Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
baby verschonen
door

18 slimme hacks die elke ouder van een pasgeboren baby moet weten

Die piepkleine nagels knippen, je baby in bad doen of dealen met een poepexplosie: het gaat net even makkelijker met deze slimmigheidjes en tips. Doe er je voordeel mee!

Advertentie
 1. De gootsteen of het aanrecht heeft de perfecte hoogte om het babybadje in of op te zetten, vooral als je herstellende bent van de bevalling.
 2. Berg op het hoofdje van je baby? Smeer er wat kokosolie op en gebruik een babykam om de schilferende huid voorzichtig en geleidelijk te verwijderen.
 3. Een neusschaar met ronde punten is een veilig en stevig alternatief voor een baby-nagelschaartje. En mocht je het niet weten: nagels eraf kauwen is een no-go!
 4. Probeer als je baby niet graag in bad wil, hem ingebakerd in bad te doen. Maak het badje klaar, wikkel je baby in een lichte (hydrofiele) deken of doek, en haal voorzichtig elk ledemaat er één voor één uit. Vervolgens wassen, spoelen, opnieuw inpakken en herhalen.
 5. Leg een paar schone hoezen of XL hydrofiele doeken naast het aankleedkussen zodat je altijd een schone bij de hand hebt voor onverwachte poep- en plasexplosies.
 6. Vouw de taille van de luiers van je pasgeboren baby naar beneden zodat ze de navelstreng niet kunnen irriteren als deze nog aan het genezen is.
  Lees ook: Navel verzorgen van een pasgeboren baby
 7. Gebruik babyslaapzakken die onderaan open kunnen (zoals deze!) in plaats van onesies of pyjama’s. Ze gaat verschonen en omkleden een stuk makkelijker.
 8. ‘Verf’ sudocrème op de billen van je baby met een make-up-kwast of -sponsje om te voorkomen dat het plakkerige spul op je handen komt.
  Tip! 9 hacks met zinkzalf die elke ouder moet weten
 9. Geen tijd om je baby uitgebreid te badderen maar is hij wel aan een wasbeurt toe? Leg je je baby met zijn buikje op je arm en was je hem voorzichtig met lauw water onder de keukenkraan.
 10. Zoontje? Voorkom dat hij op je plast door met een nat doekje onder zijn navel te vegen vlak voordat je zijn luier verschoont. Zo plast hij alvast voordat je de luier uittrekt en voorkom je een natte boel.
 11. Is de tape van de luier gescheurd? Gooi de luier niet weg, maar gebruik zelfklevend verband of schilderstape om de luier alsnog te gebruiken en dicht te plakken.
 12. Als je een natuurlijke plantaardige olie (zoals olijfolie of kokosolie) op de billen van je pasgeboren baby smeert na het verschonen, wordt het schoonmaken van de eerstvolgende luier vol (meconium)poep veel gemakkelijker.
  Lees ook:
  Babypoep: wat is normaal?
 13. Zet de baby op je schoot en laat hem boeren door zijn bovenlichaam langzaam in een cirkel te bewegen terwijl je zijn hoofd vasthoudt.
 14. Maak schuimend babybadschuim door een lege fles handzeep voor de helft te vullen met babyzeep en water.
 15. Als je geen luieremmer hebt of wilt, kun je een lege doos van de billendoekjes vullen met plastic zakjes die je kunt gebruiken om de luier steeds in te doen en weg te gooien.
 16. Leg een nieuwe luier onder de oude voor elke luierwissel. Voor het geval dat!
 17. Draag je een baby in zijn Maxi-Cosi aan je arm? Bedek het handvat met een stuk zwembadnoodle zodat het niet zo’n pijn doet. Uiteraard wel verwijderen als je het stoeltje in de auto zet om op pad te gaan.
 18. Als je in een huis met meerdere verdiepingen woont, zorg dan dat je op elke etage een bak met een doek, luiers, doekjes en crème hebt liggen, zodat je niet elke keer naar boven of beneden hoeft te gaan.

TIP! De mooiste en hipste kleding voor je newborn shop je hier!

Bron: Todays Parent – beeld: Getty Images

Ouders van Nu product – Babydagboek

Baby dagboek - voor alle bijzondere momenten en mijlpalen

€15
Bestel nu