Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
bevalling Angela Gallo
door

Masturberen als natuurlijke pijnstiller bij bevalling

Tijdens de heftigste momenten van haar bevalling had Angela Gallo ineens 'dé oplossing', ze ging masturberen. Angela is ervan overtuigd dat het stimuleren van de clitoris tijdens haar bevalling goed heeft gewerkt als pijnbestrijding.

Advertentie

Orgastische bevallingen schijnen vaker voor te komen, maar het zelf opwekken van de natuurlijke pijnstiller is nog steeds een taboe. Daarom besloot Angela publiciteit te zoeken via haar blog, vertelt ze Daily Mail Australia.

Opties voor pijnverlichting

Volgens Angela krijgen vrouwen bij een ‘gewone’ bevalling te weinig opties voor pijnverlichting. Haar eerste bevalling deed ze met een ruggenprik, maar dit gaf haar het gevoel dat ze geen controle meer had over haar lichaam. Daarom wilde ze het bij haar tweede bevalling anders doen, door te masturberen tegen de pijn. Zo had Angela geen medicijnen nodig. Ook duurde haar tweede bevalling een stuk korter dan haar eerste bevalling, 6 uur in plaats van 45 uur.

 angela


LEES OOK:
Voor- en nadelen van een ruggenprik

Geen seksueel verlangen

‘Het is totaal geen seksueel verlangen, het is mijn lichaam dat zegt ‘hé, een natuurlijke manier van pijnverlichting'”, Schrijft Angela op haar blog. ‘Het gaat erom dat je je opties verkent en het heft in eigen hand neemt als het gaat om jouw ervaringen met bevallen op een fysiek en mentaal niveau.’

De schaamte voorbij

Angela vindt dat er geen reden is om geschokt te zijn. Er zijn vrouwen van over de hele wereld die orgasmes ervaren tijdens hun bevalling, Angela wilde dat ook meemaken en ze schaamt zich er niet voor. ‘Geboorte en seks verlopen bijna op exact dezelfde manier’, schrijft ze. ‘De hormonen, sensaties, hersenactiviteit… Onze vulva’s zwellen op, de bloedstroom wordt heftiger, we kreunen, bewegen onze heupen, ademen diep en zweten.’

Advertentie

Lacey Barratt photography

Blije stofjes

Angela snapt dat deze vorm van pijnverlichting voor de meeste vrouwen buiten hun comfort zone ligt, maar ze raadt het toch aan. Want op deze manier komen oxytocine, endorfine en adrenaline vrij, stoffen die ervoor zorgen dat je je goed voelt en dus de bevalling draaglijker maken. Ook zoenen of andere vormen van affectie zouden kunnen helpen.

LEES OOK: Weet jij waar je wilt bevallen, thuis of in het ziekenhuis?

Auteur: Rianne Pelleboer – Bron: Metronieuws.nl – Foto’s: Facebook

Redactioneel – Offer – Klaar voor het najaar (schoenen)

kleertjes.com

Klaar voor het najaar

Lopen, rennen en spelen
Kies de juiste schoen