Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck

Wil je klachten aan je gewrichten en je rug voorkomen? Dan is oefentherapie Mensendieck een geschikte zwangerschapscursus voor jou.

Advertentie

Wat is Mensendieck?

Tijdens oefentherapie Mensendieck leer je om met je zwangere buik goed te tillen, zitten en lopen. Ook word je je tijdens de lessen bewust van je houding en krijg je oefeningen om klachten te voorkomen. Tijdens de lessen komen er ook oefeningen aan bod die gericht zijn op je buik, borsten en bekken.

De cursus richt zich daarnaast ook op de bevalling. Zo krijg je een aantal perstechnieken uitgelegd en wordt er aandacht besteed aan ademhalingsoefeningen.

Zelfvertrouwen

Met deze cursus zorg je er niet alleen voor dat je lichaam goed blijft functioneren ondanks de grote veranderingen. Het is ook goed voor je zelfvertrouwen tijdens de bevalling. Je weet door oefentherapie Mensendieck beter hoe je lichaam functioneert en kunt de pers- en ademhalingsoefeningen toepassen die je er geleerd hebt.

Samen

De cursus wordt meestal in groepsverband gegeven. Vaak is er – net als bij veel andere zwangerschapscursussen – ook een partneravond. Op die avond mag je partner mee en doen jullie samen oefeningen. Je partner krijgt ook tips over zijn rol tijdens de bevalling.

Advertentie

Veel vrouwen vinden een cursus in groepsverband erg gezellig, omdat dit een leuke manier is om met andere zwangeren ervaringen uit te wisselen. Vaak is er nog een terugkomdag, waarbij alle cursisten nog een keer samen komen met hun baby’s.

Bronnen: Mensendieck Baarn, Mensendieck Leiden

Ouders van Nu product – Baby Scheurkalender

Baby Scheurkalender

€ 14,99
Shop nu