Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
0-Ovn-hoofdfoto-pretparken-speelparken

17x de allerleukste speel- en pretparken voor peuters en kleuters

Van fijne speelparken tot gezellige attractieparken voor het hele gezin. Deze 17 kindvriendelijke pretparken in Nederland zijn zéker een bezoekje waard met kleine kinderen.

Advertentie

Tip: wil je een van deze leuke speel- of pretparken bezoeken, vergeet dan niet online te reserveren in verband met de anderhalvemetermaatregel.

Geschreven door

Ezra Verhagen

 1. Pretpark de Valkenier

  1-Ovn-pretpark-valkenier-kidsproof

  In Pretpark De Valkenier zijn zoveel geweldige attracties voor kleine kinderen, dat deze niet mag ontbreken in onze lijst met pretparken. Vanuit het reuzenrad óf een ritje in de piratenboot heb je bovendien prachtig uitzicht over de omgeving van Valkenburg. Tip: de lachspiegels zijn héél grappig.

 2. Sprookjeswonderland Enkhuizen

  2-Ovn-sprookjeswonderland-enkhuizen-kidsproof

  Bestaan kabouters echt? In Sprookjeswonderland in Enkhuizen wel. Hier kunnen kinderen op bezoek bij de bewoners van het kabouterdorp met vrolijke kabouterliedjes bij elk huisje. Natuurlijk zijn er veel meer sprookjesfiguren om te bekijken. Een aanrader is de Hekspeditie, waarin het lijkt alsof je op een vliegend tapijt over Sprookjeswonderland vliegt.

 3. Dinoland Zwolle

  3-Ovn-dinoland-kidsproof
  In Dinoland Zwolle loop je rond tussen meer dan honderd gigantische dino’s. Een beetje spannend, maar ook supercool. Je kind kan hier verder van alles leren over oude fossielen en opgravingen én lekker spelen. Zo is er een speeltuin met een helikopter waar je kind in kan klimmen.

  Advertentie
 4. Amusementspark Tivoli

  4-Ovn-amusementspark-tivoli-kidsproof
  In Berg en Dal bij Nijmegen ligt Amusementspark Tivoli, een gezellig familiepark met attracties die ook leuk zijn voor de allerkleinsten. In ’t Dreumeshofje en ’t Waterdorpje kunnen kinderen heerlijk zelf spelen. Ook leuk: de grappige graafmachine, het mini-reuzenrad of de zwanenbootjes. Wil je dit amusementspark bezoeken?

  Eten en drinken meenemen? Met deze leuke rugtasjes kan je kind zijn spulletjes zelf dragen.

 5. Speelpark en Maisdoolhof Voorthuizen

  5-Ovn-maisdoolfhof-voorthuizen-kidsproof
  Rara, waar is de uitgang? Gaan jullie met het gezin de uitdaging aan in het maisdoolhof in Voorthuizen? Als jullie de uitgang eenmaal hebben gevonden, staat jullie nog heel wat leuks te wachten in het speelpark. Zo vind je er een springkussen, draaimolen en nog véél meer. Goed om te weten: in verband met de anderhalvemetermaatregel zijn de binnenspeelruimtes voorlopig gesloten.

 6. Speelpark Oud Valkeveen

  6-Ovn-Speelpark-oud-valkeveen-kidsproof
  Neem op een mooie dag een picknickkleed mee en je zit heerlijk in Speelpark Oud Valkeveen in Naarden. Op de grote speelweide kunnen kinderen kiezen uit verschillende klimtoestellen en grappige attracties. De vliegende bijtjes zijn bij Kidsproof altijd favoriet. Blijven jullie liever binnen? Het speelpark heeft ook een fijne indoorspeelhal! Tijdens deze zomer zijn attracties wisselend geopend en is het hoofdgebouw gesloten.

  Advertentie
 7. Speelpark de Swaan

  8-Ovn-Speelparkswaan-kidsproof
  Vlakbij Alkmaar staat je kind heel veel speelplezier te wachten. In Speelpark de Swaan hebben kinderen maar liefst keuze uit vijf verschillende speeltuinen, twee mega hoge springkussen en een giga groot waterbed. Ook een superplek voor een kinderfeestje. Omdat het speelpark vrij ruim is, hoef je vooraf niet te reserveren. Neem wel zelf eten en drinken mee, want de keuken is voorlopig gesloten.

