je kind hoeft zich dan ook geen moment te vervelen bij opa en oma. Omdat ze ook ontzettend gul zijn, kunnen ze je kind af en toe nét iets te veel verwennen. Daarnaast kunnen ze eigenwijs en een tikkeltje egocentrisch zijn, waardoor ze soms hun eigen interesses en idealen aan je kind kunnen opdringen.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagden zijn snelle leerlingen, wat betekent dat ze het zorgen voor hun kleinkind binnen no-time weer onder de knie hebben. Ze zijn goed in multitasken en kunnen dus moeiteloos aandacht aan je kind geven én tegelijkertijd allerlei praktische zaken regelen. Helaas kunnen Maagden af en toe ook perfectionistisch zijn. Dit kan resulteren in kritiek op je manier van opvoeden en het gedrag van je kind. Hoewel dit vervelend kan zijn, bedoelen ze het wel altijd goed. Ze hebben gewoon het beste voor met je kind, maar uiten dit soms op de verkeerde manier.

Weegschaal (23 september – 21 oktober)

Weegschalen vinden eerlijkheid belangrijk en zorgen voor de nodige balans in het leven van je kind. Zit je kind ergens mee? Dan staat een Weegschaal klaar met goed advies en een luisterend oor. Omdat Weegschalen confrontaties liever uit de weg gaan, zal je weinig onenigheid met ze hebben. Dit betekent echter ook dat ze niet altijd je kinderen op dezelfde manier zullen disciplineren, maar hier hoef je je geen zorgen om te maken. Omdat Weegschalen makkelijk in de omgang zijn, zullen je kinderen zich waarschijnlijk voorbeeldig gedragen in hun bijzijn.

Schorpioen (22 oktober – 21 november)

Hoewel Schorpioenen sarcastisch en hilarisch kunnen zijn, hechten ze veel waarde en gerechtigheid. Dit zijn ook eigenschappen die ze op hun kleinkinderen willen overbrengen. Ze zullen je kind altijd aanmoedigen om eerlijk te zijn en respectvol te zijn naar anderen. Schorpioenen vertrouwen blind op hun intuïtie. Hierdoor kunnen ze je kind soms nog beter aanvoelen dan jij en komen ze misschien wel wat betweterig over. Schorpioenen zijn echter heel loyaal en staan altijd open voor een goed gesprek, dus tot grote ruzies zal het nooit komen.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutters hebben een hart van goud en vinden het leuk om hun liefde zo veel mogelijk te uiten: ze zullen je kind dan ook tot op het bot verwennen. Daarnaast beschikken ze ook nog eens over humor, wat betekent dat ze je kind altijd weer aan het lachen krijgen. Omdat ze impulsief en spontaan zijn, denken ze echter niet altijd even goed na over dingen. Dit is misschien iets om rekening mee te houden als ze op je kind passen.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbokken zijn verantwoordelijk en gefocust. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken als ze een weekend gaan oppassen. Daarnaast zijn Steenbokken loyaal en toegewijd. Dit betekent dat ze je kinderen zullen overstelpen met aandacht, maar ze nooit zullen verwennen. Ze zijn ook een kei in het bewaren van geheimen, waardoor je kind waarschijnlijk eerder zijn opa of oma in vertrouwen zal nemen.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Popsugar.com – Shutterstock

Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop