Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Onze redactie test producten onafhankelijk Lees meer
 

Zwangerschapsaankondiging: hoe vertel je dat je zwanger bent?

Je bent zwanger! Waarschijnlijk kan je niet wachten om dit nieuws te delen met familie en vrienden. Maar hoe doe je dat?  Hier inspiratie voor een lieve, bijzondere of zelfs spectaculaire geboorteaankondiging plús praktische tips.

Advertentie

TIP! Je zwangerschap (bij je familie en vrienden) aankondigen kan ook met behulp van een van deze leuke cadeautjes

Ter inspiratie: zwangerschapsaankondigingen

Je kunt het blije nieuws op 1001 manieren vertellen. Het is maar net wat jij leuk vindt: groots en bijzonder of klein maar fijn. Maar aangezien de kans groot is dat je in elk geval meer wilt doen dan het sturen van een simpel appje, hier een flinke dosis inspiratie.

 1. Videoboodschap

  Oké, het is een flinke klus, maar dan heb je ook wat: een geboorteaankondiging in de vorm van een grappige of lieve video. Wat denk je bijvoorbeeld van deze geweldige video met als thema Grease? Ben je zelf niet heel handig met de camera, er zijn bedrijven genoeg die je kunt helpen om zo’n leuke video te maken. Even een rondje googlen en je vindt er vast één bij jou in de buurt.

 2. Fotoshoot

  Of je nou gaat voor een hilarische foto in gekke kostuums of een romantisch plaatje, een foto is altijd een leuke manier om iedereen te vertellen dat er (nog) een kleintje aankomt.

  Advertentie

  Ga je zelf liever niet op de foto? Maak dan bijvoorbeeld een foto van jullie schoenen, met een paar babyschoentjes in het midden. Ook leuk: gebruik die allereerste echofoto om iedereen te vertellen dat er een bun in the oven zit.

  zwangerschapsaankondiging

 3. Social media

  Nadat je het blije nieuws natuurlijk eerst hebt gedeeld met je naaste familie en beste vrienden, wil je ook dat de rest van de wereld het weet. Zijn jullie zover, deel dan een foto, video of gewoon een lief berichtje op Facebook, Instagram of andere social media. Hier een portie inspiratie. Wedden dat je nog nooit zoveel likes op een bericht hebt gehad!

  Advertentie
 4. Met grote broer of zus

  Ben je zwanger en heb al een of meerdere kinderen? Een foto waarop de trotse grote broer(s) of zus(sen) in spe de komst van een nieuwe telg aankondigen is, doet iedereen smelten.

  zwangerschapsaankondiging Bron: Jacquelinemphotography.com

  Met de hond of kat

  Hebben jullie vast geoefend op een hond of kat voordat jullie aan kinderen begonnen? Een zwangerschapsaankondiging met Fikkie of Minoes doet het ook altijd goed.

  zwangerschapsaankondiging

 5. Je partner

  Weet je partner nog niet dat je zwanger bent? En wil je het nieuws op een grappige manier vertellen? Haal dan bijvoorbeeld al het ondergoed van je partner uit de kast en vervang deze door luiers. Vergeet vooral niet om een camera bij te hand te hebben als hij zich aan gaat kleden! Of serveer een toetje waar je muisjes op doet of ruil de tandenborstel om met de zwangerschapstest. Ook leuk, laat het hem ontdekken na een kop thee of koffie.

  zwangerschapsaankondiging

 6. ‘Je wordt opa/oma!’

  Het is voor veel zwangeren één van de meest bijzondere momenten van de zwangerschap: je ouders vertellen dat zij opa en oma worden. En zo’n bijzonder moment vraagt natuurlijk om een bijzondere aankondiging. Liefst in levenden lijve. Houd de zakdoeken maar bij de hand als je op een van de volgende leuke manieren aan je (schoon)ouders vertelt dat er een kleinkind onderweg is.

  Dit zijn 6 leuke ideeën:

Gender reveal party

Nu de babyshower helemaal is ingeburgerd in Nederland, is de volgende trend uit Amerika overgewaaid: de gender reveal party. Op dit feest onthullen aanstaande ouders op een originele manier het geslacht van hun ongeboren kind. Lijkt je dit wat? Zo organiseer je een gender reveal party.

Je kunt het ook zo aanpakken dat je jezelf en/of je partner laat verrassen. In dat geval geef je de organisatie van het feest uit handen aan iemand die wel al het geslacht van de baby weet. In het geval dat je extreem graag een jongen of een meisje wilt hebben, is dat niet per se het beste plan. Want jouw reactie, superblij óf teleurgesteld, zou zomaar eens de hele wereld over kunnen gaan. Deze moeder weet er alles van…

Tip: deze 5 ideeën maken de onthulling nóg spannender!

Wanneer vertellen?

De een deelt het grote nieuws al op Facebook of Instagram zodra ze één week overtijd is. De ander wacht tot haar buik echt niet meer te verbergen is voor de buitenwereld. Waar je ook voor kiest, er is voor allebei wat te zeggen. Hier wat handige tips om te bepalen wanneer jullie het grote nieuws gaan delen.

Redactioneel – Offer – Foliumzuur

Foliumzuur

Hoge dosering actief foliumzuur
Vind je hier