Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Wanneer inschrijven basisschool

Wanneer inschrijven op de basisschool?

In Nederland gaan de meeste kinderen na hun vierde verjaardag naar de basisschool. Onderwijsdeskundige Sonja Borgsteede legt uit waarom je je kind vroegtijdig moet inschrijven op de bassischool.

Advertentie

Wanneer inschrijven op de basisschool?

Vanaf 4 jaar mogen kinderen in Nederland naar school, en vanaf 5 jaar moeten ze naar school: dan zijn ze leerplichtig. Schrijf je kind ruim van tevoren in. Sommige gemeenten sturen een brief om je eraan te herinneren dat je een school moet kiezen, maar uiteindelijk is het je eigen verantwoordelijkheid.

Wachtlijsten

Houd er rekening mee dat sommige scholen erg populair zijn, waardoor ze niet alle kinderen kunnen aannemen. Hoe eerder je erbij bent, hoe meer kans op een plek je kind heeft. Vooral in de grote steden kan dit probleem spelen. Het kan dus geen kwaad om rond de eerste verjaardag van je kind eens rond te vragen wat de inschrijvingstermijn is van de scholen in jullie buurt.

Op sommige scholen kunnen kinderen pas vanaf een bepaalde leeftijd worden ingeschreven, en niet in elke gemeente kun je je kind bij meerdere scholen tegelijk inschrijven. Zorg dat je in ieder geval ingeschreven staat bij je favoriete school, en houd wat opties achter de hand voor als je daar onverhoopt geen plek krijgt.

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting