Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Sterrenbeeld Maagd: eigenschappen van je kind

Is jouw kind tussen 23 augustus en 22 september geboren? Dan is zijn sterrenbeeld Maagd. Een Maagd-kind heeft volgens de astrologie allerlei leuke eigenschappen én minder makkelijke trekjes waar je rekening mee kunt houden.

Advertentie

Al eeuwen geleden zagen mensen die ’s nachts naar de hemel keken figuren in de sterren, door ze te verbinden met denkbeeldige lijnen. Zo bedachten ze sterrenbeelden, waarvan de bekendste de twaalf tekens van de dierenriem (Zodiak) werden. Elk sterrenbeeld heeft een eigen planeet en elke planeet heeft volgens de astrologie een bijzondere betekenis. De zon bepaalt in grote lijnen wat voor type je bent. Staat de zon in het teken Ram op het moment dat je wordt geboren, dan is je sterrenbeeld Ram.

Natuurlijk is ieder kind anders en je karakter wordt door zoveel factoren gevormd. Wat dat betreft zeggen sterrenbeelden weinig. Maar astrologen zien wel duidelijke overeenkomsten in karaktereigenschappen per sterrenbeeld. Zo zouden Maagden al van kleins af aan behulpzaam en kieskeurig zijn. Jongen of meisje, dat maakt niet uit. Kijk maar eens of het klopt, wat ze verder zeggen over het karakter van jouw Maagd-kind.

Tip: Laat een sterrenstelsel poster ontwerpen met de stand van de sterren op basis van de geboorteplaats, -datum en -tijd van je kind.

Sterrenbeeld Maagd

De astrologische naam voor Maagd is Virgo. Een Maagd is een aardeteken, wat betekent dat je kind – net als de Stier en de Steenbok – zich niet zo snel gek laat maken. Een Maagd-kind is rustig, op de achtergrond en soms wat verlegen. Hij ziet het direct als een ander hulp nodig heeft en geeft dat heel graag. Ook als luisterend oor, en een geheim is veilig bij hem. Maagden zijn betrouwbaar en erg nauwkeurig: afspraak is afspraak en tijd is tijd. Dat laatste maakt ook dat de Maagd niet zo flexibel is.

Advertentie

Lees ook: 7 grappige feitjes over augustus-kinderen

Eigenschappen van een Maagd-kind

Maagden zijn gevoelig en menslievend. Ze stellen zich gereserveerd op, waardoor ze ook afstandelijk kunnen overkomen. Een Maagd cijfert zichzelf makkelijk weg en neemt soms te veel verantwoordelijkheid op zijn schouders. Iets om bedacht op te zijn bij je Maagd-kind: als hij aanvoelt dat jij niet lekker in je vel zit, wil hij voor je zorgen en vergeet hij misschien dat híj het kind is. Je bescheiden Maagd kan je ook ineens verrassen met een driftbui. Als anderen te chaotisch zijn naar zijn zin, of als dingen niet gaan zoals hij had bedacht, dreigt er ontploffingsgevaar. Een Maagd is namelijk eigenwijs en kritisch, en houdt van regels en structuur.

Eigenschappen van een Maagd-kind

  • Behulpzaam
  • Betrouwbaar
  • Nauwkeurig
Maar ook...

  • Eigenwijs
  • Kieskeurig
  • Niet flexibel

1. Kleine Maagden kijken de kat uit de boom

In gezelschap houdt de Maagd zich graag op de achtergrond. Hij kijkt eerst rustig om zich heen om te zien wat er allemaal gebeurt. Als hij zich eenmaal vertrouwd voelt, kan hij de oren van je hoofd kletsen. En dat kletsen kan hij al vroeg: hij houdt van ‘goede gesprekken’ en is graag met taal bezig. Al zal hij dat niet snel aan onbekenden laten horen.

Lees meer: Zo help je een verlegen kind

2. Kleine Maagden zijn perfectionistisch

Maagden zijn heel precies en geordend, op het pietluttige af. Zit er een minuscuul vlekje op zijn shirt, dan trekt hij het niet meer aan. Ruim zijn speelgoed vooral niet anders op dan hoe hij het had bedacht, dat vindt hij heel irritant. Opruimen doet hij trouwens graag zelf, netjes als hij is. Hij schroomt ook niet om jou te corrigeren als je knoeit of iets niet volgens de regels doet.

Op school is de nauwkeurige Maagd een voorbeeldige leerling. Hij luistert goed en werkt efficiënt, precies volgens de opdracht. Zijn perfectionisme kan hem ook onzeker maken. Vooral als hij kritiek krijgt, dat vindt hij heel lastig te verteren. Hij doet toch zijn uiterste best?

3. Kleine Maagden zijn heel behulpzaam

Jouw Maagd is een harde werker en maakt zich graag nuttig. Al heel jong kun je hem inzetten voor klusjes in huis. Poetsen is zijn hobby, net als sokken sorteren en lekker met de stofdoek alle kleine hoekjes langs.

Soms moet je zijn behulpzaamheid wat afremmen. Een Maagd kan zich ook te verantwoordelijk voelen en dan drukken de taken wel erg zwaar op zijn kleine schouders. Helpen is leuk, maar met mate. Dit zijn geschikte huishoudelijke klusjes per leeftijd.

4. Kleine Maagden zijn onderzoekend

Maagden zijn onderzoekend en systematisch, ze kunnen ook goed logisch redeneren. Ze houden van ordenen, niet alleen bij het opruimen, maar ook in gedachten en verhalen. Ze voelen goed aan wat belangrijk is en wat bijzaak. Maken vriendjes ruzie, dan krijgt een Maagd met de juiste vragen boven tafel wat er speelt en wie waar schuld aan heeft. En met zijn menslievende insteek weet hij ze weer zover te krijgen dat ze vrede sluiten.

Naarmate een Maagd-kind ouder wordt, wordt zijn aandacht voor detail steeds duidelijker. Hij vindt het leuk om dingen te ontdekken die anderen niet zien.

De opvoeding van je Maagd-kind

Wanneer je eenmaal doorhebt wat je kleine Maagd fijn vindt, is dit geen veeleisend kind (hoewel: met eten zijn ze wel érg kieskeurig). Je hoeft je niet vaak zorgen over hem te maken: hij weet zich al vroeg zelf te redden en is voorzichtig en behoedzaam, waardoor hij niet snel in zeven sloten tegelijk loopt. Meestal hoef je niet eens te vragen of hij zijn speelgoed opruimt, dat zit er van nature in.

De meeste kinderen varen wel bij rust, reinheid en regelmaat, maar voor de Maagd zijn de drie R’en echt een voorwaarde om goed te functioneren. Maagden zijn het gelukkigst als een dag goed geregeld verloopt. Zijn de omstandigheden nu eenmaal niet zo, dan vindt de Maagd rust als je goed uitlegt wat er speelt. Bereid hem voor op grote veranderingen. Je zult versteld staan hoe snel hij in een nieuwe situatie weer een beetje orde heeft geschept voor zichzelf. Al was het maar door zijn knuffelbeesten op volgorde te zetten.

Vader of moeder van een Maagd?

Hoewel ze zelf niet goed tegen kritiek kunnen, kunnen Maagd-kinderen heel kritisch zijn. Ze zien elk detail, streven naar perfectie en bij te veel chaos of spanning in hun leven kunnen ze gestrest reageren. Pas maar op als je niet doet wat je belooft of een regel overtreedt die je zelf hebt ingevoerd: niets ontgaat je Maagd en je krijgt de wind van voren. Gelukkig duurt zo’n driftbui nooit lang en kan hij snel vergeven en vergeten.

Leer meer: Zo ga je het beste om met driftbuien.

Maagden zijn vaak goed in het verbergen van hun emoties, om de ander maar niet te storen. Dat binnenvetten uit zich bij de Maagd meestal in buikpijn of verminderde eetlust. Leer hem dat niet alles perfect hoeft te zijn. Zorg voor genoeg ontspanning en laat goed merken wat hij goed doet. Heel veel knuffelen helpt natuurlijk altijd.

Doen: je waardering uitspreken
Niet doen: onverschillig of té kritisch zijn

Maagden op school

Maagden nemen leren erg serieus. Ze vragen de juf of meester vaak de oren van het hoofd. Met hun doorzettingsvermogen en zorgvuldigheid voeren ze al hun taken netjes en op tijd uit. Grote kans dat je Maagd een echte boekenwurm is, die zich helemaal kan verliezen in een verhaal. Maagden schrijven ook graag zelf en vinden het leuk om precies de juiste woorden te kiezen. Tijdens de les maken ze veel aantekeningen. Zo onthouden ze de stof het beste.

Een Maagd-kind is heel kritisch op zichzelf. Te veel druk van buitenaf kan tot faalangst leiden. Stimuleer je kind, maar leer hem ook dat fouten maken mag. Dat je erom kunt lachen zelfs. Daag hem maar eens uit om er een perfect potje van te maken. Eens kijken hoe goed hem dat lukt!

Wat als je kind op de grens van twee sterrenbeelden is geboren? Lees dan beide sterrenbeelden. Waarschijnlijk herken je eigenschappen van beide tekens in je kind. Lees hier de sterrenbeelden van Leeuw en Weegschaal.

Voor meer horoscopen ga je naar het horoscoop-overzicht.

Leuke animatie over het sterrenbeeld Maagd:

Video: Zo bijzonder is je Maagd-kind.
Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting