Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Geboortegedichtjes

Geboortegedichtjes

Naast de hectiek en andere dagelijkse dingen brengen baby’s heel veel moois met zich mee. Met de kleine baby op komst is de tijd gekomen om na te denken over de babynaam, de babykamer en natuurlijk het geboortekaartje.

Advertentie

Wat ga je er allemaal op zetten, wel of geen gedichtje? In wat voor stijl wil je hem hebben, klassiek of modern? Dit zijn allemaal dingen waar je over moet nadenken bij het kiezen van een geboortekaartje.

Geboortegedichtjes

Wanneer je kindje straks is geboren, stroomt je hart over van geluk. Met een mooi gedichtje op je geboortekaartje kun je dat gelukzalige gevoel in woorden vatten en delen met je familie en vrienden. Zo’n tekst kan je kaartje helemaal compleet maken. Maar wat zijn nou mooie geboortegedichtjes? Verzin je deze zelf of haal je ze van internet of uit een boek?

Er zijn eindeloos veel categorieën van geboortegedichtjes. We hebben een aantal categorieën voor je op een rijtje gezet om wat inspiratie op te doen.

Traditioneel

Traditionele gedichtjes zijn nog steeds erg populair. Het zijn vaak korte gedichtjes, zoals:

“Een paar oogjes die kijken ons aan. Nu weten wij het zeker, wonderen bestaan.”

“Lang moesten we wachten, maar daar ben je dan. Wat zijn we blij met jou.”

“Een prachtig nieuw leven. Zo puur & zo klein. Wij zullen je al onze liefde geven. En er altijd voor je zijn.”

Advertentie

“Elke geboorte is een wonder. En jij bent voor ons heel bijzonder.”

Modern

De stijl van geboortekaartjes is in de loop der jaren sterk veranderd. In de jaren ’40-’60 waren geboortekaartjes klein en vaak wit met alleen de naam en geboortedatum van de baby erop vermeld. Daarna (jaren ’70-’90) werden de kaartjes steeds kleurrijker en bestonden ze vaak uit gekleurde tekeningen, zoals teddyberen en ooievaars. Nu zijn geboortekaartjes vaak vierkant, kleurrijk en zelf ontworpen. Ook de tekst op het kaartje veranderde mee. Deze is nu vaak informeel, humoristisch en kort en krachtig, zoals:

“To learn, to live, to love”

“Gedroomd, gedragen, geboren”

“Wens, wonder, werkelijkheid”

“Eén plus één is… drie!”

“Er waren eens een eitje en een zaadje… En de gevolgen ja, die raad je…”

“Ons kleine schoppertje, speelt niet langer verstoppertje…”

“Mama fier, Papa blij, Buikje weg, Ik erbij”

Songteksten

Ouders kiezen ook steeds vaker voor een Engels gedichtje of songteksten op het geboortekaartje. Muzikanten kunnen als geen ander hun (verliefde) gevoelens onder woorden brengen en dat kan erg mooi zijn op je geboortekaartje. En als je een songtekst kent die veel voor jou betekent, geeft dat een extra persoonlijke lading aan het kaartje. Hier vind je een aantal mooie songteksten die goed op een geboortekaartje zouden kunnen staan:

“I hope life treats you kind. And I hope you’ll have all you’ve dreamed of. And I wish to you joy and happiness. But above all this, I wish you love. And I will always love you” – Dolly Parton

Advertentie

“All that I am. All that I ever was, is here in your perfect eyes. They’re all I can see” – Snow Patrol

“And when you smile. The whole world stops and stares for a while. ‘Cause you’re amazing, just the way you are” – Bruno Mars

“Ik zie hoe je moeders ogen stralen. De liefde heeft haar aangeraakt. Ik zoek een zin die kan vertalen, wat jij in mij hebt losgemaakt” – Marco Borsato

 

Redactioneel – Offer – Foliumzuur

Foliumzuur

Hoge dosering actief foliumzuur
Vind je hier