Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

'Ik stop ermee!' 15x jullie meest hilarische uitspraken tijdens de bevalling

Als je een kind op de wereld zet, heb je wel wat anders aan je hoofd dan gevat uit de hoek te komen. Toch worden de meest hilarische dingen geroepen in de verloskamer. Dit zijn die van jullie.

Advertentie

Tijdens een bevalling bevind je je zowat op een andere planeet. Je bent maar met één ding bezig: je kind ter wereld brengen. Door een fijne cocktail van spanning, adrenaline en hormonen flap je er weleens iets uit. Tijdens het moment suprême je partner naar McDonald’s sturen of vlak na de bevalling zweren dat de tweede geen kind maar een hangbuikzwijntje wordt: het kan allemaal in de verloskamer.

Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

Shannon: ‘Bij de eerste tijdens het persen terwijl het hoofdje al zichtbaar was, zegt de verloskundige: ‘Oh, ik zie allemaal zwarte haren.’ Waarop ik antwoord: ‘Ja sorry, ik probeerde het nog weg te halen. Maar ja, die dikke buik hè…’. Zegt ze: ‘Ik bedoelde eigenlijk het hoofdje van je kind…”

Zoeyy: ‘Tijdens de weeën riep ik: ‘Ik stop ermee. Ik STOP ermee!’ Niet dus, ze is gewoon die dag geboren’.

Annika: ‘Toen ze begonnen over knippen zei ik onder invloed van morfine: ‘Rekt het niet dan scheurt het wel, maar knippen doen we niet!!!”

Advertentie

Julia: ‘Ik vroeg een gynaecoloog in opleiding of hij zijn pen kwijt was. Hij kwam wel érg vaak voelen hoever mijn ontsluiting was.’

Michelle: ‘Mijn moeder zou bij de bevalling aanwezig zijn. Het ging ineens heel snel en zij was nog onderweg. Ik zei doodleuk: ‘Duw haar maar terug, mijn moeder is er nog niet!”

Peetje: ‘Na de bevalling riep ik: ‘Nooit geen kind meer, de volgende wordt een hangbuikzwijntje!”

Bianca: ‘Ik schreeuw naar mijn man: ‘Volgende keer stop je je snikkel maar bij iemand anders erin!’ De grapjas reageerde, met de verloskundige en gynaecoloog erbij: ‘Jullie zijn getuigen, hè.’

Advertentie

Roos: ‘Een verloskundige struikelde over mijn infuus, waarop ik zei: ‘Ik hoop dat je je schuldig voelt”.

Lees ook: Dingen die niemand je vertelt over de bevalling (volgens deze vrouwen)

Petra: ‘Sla mij maar neer met een hamer en snijd dat kind eruit!’ Verloskundige, heel droogjes: ‘Dat neerslaan met een hamer doen we niet meer…”

Jacqueline: ‘Tijdens het wegpuffen van de laatste weeën was ik er helemaal klaar mee. Ik gooide het laken van me af, ging op de rand van het bed zitten en zei: ‘Jullie bekijken het maar, ik ga de hond uitlaten’. Jammer genoeg had ik mijn voeten nog niet aan de grond of ik werd weer in bed geholpen. Ik had op dat moment toch echt liever de hond uitgelaten…’

Marlies: ‘Er moest een zuignapje geplaatst worden en naar mijn gevoel gingen er zes handen naar binnen. Ik riep: ‘Er mot wat uit, er mot niks in!”

Angela: ‘Bij 7 centimeter ontsluiting heb ik mijn vriend naar de McDonald’s gestuurd. Na de ruggenprik en de weeënstorm had ik zó’n honger gekregen.’

Iris: ‘Ik hoor mezelf nog roepen: ‘Normaal ben ik best gezellig hoor!”

Wendy: ”Trek hem er nu maar eens góéd uit!’ – toen was al voor de derde keer de vacuümpomp gebruikt.’

Amora: ‘De verpleegkundige zei dat ze me strak ging inbinden. Ik, met de nodige pijnstilling: ‘Mevrouw, ik hou niet zo van sm.”

Lees ook: Voortekenen bevalling: wanneer begint het?

Bron: Ouders van Nu Facebook – Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Boek over bevallen

Goed voorbereid bevallen

Verfrissende kijk op geboorte
Lees nu