Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
sterrenbeeld stier

Sterrenbeeld Stier: eigenschappen van je kind

Is jouw kind tussen 21 april en 20 mei geboren, dan is zijn sterrenbeeld Stier. Lees hier wat de eigenschappen van een Stiertje zijn en waar je als ouder van een Stier rekening mee moet houden.

Advertentie

Ieder kind is anders, maar er zijn karaktereigenschappen die wel erg met elkaar overeenkomen als het gaat om het sterrenbeeld. Dit is tenminste wat astrologen beweren. Zo zouden veel Stiertjes behoorlijk geduldig en koppig zijn. Dit is wat de astrologie verder te zeggen heeft over een Stier-kind (geldt voor jongens en meisjes).

Tip: Hier laat je een sterrenstelsel poster maken met de stand van de sterren op basis van geboorteplaats, -datum en -tijd van je kind.

Astrologie en karakter

Sterrenbeelden zijn al eeuwen geleden bedacht. Mensen die vroeger ’s nachts naar de sterrenhemel keken, zagen daar allerlei figuren in. Op die manier zijn sterrenbeelden ontstaan: een verzameling sterren die samen een figuur vormen als je ze met lijnen zou verbinden. De bekendste sterrenbeelden zijn de twaalf tekens van de dierenriem (Zodiak).

Elk sterrenbeeld heeft een eigen planeet en elk planeet heeft een bijzondere betekenis. De belangrijkste planeet is de zon. Volgens astrologen laat bepaalt deze planeet in grote lijnen wat voor type je bent. Als je bijvoorbeeld een Ram bent, dan ben je geboren op een moment dat de zon in het teken van de Ram stond. Hier zijn volgens de astrologie vervolgens weer bepaalde karaktereigenschappen uit te herleiden.

Advertentie

Sterrenbeeld Stier

De astrologische naam voor Stier is Taurus. Een Stier is een aardeteken en dat betekent dat hij met beide benen stevig op de grond staat. Stieren weten precies wat ze willen en ze laten zich niet snel gek maken. Wel kan een Stier-kind af en toe lui zijn. Speelgoed opruimen? Dat kan ook later wel, toch? Maar áls een Stier eenmaal op gang is, gaat hij ook flink door.

Lees meer: 9 grappige weetjes over mei-kinderen.

Eigenschappen van een Stier-kind

Als je Stier nog een baby is, vindt hij het vast heerlijk om gemasseerd te worden. Dat stimuleert de bloedsomloop, zorgt dat je kind goed in zijn lijf gaat zitten en geeft bovendien een innige band tussen ouder en kind. Ook een draagdoek, dicht tegen mama aan, vinden deze kinderen vaak heerlijk ontspannend. Ook tijdens de peuter/kleuterfase blijft je Stier-kind een knuffelkont.

Tip: waarom je het belangrijk is je baby te buidelen.

Advertentie

Er is ook een andere kant. Kleine Stieren zijn doordouwers, die stevig met beide benen op de grond zijn en niet zo makkelijk van hun stuk te brengen zijn. Het is ook geen volger of pleaser, hij gaat gewoon lekker zijn eigen gangetje.

Je Stiertje komt af en toe wat lui over: vooral ’s ochtends komt hij maar langzaam op gang. Op tijd komen staat niet bovenaan zijn prioriteitenlijst. Maar als je kind eenmaal goed op gang is, dan is het net een TGV trein. Niet meer te stoppen. 5 tijd- en strijdbesparende tips voor de ochtend.

Echte Stier-eigenschappen:

  • Betrouwbaar
  • Doorzetter
  • Geduldig
Maar ook...

  • Koppig
  • Lui
  • Materialistisch

1. Kleine Stieren houden niet van opgejaagd worden

Moedig ze aan in het leren veters strikken of een plasje op het potje doen, maar jut ze niet op. Een Stier-kind moet het nu eenmaal in zijn eigen tempo doen en kan gaan ‘bokken’ als hij te veel wordt opgejaagd.

2. Kleine Stieren zijn smulpapen

Ook al is een Stier gek op eten, hij staat niet te springen om nieuwe gerechten te proberen. Het is daarom goed om een Stier van jongs af aan met verschillende smaken in aanraking te laten komen. Op die manier went hij aan veel variatie. Een Stier vindt het fijn om in de keuken te helpen. Zet hem op het aanrecht, geef hem een opdracht en je hoort hem niet meer. Omdat ze echte Bourgondiërs zijn, hebben Stieren de neiging om aan te komen. Zorg daarom voor gezonde en gevarieerde maaltijden. Tip: laat je kind af en toe helpen bij het koken. Stieren zijn namelijk geboren koks. Koken met kinderen: 6 tips.

