0-Ovn-hoofdfoto-pretparken-speelparken

10x de allerleukste pretparken en speelparken voor peuters en kleuters

Van fijne speelparken tot gezellige attractieparken voor het hele gezin. Deze 10 kindvriendelijke pretparken in Nederland zijn zéker een bezoekje waard met kleine kinderen.

 1. Pretpark de Valkenier

  1-Ovn-pretpark-valkenier-kidsproof

  In Pretpark De Valkenier zijn zoveel geweldige attracties voor kleine kinderen, dat dit park niet mag ontbreken in deze lijst. Vanuit het reuzenrad óf een ritje in de piratenboot heb je bovendien prachtig uitzicht over de omgeving van Valkenburg. Tip: de lachspiegels zijn héél grappig.

 2. Sprookjeswonderland Enkhuizen

  2-Ovn-sprookjeswonderland-enkhuizen-kidsproof

  Bestaan kabouters echt? In Sprookjeswonderland in Enkhuizen wel. Hier kunnen kinderen op bezoek bij de bewoners van het kabouterdorp met vrolijke kabouterliedjes bij elk huisje. Natuurlijk zijn er veel meer sprookjesfiguren om te bekijken. Een aanrader is de Hekspeditie, waarin het lijkt alsof je op een vliegend tapijt over Sprookjeswonderland vliegt.

 3. Dinoland Zwolle

  3-Ovn-dinoland-kidsproof
  In Dinoland Zwolle loop je rond tussen meer dan honderd gigantische dino’s. Een beetje spannend, maar ook super cool. Je kind kan hier verder van alles leren over oude fossielen en opgravingen én lekker spelen. Zo is er een speeltuin met een helikopter waar je kind in kan klimmen.

 4. Amusementspark Tivoli

  4-Ovn-amusementspark-tivoli-kidsproof
  In Berg en Dal bij Nijmegen ligt Amusementspark Tivoli, een gezellig familiepark met attracties die ook leuk zijn voor de allerkleinsten. In ’t Dreumeshofje en ’t Waterdorpje kunnen de kinderen heerlijk zelf spelen. Ook leuk: de grappige graafmachine, het mini-reuzenrad of de zwanenbootjes.

 5. Speelpark en Maisdoolhof Voorthuizen

  5-Ovn-maisdoolfhof-voorthuizen-kidsproof
  Rara, waar is de uitgang? Gaan jullie met het gezin de uitdaging aan in het maisdoolhof in Voorthuizen? Als jullie de uitgang eenmaal hebben gevonden, staat jullie nog heel wat leuks te wachten in het speelpark. Zo vindt je er een springkussen, draaimolen en nog véél meer.

 6. Speelpark Oud Valkeeen

  6-Ovn-Speelpark-oud-valkeveen-kidsproof
  Neem op een mooie dag een picknickkleed mee en je zit heerlijk in Speelpark Oud Valkeveen in Naarden. Op de grote speelweide kunnen kinderen kiezen uit verschillende klimtoestellen en grappige attracties. De vliegende bijtjes zijn bij Kidsproof altijd favoriet. Blijven jullie liever binnen? Het speelpark heeft ook een fijne indoorspeelhal!

 7. Speelpark de Swaan

  8-Ovn-Speelparkswaan-kidsproof
  Vlakbij Alkmaar staat je kind heel veel speelplezier te wachten. In Speelpark de Swaan hebben kinderen maar liefst keuze uit vijf verschillende speeltuinen, twee mega hoge springkussen en een giga groot waterbed. Ook een superplek voor een kinderfeestje.

 8. Kinderparadijs Malkenschoten

  9-Ovn-kinderparadijs-malkenschoten-kidsproof
  Wat kom je hier een boel dieren tegen! In Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn kan je kind behalve met deze dieren knuffelen, ook op zoek gaan naar het verborgen jungle pad of spelen in het verkeerspark. Ook leuk: vaar samen over het water in een waterfiets. En vergeet natuurlijk niet om mascotte Binky een knuffel te geven.

 9. Sprookjesbos Valkenburg

  10-Ovn-sprookjesbos-valkenburg-kidsproof
  Klimmen, draaien, vliegen, glijden: in Sprookjesbos Valkenburg kan het allemaal. Extra leuk is natuurlijk dat je kind ondertussen al zijn sprookjeshelden kan ontmoeten. Doornroosje, Klein Duimpje, Sneeuwwitje. Passen jullie wel op voor de draken?

Veel speelplezier! Voor meer leuke dagjes weg bij jou in de buurt, kijk je op www.kidsproof.nl!

Nog meer leuke speeltips?

Slecht weer? 12 x de leukste XL binnenspeeltuinen van Nederland

De allerleukste zwembaden van ons land op een rijtje

Dionne van Veen

Dionne is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend.