Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kinderboekwinkels

10x leuke kinderboekwinkels in Nederland

Kidsproof.nl’s Dies woont met haar gezin in Amsterdam. Ze is voor haar werk altijd op zoek naar leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. “Ik ben gek op mooie boeken en kan uren in een boekenwinkel snuffelen. Die liefde voor boeken hoop ik ook op de kinderen over te brengen. Ter inspiratie daarom een lijstje met leuke kinderboekenwinkels in Nederland!’

Advertentie
 1. Casparle in Amsterdam

  In de Pijp, naast het Sarphatipark vind je deze leuke kinderboekwinkel. Een heerlijke plek om eindeloos rond te struinen en ze hebben er ook nog eens lekkere koffie, thee en sapjes voor de kinderen. Om daar op te drinken of om mee te nemen het park in. En dan in het voorjaar heerlijk op het gras je nieuwe boeken lezen….
  Casperle Jeugd- en Kinderboeken Amsterdam

 2. Alice in Wonderland in Den Haag

  Net buiten het centrum van Den Haag, in het Zeeheldenkwartier, vind je de Haagse kinderboekenwinkel Alice in Wonderland. Yvon en Stefan zijn sinds vorig jaar de nieuwe eigenaren van deze winkel en je kunt duidelijk merken dat ze gék zijn op lezen.
  Alice in Wonderland Den Haag

 3. De Kleine Kapitein in Rotterdam & De Groningse Kinderboekwinkel

  Allebei deze kinderboekenwinkels zijn van dezelfde eigenaar. Ik ken alleen die in Rotterdam: een beetje verstopt in het centrum, véle vierkante meters kinderboeken én een plekje om lekker wat te drinken of lunchen met je kind(eren). Hoe heerlijk is dat!
  De Kleine Kapitein Rotterdam

 4. Kinderboeken & koffiecafé Ver van hier in Rotterdam

  Petra is gepassioneerd liefhebster van kinderboeken en lekkere koffie. Afgelopen jaar kwam haar droom uit: een plek waar die twee samenkomen. Aan de Kleiweg in Rotterdam (kun je gelijk een rondje shoppen in Hillegersberg) vond ze het perfecte pand. Loop er binnen voor koffie, ontbijt, lunch en heerlijk snuffelen door al die mooie boeken.
  Ver Van Hier Kinderboeken en Koffiecafe Rotterdam

  Advertentie
 5. De Kleine Prins & Pretletters in ‘t Gooi

  Mijn collega Maud van Kidsproof ’t Gooi heeft twee favoriete kinderboekwinkels: De Kleine Prins in Weesp, zo’n gezellig klein winkeltje dat helemaal tjokvol met leuke boeken staat en Pretletters in Hilversum, een ruime zaak met een mooie selectie kinderboeken en speelgoed.
  De Kleine Prins Weesp Pretletters Hilversum

 6. Nooitgenoeg in Den Bosch

  Vlak tegen het centrum van Den Bosch vind je kinderboekenwinkel Nooitgenoeg. Een klein, bijna nostalgisch winkeltje, dat met liefde wordt gerund.
  Kinderboekwinkel Nooitgenoeg Den Bosch

 7. De Boekenwurm in Maastricht

  Deze staat nog op mijn verlanglijstje, maar daarvoor moet ik eerst een weekendje Maastricht boeken ;-). De winkel is diep en lang, met een speelhoekje voor de kleintjes en een paar zitplekjes. De collectie is uitgebreid en je schijnt er echt goed advies te krijgen.
  De Boekenwurm Maastricht

 8. Kiekeboek in Haarlem

  Heerlijke kinderboekwinkel in het centrum van Haarlem waar ze je met liefde van persoonlijke tips voorzien. Ook fijn: ze hebben veel boeken die geschikt zijn voor kinderen met dyslectie.
  Kiekeboek Haarlem

  Advertentie
 9. De Arnhemse en de Nijmeegse Kinderboekwinkel

  Deze twee kinderboekenwinkels horen bij elkaar. Je struikelt er bijna over de boeken (in totaal meer dan 8.000 titels) en je ziet in elk hoekje wel een leuk kadootje. Probeer hier maar eens met lege handen naar huis te gaan…
  De Arnhemse kinderboekwinkel De Nijmeegse kinderboekwinkel

 10. Utrechtse Kinderboekwinkel en Kakelbont

  Kidsproof-collega Jakobien uit Utrecht kan nooit kiezen tussen de Utrechtse Kinderboekwinkel en Kinderboekwinkel Kakelbont. En dus wil ik volgende keer dat ik in Utrecht ben graag naar allebei. Gelukkig zitten ze beiden in het centrum dus dat moet vast lukken.
  De Utrechtse Kinderboekhandel Kinderboekhandel Kakelbont Utrecht

Tip: op 27 januari beginnen de Nationale Voorleesdagen. Een leuk moment om de kinderen te verrassen met een nieuw boek. Is geen van deze kinderboekwinkels bij jou in de buurt? Er zijn natuurlijk ook heel veel gewone boekwinkels met een leuke kinderboekenafdeling en ook de bibliotheek is een fijn alternatief!

Dies Kok

Dies Kok werkt als sitemanager bij Kidsproof.nl. Ze heeft een neus voor leuke adresjes en is altijd op zoek naar de leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Ze is moeder van Julius, Kiet en Katie en woont in Amsterdam.

Redactioneel – Offer – Boek over bevallen

Goed voorbereid bevallen

Verfrissende kijk op geboorte
Lees nu