werken na zwangerschapsverlof

Werken na zwangerschapsverlof

Afhankelijk van hoelang (aantal weken) je voor de bevalling je verlof hebt opgenomen, heb je recht op 10 tot 12 weken zwangerschapsverlof, daarna gaan veel moeders weer werken.

Werken na de bevalling

Afhankelijk van hoelang (aantal weken) je voor de bevalling je verlof hebt opgenomen, heb je recht op tien tot twaalf weken zwangerschapsverlof, daarna gaan veel moeders weer werken.

Om de overgang soepeler te laten verlopen, kun je een of twee weken voor je verlof afloopt alvast even langsgaan met je baby op het werk. Het is niet alleen leuk om je kind aan je collega’s te laten zien, maar je hoort zo ook tussen neus en lippen door wat er op het werk allemaal speelt. Zo is de overgang minder groot als je straks echt weer aan het werk moet.

Fulltime of parttime werken

Het is handig om ruim de tijd te nemen voor het organiseren van de combinatie werk-gezin. Als je wilt blijven werken, moet je op zoek naar opvang. Kun je minder gaan werken, dan moet je dat alvast regelen met je werkgever. Of misschien wil je partner ook een dag voor jullie kind zorgen.

De goede balans vind je niet van de ene op de andere dag. Het kan zijn dat je niet alles kunt regelen zoals je had gehoopt. Je baas zit misschien niet te wachten op een parttimer of wil niet dat je een dag vanuit huis werkt. Of je partner kan niet minder gaan werken.

Geef jezelf de tijd

Een baby krijgen kan gevolgen hebben voor je carrière. Misschien ben je bang dat je vervanger straks jouw functie inpikt of dat anderen je voorbij streven. Een advies: wacht tot de baby er is en je weer aan het werk gaat voordat je grote beslissingen neemt. Gun jezelf de tijd om te wennen aan de combinatie van het moederschap en werk. Wie weet vind je vijf dagen werken toch te veel en mis je je kind al als je de deur van het kinderdagverblijf achter je dichtdoet. Maar het kan ook zijn dat thuis de muren juist op je afkomen.

Soepele overgang

Om de overgang soepeler te laten verlopen, kun je een of twee weken voor je verlof afloopt alvast even langsgaan met je baby op het werk. Het is niet alleen leuk om je kind aan je collega’s te laten zien, maar je hoort zo ook tussen neus en lippen door wat er op het werk allemaal speelt. Zo is de overgang minder groot als je straks echt weer aan het werk moet.

De eerste werkdag na zwangerschap

De eerste dag van werken na je zwangerschapsverlof breekt aan. Is je partner thuis? Of gaat je kind naar de crèche, komt er een oppas of gaat hij naar een gastoudergezin? Neem de tijd om te wennen dat je kind nu niet meer constant bij jou is.

Misschien vind je het fijn om in je pauze even te bellen met het kinderdagverblijf of de oppas. Als je hier behoefte aan hebt, moet je dat doen, maar vertrouw er ook op dat je kind in goede handen is en probeer je zoveel mogelijk op je werk te concentreren.

Kolven op je werk

Wil je borstvoeding blijven geven, dan is het handig om dit je leidinggevende te melden voordat je weer begint met werken. Ieder bedrijf is verplicht om een ruimte beschikbaar te stellen waar je privacy hebt en rustig kunt kolven. Tot je baby negen maanden is, heb je recht om een kwart van je werktijd te besteden aan het voeden van je baby. Dat heet voedingsrecht, en is wettelijk geregeld. Je kunt op je werk kolven of, als je dichtbij de opvang werkt, live borstvoeding geven. Werk je acht uur per dag, dan mag je hier dus maximaal twee uur per dag aan besteden. Begin een paar weken voordat je weer aan het werk gaat met kolven. Zo kun je alvast oefenen en merk je hoeveel je baby drinkt uit een flesje. Lees hier meer over het wettelijk voedingsrecht.

Tips voor een soepele start

  • Probeer in de eerste weken zo min mogelijk in te plannen naast je werk en neem de tijd om te acclimatiseren.
  • Bouw het rustig op en begin niet meteen met de zwaarste en moeilijkste klussen. Start in de eerste week bijvoorbeeld op donderdag in plaats van maandag, zodat je na twee dagen werken weer een paar dagen vrij bent.
  • Evalueer aan het eind van je eerste week met je werkgever. Bespreek wat goed gaat en wat beter zou kunnen.
  • Vind je het moeilijk om je te concentreren en ben je moe? Bedenk dan dat dat tijdelijk is.
  • Je kunt eventueel ouderschapsverlof of vakantiedagen inzetten om het aantal werkdagen op te bouwen.
  • Hou tijdens je verlof contact met je werkgever en collega’s, dat hoeft niet intensief te zijn maar app af en toe een babyfoto en ga met de baby langs als je er aan toe bent. Zo blijf je betrokken en dat maakt het makkelijker om weer aan de slag te gaan.
  • Oefen alvast met loslaten. Dus breng wat uren zonder je kind door. Dat maakt de overstap naar je eerste werkdag zonder baby makkelijker.