 8. Kinderparadijs Malkenschoten

  9-Ovn-kinderparadijs-malkenschoten-kidsproof
  Wat kom je hier een boel dieren tegen! In Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn kan je kind behalve met deze dieren knuffelen, ook op zoek naar het verborgen jungle pad of spelen in het verkeerspark. Ook leuk: vaar samen over het water in een waterfiets. En vergeet natuurlijk niet om mascotte Binky een knuffel te geven. Om het park te bezoeken, hoef je geen tijdsblokken te reserveren. Wel heb je een Onbeperkt Binky bezoekpas of los entreeticket nodig.

 9. Sprookjesbos Valkenburg

  10-Ovn-sprookjesbos-valkenburg-kidsproof
  Klimmen, draaien, vliegen, glijden: in Sprookjesbos Valkenburg kan het allemaal. Extra leuk is natuurlijk dat je kind ondertussen al zijn sprookjeshelden kan ontmoeten. Doornroosje, Klein Duimpje, Sneeuwwitje. Passen jullie wel op voor de draken?

 10. Plaswijckpark


  Een buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, park én dierentuin in één… Plaswijckpark in Rotterdam heeft het allemaal. Slinger rond aan de touwen in de Apenspeeltuin, maak kennis met de alpaca in de Dierenwijck en kom bij met een picknick in de Wandelwijck. Let op: het zwembad bij de Havenspeeltuin is tot nader orde gesloten in verband met onderhoud. Het spraypark is wel open. Je kan ook lekker afkoelen in de Avonturenbeek.

 11. Linnaeushof


  Met meer dan 350 speeltoestellen en attracties is vervelen onmogelijk in Linnaeushof, in de buurt van Haarlem. Je vindt hier onder meer kabelbanen, trampolines, waterfietsen, motorskelters, minigolfbanen en een superglijbaan. Spectaculair is het elf meter hoge Piratennest en het Pioniersdorp is een feest om in te spelen. Let op: de binnenspeeltuin is voorlopig gesloten.

 12. Drievliet


  Jong en oud: iedereen is welkom in Drievliet. Ideaal als je zowel een klein als een wat ouder kind hebt. De kleintjes vermaken zich opperbest in maar liefst twaalf attracties, voor de grotere kinderen is er onder meer een zweefmolen, piratenschip en de absolute topper: de Formule X met een spectaculaire looping.

 13. Het Land van Jan Klaassen


  Het land van Jan Klaassen ligt op een halfuurtje rijden van Arnhem en is een superleuke binnen- en buitenspeeltuin voor de kleintjes. Ze kunnen klimmen, glijden en springen. In het grootste poppentheater van Nederland ontmoet je Jan Klaassen en Katrijn.

 14. Familiepark Nienoord


  In het noorden van het land vind je Nienoord. Je kunt hier klimmen, klauteren en spelen, want er zijn een heleboel leuke attracties en speeltoestellen. Ga van een van de hoge glijbanen, maak een ritje in de draaimolens of in de trein.

 15. Attractiepark Toverland


  Dit attractiepark in Noord-Limburg biedt meer dan 30 attracties voor jong en oud, buiten en overdekt. Draai een rondje in de watercarrousel, draaf op de attractiepaarden langs de duinen of klauter op een toverhoed. Heb je ook een ouder kind? Ook voor hem zijn er veel spannende attracties, waaronder een schommelschip en houten achtbaan.

 16. Kinderpretpark Julianatoren


  Kinderpretpark Julianatoren is een gezellig, overzichtelijk en veilig pretpark. Er zijn dan meer dan 60 attracties en leuke shows om van te genieten met het hele gezin. Het park is zo opgezet dat het vooral leuk is voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Van 12.30 tot 13.15 uur zijn de attracties gesloten zodat ze schoongemaakt kunnen worden.

 17. Attractiepark de Waarbeek


  Attractiepark De Waarbeek ligt verscholen in de bossen tussen Enschede en Hengelo. Het park staat vol met nostalgische attracties zoals de Lazy Pompoen, de Eendencarrousel, de Muizenstad, en de oude Spoortrein. En voor de allerkleinsten is er een veilige speeltuin met onder meer de draaimolen.

Nog meer leuke speeltips?

• Slecht weer? 12 x de leukste XL binnenspeeltuinen van Nederland
De allerleukste zwembaden van ons land op een rijtje

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

Redactioneel – offer – Buggy’s

Op zoek naar Buggy's

Bekijk nu