Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
wat te doen met oude babykleding
door

Slim! 6x dit kun je doen met (baby)kleertjes die te klein zijn geworden

Je weet niet hoe hij ooit in maatje 56 paste, maar oh wat zijn de pakjes schattig. Kijk je vol weemoed naar de lades vol babykleding die je kind inmiddels niet meer past en weet je ook niet wat je ermee moet doen? Gooi ze dan vooral nog niet weg!

Advertentie

Weggooien lijkt misschien een logische optie, toch staat deze niet in dit lijstje. Niet alleen omdat er zoveel leukers en beters te doen is met al die te leuke kleertjes waar je kind is uitgegroeid, maar vooral omdat het niet duurzaam is. Wist je al dat de kledingindustrie één van de meest vervuilende industrieën ter wereld is? En dat 95% van de stoffen herbruikbaar of recyclebaar is? Een goede reden om de volgende dingen met de kleding te doen.

 1. Maak er een andere moeder blij mee

  Je zus, nicht, buurvrouw, je beste vriendin of een (aanstaande) moeder die je alleen via via kent. Er is ongetwijfeld iemand die je blij kunt maken met al die te leuke kleding waar jouw kind uit is gegroeid. En hoe fijn is het als je er iemand anders er nog plezier van heeft en al die zorgvuldig geshopte outfits een tweede leven krijgen?

  Lees ook: 21 hilarische dingen die alleen nieuwbakken moeders doen

 2. Bewaar ze voor de zekerheid

  Is het je grootste wens om je gezin uit te breiden? Of weet je nog niet helemaal zeker dat je gezin compleet is? Bewaar de kledingstukken die er nog goed uitzien dan vooral nog even. Wie weet komen ze nog een keer van pas…

  Lees ook: Een tweede kind: wanneer?

 3. Aan de muur

  Je partner staat misschien niet achter hamsteren, maar eerlijk: die schattige kleertjes zijn toch veel te lief om weg te doen? Oké, je hoeft niet alles te bewaren als een museumstuk. Maar niemand die je veroordeelt als je zijn eerste pakje wil houden om in te lijsten. En stiekem ook nog een paar andere items die favoriet waren. Gewoon omdat het kan.

  Advertentie
 4. Een goed doel

  Kleding voor je kind shoppen is hartstikke leuk, maar aangezien hij als kool groeit loopt het ook aardig in de papieren. Nu is dit – hopelijk – voor jou geen al te groot probleem, maar er zijn genoeg ouders die niet de middelen of de omstandigheden hebben om zomaar kleding voor hun kind te kopen. Het is daarom een goed idee om schone, bruikbare kleding waar je kind uit is uitgegroeid naar een kringloopwinkel te brengen of te schenken aan een goed doel.

 5. Lever de kleding in bij een winkel

  Vraag je je af wat je met kleding moet doen die niet geschikt meer is om te dragen, zoals rompers met vlekken die je er van z’n lang zal ze leven niet meer uitkrijgt? Of kleding met gaten waar je echt niemand mee blij maakt? Doe ze in een zak en lever ze in bij een H&M bij jou in de buurt voor hun recycle programma. Oude kleding en huishoudtextiel krijgt via deze weg nog een tweede kans.

 6. Maak er een dekentje of knuffel van

  Dat allereerste, super schattige pakje van je kind móet je wel bewaren. Nu kun je deze natuurlijk als aandenken bewaren in een mooie doos, maar je kunt er ook een prachtige knuffelbeer van maken. Niet zo handig? Kijk dan eens op Etsy.com. Ook leuk een dekentje maken van stofjes van verschillende kledingstukken die je kind het eerste jaar heeft gedragen.

 7. Tip! Waarom een knuffel zo belangrijk is voor je baby

Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Het leukste speelgoed voor kinderen!

Het leukste speelgoed voor kinderen!

Bekijk het aanbod