Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10 leuke Sinterklaasactiviteiten

Kidsproof.nl’s Dies is moeder van 3 kinderen én groot Sinterklaas-fan. Dit zijn haar favoriete Sinterklaasactiviteiten voor deze week!

Advertentie

1. Met de stoomtram naar de pakjesboot

1. Met de stoomtram naar de pakjesbootVanuit mijn woonplaats Amsterdam rijden we zó naar het station van Hoorn, waar je op zo’n echte oude stoomtram met Pieten stapt. Onderweg krijg je chocomelk met wat lekkers. In Medemblik stap je uit bij de haven en mag je aan boord van de Pakjesboot. Dat vinden onze kinderen het allerleukst. Sinterklaas zit op de boot in zijn werkruimte en met een beetje geluk mag je een stukje meevaren!


2. Het Pakhuis van Sinterklaas

Mijn collega van Kids2. Pakhuis van Sinterklaas 3proof Alkmaar is gek op Museum Broekerveiling. Dit museum ligt in Broek op Langedijk in Noord Holland. Tot en met woensdag is het museum omgetoverd tot Pakhuis van Sinterklaas. Zo’n 20 Pieten geven er een echte Pietentraining. Lekker klauteren en klimmen voor je kinderen dus.

Geschreven door

Dies Kok


3. Haal je Pietendiploma in de Hermitage

3. Haal je Pietendiploma in de HermitageIk ben gek op Amsterdam en vooral op de prachtige oude gebouwen die je er vindt. In de binnen
tuin van de statige Hermitage in Amsterdam kun je dit jaar op woensdag 2 en zaterdag 5 december je Pietendiploma halen en (dit vind mijn dochter leuk!) een ritje op een pony maken.

 

 

4. Kindertheater De Toverknol

4. Kindertheater De ToverknolWij kennen de voorstellingen van theater De Toverknol uit Amsterdam, maar van mijn collega’s weet ik dat ze ook in Haarlem en Utrecht spelen. Echte kindervoorstellingen, al leuk voor kinderen vanaf 1 jaar. Ik ben vooral heel nieuwsgierig naar de speciale Sinterk
laas-voorstelling van Polleke en Nolleke!

Advertentie

 

5. De Pepernotenfabriek

5. De pepernotenfabriekPepernoten horen er natuurlijk bij met Sinterklaas. Wij maken ze zelf óf we gaan naar één van de vestigingen van Van Delft Pepernotenfabriek. Wat een walhalla… Dit jaar hebben ze vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Haarlem, Zwolle, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Gouda, Maastricht, Arnhem en Roermond. De stroopwafelpepernoten zijn mijn favoriet! En met die pepernoten doen we dan natuurlijk het Pepernotenspel!

6. Professor Plons en de verdwenen pakjes

Wat waren wij verrast6. Professor Plons en de verdwenen pakjes toen we midden in het centrum van Rotterdam in het Maritiem Museum de speelhaven van Professor Plons ontdekten. Zo is een museum ook voor kleine kinderen heel erg leuk! Tot en met 5 december ligt de haven van Professor Plons vol met speelgoedpakjes. Alle kinderen mogen helpen om de vermiste pakjes te zoeken.

 

7. Sinterklaasfestijn bij Snowworld

Snowworld in Zoetermee7. Sinterklaas bezoekt Snowworldr ligt in het gebied van mijn collega’s van Kidsproof Den Haag. Je kunt er het hele jaar door terecht voor ski- en snowboardlessen voor kinderen. Op 2 december is er een speciale Sinterklaasmiddag voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Met natuurlijk Sinterklaas en zijn Pieten, maar vooral ook veel sneeuwplezier. Dat vind ik nou een fijne combi!

 

8. Zelf speculaasbrokken maken

8. Zelf speculaasbrokken makenSuzanne, mijn ‘bak-collega’, heeft een heerlijk recept voor speculaasbrokken. En het is ook nog eens gl
uten-, lactose- en suikervrij. En super makkelijk, daar word ik weer blij van. De brokken worden extra leuk als je ze in de vorm van letters maakt, zodat ze een woord vormen of jullie initialen.

Advertentie

 

 

9. Sinterklaas heeft een puzzelspeurtocht uitgezet op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere

Ken je Stadsland9. Sinterklaas heeft een puzzelspeurocht uitgezetgoed De Kemphaan in Almere? Een prachtig natuurterrein met een rotsspeeltuin, een buitencentrum van Staatsbosbeheer, leuke wandelroutes voor de kinderen, de apenopvang en een binnenjungle. Deze weken is er een speciale Sinterklaas-puzzelspeurtocht. Je koopt voor €1,50 het boekje en verkent samen met je kleintjes het stadslandgoed.

10. Tenslotte: lekker droog

In de bioscope10. Tenslotte lekker droogn draait ‘ie bijna elke dag: ‘De Club van Sinterklaas & de verdwenen schoentjes’. Een heerlijke film om in de stemming voor 5 december te komen! In de Nederlandse filmtheaters kun je bovendien ook ‘Ramon en het paard van Sint’ bekijke
n, de eerste Vlaamse Sintfilm (AL). Op een regenachtige dag kunnen we zo even heerlijk bijkomen van de December-drukte…

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Kidsproof.nl, de meest complete site voor leuke gezinsuitjes en kinderactiviteiten in jouw omgeving. Voor kinderen tot en met 12 jaar.

Redactioneel – Offer – Babyuitzet

Complete babykamer

De mooiste kinderkamers
Shop nu