Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Haar verven tijdens zwangerschap: wel of niet doen?

Er wordt vaak beweerd dat het verven van je haar schadelijk zou zijn voor de baby. Of dat een permanent slecht zou uitpakken als je zwanger bent. Dit zijn fabeltjes.

Advertentie

Haar verven als je zwanger bent?

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar eventuele nadelige effecten van haarverf op je zwangerschap, maar daar is geen bewijs voor gevonden. De hoeveelheid verfstoffen die eventueel via de hoofdhuid in je bloedbaan terecht zou kunnen komen is zo minimaal, dat het geen schadelijk effect heeft op je gezondheid. Er wordt tegenwoordig ook nog amper ammoniak gebruikt in haarverf (lees de ingrediënten op de verpakking van tevoren goed of dubbelcheck de samenstelling bij je kapper). Als er geen ammoniak in de verf zit, kun je in principe met een gerust hart je haar kleuren. Het kleuren van je haar kan trouwens wel anders uitpakken dan je gewend bent. Doordat de conditie/textuur van je haar verandert, reageert het soms anders op een kleuring dan voorheen.

Tip! Bezig met de babykamer? De leukste babykamerdecoratie shop je direct via deze link.

Permanent

Ook permanentvloeistof kan volgens onderzoekers weinig kwaad tijdens de zwangerschap, omdat er maar weinig schadelijke stoffen via de hoofdhuid in de bloedbaan terecht kunnen komen. Of een permanent anders uitvalt tijdens de zwangerschap, is lastig te voorspellen. Kappers raden aan om altijd eerst op een klein plukje te testen en goed met je kapper te overleggen.

Wel of niet?

Hoewel onderzoekers anders beweren, twijfelen sommige mensen of het verstandig is om je haar tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap te verven. Als je het niet vertrouwt of je er niet prettig bij voelt, maak dan vooral je eigen keuze en wacht tot na de zwangerschap. Ook als je veel last hebt van misselijkheid bij sterke geuren, is het verstandig om even te wachten met je kleur- of permanentbehandeling. Sommige vrouwen kunnen niet goed tegen de geur van zowel haarverf als permanentvloeistof.

Advertentie

Tip: ga op zoek naar ‘groene’ productent. Dat geldt niet alleen voor haarverf of permanentvloeistof, maar ook voor nagellak en bodylotion bijvoorbeeld. Kies – als het even kan – een product zonder ammoniak, parabenen, peroxiden en parfum. Dat is een stuk liever voor haar en huid.

Lees hier alles over zwangerschapsmisselijkheid.

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting