Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Sterrenbeeld Maagd: eigenschappen van je kind

Is jouw kind geboren tussen 23 augustus en 22 september? Dan is zijn sterrenbeeld Maagd. Lees hier wat de eigenschappen van een Maagd-kind zijn en waar je als ouder van een Maagd rekening mee moet houden.

Ieder kind is anders, maar er zijn karaktereigenschappen die wel erg met elkaar overeenkomen als het gaat om het sterrenbeeld. Dit is tenminste wat astrologen beweren. Zo zouden veel kleine Maagden behoorlijk behulpzaam en kieskeurig zijn. Dit is wat de astrologie verder te zeggen heeft over een Maagd-kind (geldt voor jongens en meisjes).

Advertentie

Tip: Laat een sterrenstelsel poster ontwerpen met de stand van de sterren op basis van de geboorteplaats, -datum en -tijd van je kind.

Astrologie en karakter

Sterrenbeelden zijn al eeuwen geleden bedacht. Mensen die vroeger ’s nachts naar de sterrenhemel keken, zagen daar allerlei figuren in. Op die manier zijn sterrenbeelden ontstaan: een verzameling sterren die samen een figuur vormen als je ze met lijnen zou verbinden. De bekendste sterrenbeelden zijn de twaalf tekens van de dierenriem (Zodiak).

Elk sterrenbeeld heeft een eigen planeet en elk planeet heeft een bijzondere betekenis. De belangrijkste planeet is de zon. Volgens astrologen laat bepaalt deze planeet in grote lijnen wat voor type je bent. Als je bijvoorbeeld een Ram bent, dan ben je geboren op een moment dat de zon in het teken van de Ram stond. Hier zijn volgens de astrologie vervolgens weer bepaalde karaktereigenschappen uit te herleiden.

Sterrenbeeld Maagd

De astrologische naam voor Maagd is Virgo. Een Maagd is een aardeteken en als je kind onder dit teken is geboren, kun je hem net zoals de Stier en de Steenbok niet zo snel gek maken. Een Maagd is stil, rustig en soms wat verlegen. Een Maagd-kind is ook heel behulpzaam, een geheim is veilig bij hem en hij is nauwkeurig. Afspraak is afspraak en tijd is tijd. Dat laatste kan er wel voor zorgen dat de Maagd niet zo flexibel is.

Lees ook: 7 grappige feitjes over augustus-kinderen

Eigenschappen van een Maagd-kind

Maagden zijn heel gevoelig, bescheiden en menslievend. Je kind is efficiënt, flexibel, betrouwbaar met een serieuze, vriendelijke en plezierige inslag. Hoewel ze ook net zo makkelijk in een driftbui kan exploderen. Ze kunnen afstandelijk overkomen, maar zijn charmant en dwingen respect af.

Eigenschappen van een Maagd-kind

  • Behulpzaam
  • Betrouwbaar
  • Nauwkeurig
Maar ook...

  • Eigenwijs
  • Kieskeurig
  • Niet flexibel

1. Kleine Maagden kijken de kat uit de boom

In gezelschap houdt de Maagd zich graag op de achtergrond. Hij kijkt eerst rustig om zich heen om te zien wat er allemaal gebeurt. Als hij zich vertrouwt voelt, kan hij de oren van je hoofd kletsen. En dat kletsen kan hij al vroeg. Al zal hij dat niet snel aan onbekenden laten horen.

Op school is hij een voorbeeldige leerling. Hij doet zijn best, luistert goed en helpt anderen graag. Kritiek vindt hij vaak moeilijk om te verwerken. Hij gaat piekeren en wordt dan onzeker.

Lees ook: Zo help je een verlegen kind

2. Kleine Maagden zijn perfectionistisch

Maagden hebben hele precieze gewoontes, alles heeft zijn eigen plekje. Ze kunnen nogal pietluttig zijn. Het zijn dan ook perfectionisten, die er niet voor terugdeinzen om een volwassene te corrigeren als deze het mis heeft.

Zijn nauwkeurigheid kan ook een beetje uit de hand lopen. Zit er een vlek op zijn broek of trui? Je kan hoog en laag springen, maar die doet hij dus niet meer aan. Over eigenwijs gesproken…

3. Kleine Maagden zijn heel behulpzaam

Jouw Maagd is een harde werker en maakt zich graag nuttig. Even de was in de wasmachine stoppen of de vaatwasser leegruimen? De Maagd is een hele goede hulp in huis. Hij vindt het heerlijk om je te helpen en is dan ook erg netjes.

Pas ook op met al die behulpzaamheid. Hij kan zich ook te verantwoordelijk voelen om mee te helpen en dan drukken die taken wel erg zwaar op deze kleine schoudertjes. Helpen is leuk, maar wel met mate. Dit zijn geschikte huishoudelijke klusjes per leeftijd.

4. Kleine Maagden zijn onderzoekend

Maagden zijn onderzoekend en systematisch, ze kunnen ook goed logisch redeneren. Maar waar ze echt blij van worden is ordenen. Zowel mentaal als letterlijk door het opruimen van hun spulletjes. Dat hoeft niet per se een opgeruimde kamer als resultaat te hebben, maar ze bedenken hun eigen systeem in de manier waarop ze hun spullen neerzetten. En oh wee als iemand dat in de war schopt!

Naarmate een Maagd-kind ouder wordt, wordt zijn aandacht voor detail steeds duidelijker. Hij vindt het leuk om dingen te ontdekken die anderen niet zien.

De opvoeding van je Maagd-kind

Wanneer je eenmaal doorhebt wat een kleine Maagd fijn vindt, is dit geen veeleisend kind. Ze zijn weliswaar heel kieskeurig wat betreft eten, maar verder zijn ze netjes, voorzichtig en staan redelijk serieus in het leven. Meestal hoef je niet eens te vragen of hij zijn speelgoed opruimt, dat zit er van nature in.

Rust, reinheid en regelmaat zijn de drie woorden die voor elk kind belangrijk zijn, maar Maagden functioneren slechter zonder de 3 R’en. Ze zijn op hun gelukkigst als een dag goed geregeld verloopt. Onverwacht een cadeautje krijgen kan hij zeker waarderen, maar voor grote veranderingen moet je een Maagd toch wat beter voorbereiden.

Vader of moeder van een Maagd?

Hoewel ze zelf niet goed tegen kritiek kunnen, kunnen Maagden-kinderen heel kritisch zijn. Ze streven naar perfectie en bij te veel chaos of spanning in hun leven kunnen ze gestrest reageren. Soms kan je Maagd-kind uit het niets ontploffen. Gelukkig duurt zo’n driftbui nooit zo lang en kan hij snel weer vergeven en vergeten.

Tips: zo ga je het beste om met driftbuien.

Ze zijn vaak goed in het verbergen van hun emoties, om de ander maar niet te storen. Dat uit zich bij de Maagd meestal in buikpijn of verminderde eetlust. Leer hem dat niet alles perfect hoeft te zijn. Zorg voor genoeg ontspanning en laat goed merken wat hij goed doet. Heel veel knuffelen helpt natuurlijk altijd.

Doen: je waardering uitspreken
Niet doen: onverschilligheid tonen of te kritisch zijn

Maagden op school

Maagden nemen leren erg serieus. Ze vragen de juf of meester vaak de oren van het hoofd. Met hun doorzettingsvermogen en nauwkeurigheid voeren ze al hun taken netjes en op tijd uit. Ze zijn perfectionistisch en échte boekenwurmen, die zich helemaal kunnen verliezen in een verhaal. Maar ze schrijven ook graag zelf. Tijdens de les maken ze veel aantekeningen. Zo onthouden ze de stof het beste.

Stimuleer je kind, maar verwacht niet te hoge resultaten. Een Maagd-kind is zelf al heel kritisch en te veel druk van buitenaf kan in het uiterste geval tot faalangst leiden.

Wat als je kind op de grens van twee sterrenbeelden is geboren? Lees dan beide sterrenbeelden. Waarschijnlijk zal je eigenschappen van beide tekens in je baby herkennen. Lees hier de sterrenbeelden van Leeuw en Weegschaal.

Voor meer horoscopen ga je naar het horoscoop-overzicht.

Leuke animatie over het sterrenbeeld Maagd:

Video: Zo bijzonder is je Maagd-kind.