Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Fitmom marieke
door

Fitmom Marieke: 'Ik trainde mezelf kapot'

Marieke is moeder van Eva (6), Daan (5) en Anna (6 weken). Samen met haar man is ze eigenaar van personal en smallgroup trainingstudio Herdt Sports in Zevenaar. Sporten geeft haar veel energie, maar dat is niet altijd zo geweest.

Advertentie

‘Op een stuk grond naast ons huis zijn we vier jaar geleden een sportstudio begonnen. Mattijn traint onze 75 sporters en ik begeleid ze als gewichtsconsulent. Soms geef ik ook wat trainingen, puur omdat ik het leuk vind. Maar het grootste deel van de week ben ik lekker ‘moeke’ van onze drie kinderen.

Hobby werd werk

Omdat ons bedrijf aan huis is, lopen zakelijk en privé nogal door elkaar. Onze kinderen scharrelen vaak door de groepslessen en pakken soms een warming-up mee, vinden ze heerlijk. Laatst hebben we op ons sportterrein een kinderfeestje georganiseerd. De kinderen waren apetrots om te sporten als grote mensen. De sportstudio begon klein, met een homegym in onze garage. Nu is onze hobby ons werk en we vinden het fantastisch.

In het ritme

Ik heb niet altijd een gezonde band met sporten gehad. Ik trainde fanatiek in de sportschool, maar toen ik zwanger werd van Eva, sloot ik me aan bij een zwanger-en-fitgroepje. Dat vond ik veel te soft. Ik dook de sportschool weer in en ging tot week 37 door met bokstraining, bodypump en high intensity training. De bevalling van Eva ging soepel en al na drie weken begon ik weer met een sportschema, deed ik deadlifts en ging ik weer hardlopen. Na drie maanden was ik weer helemaal terug in mijn sportritme.

Kapot trainen

Toen Eva vijf maanden was, werd ik zwanger van Daan. Gepland, want we dachten: we zitten nu toch in de luiers. De bevalling van Daan was twee keer persen en ik heb geen één pijnlijke wee gehad. Daarna was ik snel weer fit en pakte ik het sporten fanatiek op. Zodra ik Eva en Daan overdag op bed had gelegd, dook ik met de babyfoon de homegym in voor krachttraining. Als Daan niet kon slapen, legde ik hem in de wandelwagen en deed ik mijn squats, deadlifts en push-ups ernaast. ’s Avonds, als ze sliepen, ging ik bankdrukken, optrekken en opdrukken, alles zo vaak en zo snel mogelijk. De endorfine gaf me een enorm geluksgevoel, maar ondertussen trainde ik mezelf helemaal kapot.

Advertentie

Verantwoord sporten

Toen Eva vier en Daan drie was, kreeg ik een burn-out. Ik ging in therapie en moest minder intensief gaan sporten en rust nemen. Ondertussen hadden we de studio geopend en verdiepte ik me in verantwoord sporten en gezonde voeding. Tijdens de zwangerschap van Anna sportte ik met het trainingsprogramma van Romana Serno, speciaal voor zwangere vrouwen.

Stralende fitmom?

Anna is nu zes weken en ik voel me enorm fit. Ik train nu alweer drie weken met een sportschema. Als je niet te hard van stapel loopt, geeft sporten tijdens en na je zwangerschap je zo veel energie. Maar luister naar je lichaam: een periode met twee kinderen onder de twee is zwaar genoeg zonder de druk van het een-stralende-fitmom-zijn.’

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine. Fotografie: Kim Krijnen

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Advertentie

 

Ouders van Nu product – Babydagboek

Baby dagboek - voor alle bijzondere momenten en mijlpalen

€15
Bestel nu