Hoe vertel je dat je zwanger bent?

Hoe vertel je dat je zwanger bent?

Vertellen dat je een baby verwacht is een bijzonder moment. Voor jou, maar ook voor degene aan wie je het vertelt. Hier wat inspiratie over hoe je het Grote Nieuws kan brengen.

Je kunt het nieuws op 1001 manieren vertellen. De een deelt het grote nieuws al op Facebook en Twitter zodra ze één week overtijd is. De ander wacht tot haar buik echt niet meer te verbergen en te verklaren is voor de buitenwereld.

Toekomstige ouders bedenken steeds originelere manieren om te vertellen dat ze een kind verwachten. Hier een paar leuke voorbeelden ter inspiratie. Belangrijk: vertel het op een manier die bij jou past. De boodschap is, hoe je het wendt of keert, toch al speciaal.

  • Koop een EHBO (Eerste Hulp Bij Oppassen) koffer met babyspulletjes erin voor je ‘toekomstige oppas-oma of -opa’
  • Bij de meeste feestwinkels kun je plastic mini-baby’s kopen. Deze kun je in een ijsblokje invriezen. Geef een feestje en doe bij elke gast zo’n ijsblokje in hun drankje.
  • Doe je ouders, broers en zussen allemaal een kinderboekje cadeau. Op de eerste pagina schrijf je: ‘Kom je in een keertje voorlezen?’
  • Nodig je ouders uit om bij jullie te komen eten. Na het diner serveer je als toetje een baby fruithapje.
  • Koop een doos gebakjes en schrijf aan de binnenkant van het deksel: ‘Eet maar snel op, dan ben ik straks niet de enige met een buikje’ Daaronder plak je een foto van de echo. Serveer de gebakjes rechtstreeks uit de doos aan je vrienden en familie.
  • Vertel je moeder of je beste vriendin dat je een nieuwe outfit hebt gekocht en je graag hun mening wilt. Vervolgens tover je een rompertje en babysokjes tevoorschijn.
  • Je kunt je zwangerschap ook aankondigen met een leuke foto. Bijvoorbeeld van jullie schoenen, met een paar babyschoentjes in het midden.
  • Je partner nog niet verteld dat je zwanger bent? Haal al het ondergoed van je partner weg en vervang deze door luiers (sta ’s ochtends klaar met een camera om de reactie te filmen). Serveer een toetje waar je muisjes op doet of ruil de tandenborstel om met de zwangerschapstest.

 

Video: Man ontdekt het Grote Nieuws tijdens een potje scrabble