Dit betekent natuurlijk niet dat iedere Stier goed eet. Er zijn ook Stier-kinderen die in de eerste fase van hun leven wat minder zin hebben in eten. Meestal trekt dat bij als ze wat ouder zijn. Sommige Stieren doen er lang over voordat hun eten helemaal op is. Hoe moeilijk het soms ook is, probeer toch je geduld te bewaren.

Meer lezen: Slechte eter? Zo houd je het gezellig aan tafel.

3. Kleine Stieren zijn creatief

Als je kind wat ouder is, zul je misschien merken dat hij veel plezier heeft in creatieve hobby’s. Je Stier-kind heeft oog voor schoonheid en houdt van spulletjes van goede kwaliteit. Is je kind bijvoorbeeld dol op tekenen? Dan doe je hem een groot plezier door kleurpotloden te kopen van een kwalitatief goed merk.

Ook dingen met hun handen doen, zoals kleien of in de tuin helpen, vinden Stier-kinderen vaak leuk om te doen.

4. Kleine Stieren zijn gewoontedieren

Een Stier is een gewoontedier. Hij is het type huisje, boompje, beestje en houdt vooral niet van te veel grote veranderingen in hun leven. Gaat er toch iets veranderen? Bereid een Stier-kind hier goed op voor door hem erbij te betrekken. Ook houden Stieren van rituelen. Schotel jij hem elke maandag stamppot voor? Zodra hij op zichzelf woont, zal hij dit ook voor zichzelf klaarmaken. Op dezelfde dag.

Een ander kenmerk van de Stieren is dat ze materialistisch kunnen zijn. Ze hebben een goede smaak en houden van luxe, maar kunnen soms gierig overkomen. Ze geven het geld liever uit aan iets voor zichzelf dan voor anderen.

De opvoeding van je Stier-kind

Zeg je Stier? Dan zeg je een betrouwbaar en geduldig persoon. Een Stier kun je alles toevertrouwen en afspraak is afspraak bij hem. Maar als je hem bedondert, zal je ontzettend veel geduld moeten hebben om zijn vertrouwen weer terug te winnen. Vergeven en vergeten zijn woorden die in het woordenboek van de Stier niet snel voorkomen.

Vader of moeder van een Stier?

Een Stier is een van de koppigste tekens van de dierenriem. Het is lastig om een Stier op andere gedachten te brengen. Als je dreigt met straf dan zal je Stier-kind nóg koppiger reageren. Je kunt een Stier het beste vriendelijk vragen of hij iets wil doen of laten.

Stieren zijn kinderen die soms wat achterlopen op hun leeftijdsgenootjes in hun (fysieke) ontwikkeling. Ze zijn soms een tikkeltje trager, maar dat wil zeker niet zeggen dat ze het minder goed doen. Ze hebben gewoon niet zoveel haast om zichzelf te bewijzen. Als ze eenmaal iets onder de knie hebben, dan zullen ze die vaardigheid niet meer vergeten.

Ga dus niet lopen pushen. De beste manier om dit kind op te voeden is met veel geduld, vriendelijke bijsturing en vertrouwen. Kijk trouwens uit dat je zijn vertrouwen niet beschaamt, want een Stiertje is niet makkelijk in ‘vergeten en vergeven’.

Doen: veel knuffelen
Niet doen: te veel met materiële zaken belonen

Stieren op school

Wat betreft leren staat je kind niet heel erg te dringen. Hij leert alles op zijn eigen tempo en geeft weinig om de druk die anderen op hem uitoefenen, maar hij slaagt uiteindelijk wel.

De Stier werkt graag met zijn handen. Hij onthoudt dingen het beste door zelf te creëren en iets te mogen vasthouden en ervaren. Hij neemt graag taken op zich en is trots als hij dit volbrengt. Laat hem zelf onderzoeken hoe het zit, dan leert hij het makkelijkst.

Wat als je kind op de grens van twee sterrenbeelden is geboren? Lees dan beide sterrenbeelden. Waarschijnlijk zal je eigenschappen van beide tekens in je baby herkennen. Lees hier de sterrenbeelden van Ram en Tweelingen.

Voor meer horoscopen ga je naar het horoscoop-overzicht.

Leuke animatie over het sterrenbeeld Ram:

Video: Zo bijzonder is je Stier-kind.
Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop