Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
kinderfeestjes
door

9x leuke inspiratie voor kinderfeestjes binnenshuis

Het lijkt wel alsof kinderfeestjes tegenwoordig allemaal zo groots mogelijk gevierd moeten worden. Terwijl lang niet iedereen daar het budget voor heeft. En dan nog: het is maar de vraag of je kinderen écht gelukkig maakt met zo’n extravagant feestje.

Advertentie

Gelukkig zijn er genoeg leuke betaalbare activiteiten die je binnen kunt doen. Gewoon ouderwets thuis, na het eten van taart en het uitpakken van de cadeautjes. Wedden dat het alleen maar blije gezichten oplevert!

1. Koekjes versieren


Een mooi voorbeeld van hoe weinig er voor nodig is om kinderen een toptijd te bezorgen. Maak het beslag voor de koekjes alvast van tevoren, en laat de kinderen hun baksels lekker versieren. Haal leuke decoratie in huis en je zal zien dat ze wel even zoet zijn!

2. Pyjamafeestje


Niets zo leuk als een ouderwets pyjamafeestje! Zorg ervoor dat de kinderen gezellig bij elkaar kunnen liggen in bijvoorbeeld de woonkamer, en maak er een gezellig geheel van met kussens en matrassen. Om het nóg extra speciaal te maken, kun je een doek over de slaapplek spannen, zodat het net lijkt alsof ze in een tent slapen.

Lees meer: tips voor het maken van leuke uitnodigingen.

Advertentie

3. Verkleedfeestje voor prinsessen


Haal wat goedkope witte grote shirts bij bijvoorbeeld de Hema of de Action, en laat kinderen deze versieren met stiften en glitters. Als ze klaar zijn kunnen ze hun creaties dragen en kunnen de prinsesjes samen naar een prinsessenfilm kijken of gewoon lekker spelen.

4. Bioscoop


Simpel, maar wel heel leuk: laat je kind een film kiezen en tover je woonkamer om tot een heuse bioscoop. Leg kussens op de grond of zet extra stoelen neer, zorg voor grote bakken popcorn, lichten uit en het feest is compleet.

Meer weten? 8 tips voor een geslaagd (betaalbaar!) kinderfeestje

5. Een spa-middagje


Vindt jouw dochter het heerlijk om te tutten? Waarom geen spa in je eigen huis creëren? Haal gezichtsmaskers in huis, zet een pot crème neer en wat mooie nagellakjes, en de dametjes vervelen zich geen moment.

Advertentie

6. Tassen versieren


Koop een paar kale canvastasjes en zorg voor leuke decoratie zoals textielstiften, plakglitters of strijkapplicaties. Alle kinderen rond de keukentafel en aan de slag! Extra leuk is dat ze hun creatie daarna mee naar huis kunnen nemen.

7. Photobooth fun


Het huren van een photobooth is natuurlijk hartstikke duur, maar gelukkig kun je er zelf ook heel gemakkelijk eentje maken. Hang ergens in je huis een leuke achtergrond op en zorg voor wat gekke verkleedspullen en andere decoratie, zoals van die grappige snorren op stokjes en maffe brillen en hoedjes.  Als je een polaroidcamera hebt, kun je de kinderen na afloop de foto’s meegeven, en anders verstuur je ze na afloop via de mail.

8. Cupcakes


De meeste kinderen zijn gek op cupcakes, dus waarom niet een middagje lekker cupcakes gaan versieren? Haal leuke decoratie in huis, zet een lekker muziekje op en laat de kinderen hun gang gaan met de cakejes. En daarna met z’n allen de buit opeten natuurlijk.

De 14 leukste kindertraktaties om uit te delen. 

9. Schilderen


Haal een paar lege canvasdoeken in huis, leg een oud laken op de vloer en laat de kinderen lekker kliederen met verf. Je kunt eventueel een bepaald thema verzinnen waarbinnen de kinderen iets moeten verven, zodat ze niet te snel afgeleid raken. Zorg er wel voor dat je in de uitnodiging zet dat ze oude kleren moeten meenemen, zodat je niet na afloop boze ouders op je dak krijgt. Of zorg voor vuilniszakken: gat aan de bovenkant en twee aan de zijkant en je hebt een ideaal wegwerpschort.

Meer lezen: Dit zijn 10 valkuilen van kinderfeestjes organiseren. En tips om er niet in te trappen.

Redactioneel – Offer – Spelen en ontdekken

Spelen en ontdekken

Het allerleukste peuterspeelgoed
Bekijk hier