Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Hoofdbeeld

11x fijne uitjes bij de boer

Ga jij weleens met je kinderen naar een boerderij om naar de dieren te kijken of verse producten te kopen? Ik vind het zelf altijd een heerlijk uitje met Sam. Hij leert er iets van, geniet van het buiten zijn en van de dieren. Er zijn veel boerenbedrijven die het voor gezinnen met kinderen extra aantrekkelijk maken even bij hen langs te gaan. De boerderijen in dit rijtje hebben stuk voor stuk iets speciaals.

Advertentie
 1. Bij 21 boeren

  1 Bij 21 boeren
  Op 25 juni openen 21 boeren en tuinders in de gemeente Berg en Dal, Wijchen en Beuningen tijdens het Streekgala de deuren van hun kassen, stallen en bedrijven voor publiek. Er zijn dan superveel leuke activiteiten. Denk aan geitjes knuffelen en borstelen, je eigen bessen plukken, zelf graan malen, rondleidingen in de kaasmakerij, stoeien in het stro of een rondrit in een zonnetreintje door de Ooijpolder. Een leuk uitje voor het hele gezin!

 2. Hoeve Ravenstein

  2 Hoeve Ravenstein
  Hoeve Ravenstein in Baarn heeft een grote boerderijwinkel met mooie biologische en streekproducten. Terwijl jij hier lekkers voor thuis inslaat, mogen de kinderen bij de dieren kijken of een speurtocht over het terrein doen. Er worden regelmatig leuke kinderactiviteiten en evenementen georganiseerd, echt de moeite waard om eens langs te gaan.

 3. De Balijhoeve

  3 Balijhoeve
  Op deze kinderboerderij in Zoetermeer is van alles te doen. Een ponyritje maken bijvoorbeeld of springen op een luchtkussen, koeien melken en waterbeestjes vangen. Voor de allerkleinsten zijn er aangepaste activiteiten en natuurlijk kun je ook gewoon de dieren komen aaien. Nog niet uitgespeeld? Loop dan het kabouterpad in het naastgelegen bos (t/m zes jaar) of ga op pad met een rugzak van Staatsbosbeheer, waar een speciale boswachtercode in zit (zes t/m twaalf jaar).

 4.  IJsboerderij Van Herk

  4 Ijs van Herk
  Op IJsboerderij Van Herk in Loosdrecht leer je van alles over het boerenleven en vers ijs maken. Leuk, want waar kunnen kinderen nu beter leren waar hun eten vandaan komt dan op de boerderij? Kom ervaren, ruiken, proeven en luisteren – en genieten van heerlijk ijs, natuurlijk! Kinderfeestje? Huur hier een hooiberg voor dikke pret.

  Advertentie
 5. ’t Geertje

  5 't Geertje
  Bij Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude is zoveel leuks te doen voor kinderen. Je mag er de dieren knuffelen en voeren, een rondje op een pony maken of heerlijk spelen in de speeltuin. Als er kleine geitjes zijn, mag je ze zelfs een flesje geven. Fijn is ook het restaurant, waar ze heerlijke pannenkoeken hebben. Echt een aanrader.

 6. De Kleine Duiker

  6 KLeine Duiker
  Deze boerderij in Barendrecht is eigenlijk een soort landbouwmuseum: alles is vol in bedrijf zoals het vijftig jaar geleden ook ging. Kinderen krijgen dus een mooi kijkje in de geschiedenis. Ook leuk zijn de vlindertuin op de kinderboerderij en alle verschillende huisdieren die hier rondlopen. Je kijkt je ogen uit!

 7. Het Aardbeienterras

  7 Aardbeienterras
  Een echt coole Kidsproof-plek is het Aardbeienterras in Rijsbergen, bij Breda. Je kunt er samen met je (klein)kind aardbeien plukken, genieten van de leuke speeltuin en heerlijke pannenkoeken. Na het plukken krijgen de kinderen een echt aardbeienknipdiploma voor boven het bed. Je kunt er ook aardbeiengolf spelen, een spannende smokkeltocht doen en gaan wandelen met een bolderkar vol lekkere picknickspullen.

 8. Het Gagelgat

  8 Gagelgat
  Dit gerestaureerde rijksmonument uit 1712 in Soest is helemaal omgebouwd tot een negentiende-eeuwse boerderij met een open erf. Je kunt een speciale kinderroute door de boerderij volgen en krijgt dan op een leuke manier allerlei weetjes te horen. Ook een fijne plek voor een kinderfeestje.

  Advertentie
 9. Stadsboerderij Almere

  9 Almere
  Op stadslandgoed De Kemphaan in Almere ligt ook een stadsboerderij. Bezoekers zijn van harte welkom om in de stal te kijken of een praatje te maken met de boer. Vergeet niet even door de kruidentuin te lopen. Hier staan wel vijftig verschillende kruiden. Kunnen je kinderen raden welke kruiden ze ruiken?

 10. Boerderijwinkel Vink

  10 Vink
  In deze boerderijwinkel in Kraggenburg (Noordoostpolder) kun je van je eigen fruit jam laten maken en in het seizoen mag je er fruit komen plukken. Pak een kruiwagen, verken de paden en pluk alle appels en peren die je er lekker vindt uitzien. Klinkt heerlijk, toch?

 11. Informatieboerderij Zorgvrij

  11 Zorgvrij
  Boerderij Zorgvrij in Velsen-Zuid is niet alleen het informatiecentrum voor recreatiegebied Spaarnwoude, het is ook een agrarisch bedrijf waar je lekker mag rondstruinen. Naast heel veel dieren vind je er een weertuin, geurtuin, moestuin én een speeltuin. Yes, spelen!

Er zijn ook heel veel leuke kinderboerderijen in Nederland. Kijk op kidsproof.nl voor eentje bij jou in de buurt.

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.

Ouders van Nu product – Zwanger- en Babybox 2022

Ouders van Nu

Zwanger- en Babybox

GRATIS
Vraag aan