Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

fiets

10x de leukste fietsuitjes voor het hele gezin

Fietsen. Je zou bijna denken dat Hollanders het eerder kunnen dan lopen. Niet zo gek dat er in ons land zoveel fietsvertier is. Van mooie fietsroutes en mountainbikeles voor peuters tot een superleuk fietsmuseum. Kidsproof zet de aanraders op een rij.

 1. Mountainbiken voor kleintjes

  Mountainbiken
  Is jouw kind gek op fietsen en mag het wel een tandje spannender dan de rondjes in de buurt? In Akersloot (Noord-Holland) ligt een mooi parcours waar kinderen vanaf zes jaar bij KP Biking kunnen leren mountainbiken. Ook voor de rest van het gezin is dit een leuk uitje. Er is namelijk een speciale les met loopfietsjes voor peuters vanaf tweeënhalf jaar. En op zondagochtend kun je met z’n allen op de fiets stappen tijdens het familie-uur van 10.00-11.00 uur.

 2. De Lichtjesroute

  lichtjesroute
  De lampjes in Eindhoven gaan weer aan en wat is er leuker dan op de fiets de lichtjesroute te volgen? Elk jaar wordt deze Brabantse stad verlicht door duizenden lichtjes ter nagedachtenis aan de bevrijding in 1944. Dit jaar is de binnenstad van 18 september t/m 13 oktober 2019 versierd met de prachtigste lichtornamenten in alle mogelijke kleuren en vormen. Wauw!

 3. Langs de molen

  molenroute
  Is het mooi weer? Hup, kinderen in de bakfiets, achterop óf mee met hun eigen fietsje en op naar Hoonhorst-Dalfsen. Hier kun je de Molenroute doen: een fietsroute van 22 kilometer met allerlei leuke tussenstops. Van de prachtige Molen van Fakkert tot verschillende boerenbedrijven. Met als beloning een heerlijke pannenkoek tot slot.

 4. Fietsen, spelen, varen…


  Nog zo’n leuke route? Beleefroute Duin, Horst en Weide, in het gebied tussen Leiden, Den Haag en Zoetermeer. Het barst onderweg van de kidsproof-plekken: boerderijen, zwemstranden, speeltuinen, streekwinkeltjes en nog veel meer! Je kunt de hele 25 kilometer fietsen, maar als dat te pittig is kun je de route ook gemakkelijk inkorten.

 5. Spoorfietsen

  spoorfiets hengelo
  Fietsen over treinrails? Dat moet je natuurlijk nooit met je eigen fiets proberen, maar het kan wél in Hengelo. Met speciale spoorfietsen rijd je over rails waar vroeger stoom- en goederentreinen overheen denderden. Je komt langs overwegen, bruggen, een sluis en fietst door de stad én zelfs boven het Twentekanaal. Met z’n allen op één gezinsspoorfiets kan ook: gezellig!

 6. Fietsen als een trein

  treinfiets limburg
  Lijkt dat spoorfietsen je wel wat? Het kan ook in het Belgische Munsterbilzen, net over de Limburgse grens. Onderweg kom je langs het Kasteel van Groenendael, rol je over authentieke spoorbruggen en langs een picknickplaats. Iedereen die met zijn voeten bij de pedalen kan komen mag meetrappen. Zijn jouw kinderen nog te klein? Geen probleem, ze kunnen veilig mee in hun eigen autostoeltje.

 7. Fietsroute Hilversum

  fietsroute hilversum
  In de bossen van Hilversum en ’s-Graveland kun je heerlijk fietsen met de kinderen. Een tas met picknickspullen mee en hup, op pad. Onderweg kun je genieten van de frisse boslucht en kom je een leuke natuurspeeltuin, fijne picknickplekjes én leuke lunchplekjes tegen.

 8. Velorama

  velorama
  Wist je dat Nederland een heus fietsmuseum heeft? Velorama heet het en het zit in een historisch pand aan de Waalkade in Nijmegen. Je kunt er heel veel bijzondere fietsen bekijken, zoals van die gekke oude met een enorm voorwiel, blitse Amerikaanse fietsen uit de fifties, houten fietsen en supersnelle racefietsen. Een uniek museum over de geschiedenis van ons trouwe stalen ros dus.

 9. De Hoge Veluwe

  hoge veluwe
  In Nationaal Park de Hoge Veluwe kun je gratis gebruik maken van zogenaamde ‘witte fietsen’. Bij de ingang van het park kun je direct opstappen. Er zijn ook witte fietsen voor kinderen (zonder zijwieltjes) en fietsen met kinderzitjes voor of achter. Een perfecte manier om dit mooie park te verkennen en te genieten van de bijzondere natuur.

 10. Door de Broekpolder

  broekpolder
  Natuurgebied Broekpolder bij Vlaardingen is een ideaal fietsgebied. Er lopen verschillende routes doorheen. Je kunt de auto parkeren bij Polderpoort aan de Watersportweg en via de wegwijzers aan één van de routes beginnen. Tips voor onderweg: maak een oversteek met veerpont de Kwakel en laat de kinderen uitrazen in buitenspeeltuin het Klauterwoud.

Houden jullie meer van wandelen? Op Kidsproof.nl vind je allerlei mooie wandelgebieden waar je lekker op pad kunt met kinderen.

Dionne van Veen

Dionne is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend.