Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
eigenschappen ram

11 karaktereigenschappen die van de Ram een geweldig sterrenbeeld maken

Luisteren is misschien niet de sterkte kant van deze wildebrassen, maar hun enthousiasme en moed werkt wel heel aanstekelijk. Plus: ze zijn goudeerlijk. Een ode aan de Ram.

Advertentie
 1. Ze zijn geboren leiders

  De Ram is het eerste teken van de dierenriem en een geboren leider. Ze nemen graag spontaan het voortouw. Ze zijn zelfverzekerd, enthousiast en nemen anderen daar makkelijk in mee. Een Ram neemt niet graag bevelen aan, maar bepaalt (als leider) liever zelf wat hij wel en niet doet. Dat kan voor ouders soms een pittige uitdaging zijn.

 2. Ze kennen geen angst

  Rammen zijn geen watjes. Ze zijn sterk, dapper en veerkrachtig. Als ze in een spannende situatie terecht komen, zullen ze niet snel wegrennen of achter je rug kruipen. Hun moed helpt ze om veel mooie dingen te bereiken en ze zijn niet bang om hiervoor uit hun comfortzone te stappen.

 3. Ze zijn heel spontaan (en moeilijk te voorspellen)

  Rammen zijn onvoorspelbaar en heel spontaan. Ze zijn onafhankelijk, fel en rebels en doen dingen graag op hun eigen manier. Zo’n koppige peuter in huis is natuurlijk niet altijd makkelijk, maar saai is het ook nooit.

 4. Ze zijn super eerlijk en direct

  What you see is what you get. Rammen doen zich niet anders voor dan ze zijn. Wat ze vinden of denken, zeggen ze ook.  Zonder bot of onbeleefd over te komen trouwens. Een Ram ziet alles heel zwart-wit, grijs bestaat niet. Als je Ram-kind wat ouder wordt, zul je merken dat vriendjes en vriendinnetjes naar hem stappen voor eerlijk advies. Andersom verwachten ze ook dat anderen de waarheid spreken, dus pas op met teveel leugentjes om bestwil.

  Advertentie
 1. Ze zijn vreselijk loyaal

  Rammen zijn echte levensgenieters en het kan even duren voordat ze in een rustiger vaarwater terecht komen. Maar zodra ze eenmaal een grote liefde of echte vriendschap gevonden hebben, zijn ze vreselijk toegewijd. Rammen doen aan ‘alles of niets’.

  Een nieuwe schoolvriend wordt vaak een BFF voor het leven. Ze hebben veel liefde om te geven, zijn loyaal en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Misschien hoor je niet snel uit hun mond dat ze zielsveel van je houden, maar als het erop aan komt, gaan ze voor je door het vuur.

 2. Ze zijn de liefste personen op aarde…of je allerergste vijand

  Rammen zijn over het algemeen geen vechtersbaasjes. Tot je achter hun rug om over ze praat of ze op een andere manier goed boos maakt. Dan kennen ze geen genade en geven ze je met alle liefde een koekje van eigen deeg.

 3. Een Ram is heel gedreven en grijpt iedere kans

  Rammen zijn ambitieus en stoppen niet voordat ze hun doelen of dromen waar hebben gemaakt. Het liefst zijn ze in alles het eerste en de beste. Een Ram geeft niet graag op en risico’s nemen hoort erbij. Belemmer een Ram-kind daarin niet te veel met je eigen bezorgdheid. Het zijn echte doorzetters, altijd opzoek zijn naar nieuwe kansen. Ze wachten niet tot de avonturen op hun pad komen, maar zoeken het zelf graag op.

 4. Rammen bekijken alles graag van de positieve kant

  Een verloren voetbalwedstrijd of een onvoldoende op school. Als het een keer misgaat, blijft een Ram hier niet lang om treuren. Ze hebben de gave om vervelende dingen snel naar iets positiefs om te buigen. Hun enorme drive en optimisme is vaak een grote inspiratiebron voor klasgenoten, vriendjes en familieleden.

 5. Ze zijn heel attent

  Rammen zijn dol op het geven van cadeaus en complimenten. Iets waarin ze voor zichzelf nog wel eens tekort schieten. Een Ram schudt liever zijn spaarpot leeg om een nieuwe bal te kopen voor een ander dan voor zichzelf. Onder de sterke, onafhankelijke buitenkant van de Ram, schuilt een zachte binnenkant. Naast ‘doeners’ zijn het ook echte ‘denkers’ met een grote emotionele intelligentie. Ze kunnen goed gevoelens van anderen inschatten en weten hoe ze om moeten gaan met hun emoties.

 6. Ze zijn fantastisch goed in het opvrolijken van anderen

  Het glas van een Ram zit altijd halfvol en achter iedere hoek spotten ze een regenboog. Zit je even niet zo lekker in je vel, dan kun je niemand beter dan een Ram om je heen hebben. Ze helpen je er namelijk altijd aan herinneren dat alles wel weer goed komt.

 7. Rammen zijn echte daredevils

  Met een Ram in de buurt is het nooit saai. Ze houden niet van sleur en schrikken nergens voor terug. Ze zijn avontuurlijk en nieuwsgierig en stappen overal op af. Een Ram laat zien hoe leuk en spannend een avontuurlijk leven kan zijn. Ze leren iedere dag nieuwe dingen en zuigen alles op wat ze zien en horen.

  Tips: alles over de opvoeding van een Ram-kind.

Meer over astrologie:

Bron: Zodiacthing.com

Redactioneel – Offer- Kinderfiets

Kinderfiets

De prachtige Volare Melody fietsenreeks is van superieure kwaliteit
Shop nu