Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Bos speelbos kinderen spelen in bos

12x de leukste speelbossen van Nederland

Balanceren op een boomstam, klimmen tussen de touwen of ravotten met takken. Kidsproof.nl verzamelde de twaalf leukste speelbossen voor peuters en kleuters.

Advertentie
 1. Speelbos ’t Klauterwoud in Overijssel

  De naam Speelbos ’t Klauterwaud zegt het al. Hier kun je perfect klimmen en klauteren. Met grote boomstammen en takken is er een heus bomenmikado om te beklimmen. Het landgoed Hof Espelo, waar het speelbos ligt, is ook prachtig voor een wandeling.

 2. Avonturenbos Stekkenberg in Gelderland

  Het Avonturenbos Stekkenberg heeft geen speeltoestellen, maar alleen natuurlijke speelmaterialen. Als de kinderen de boomhut, het smokkelpad en de andere houten klimtoestellen zien, zijn ze zo een middagje zoet. Handig: het bos heeft een speciaal gedeelte voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar.

  Advertentie
 3. Roekpad Echten in Drenthe

  Dwars door het Drenthse Kraaienbosch loopt het avontuurlijke Roekpad. Dit pad is een hele beleving voor kinderen, omdat onderweg alle zintuigen geprikkeld worden. Kinderen kunnen voelen, ruiken, proeven, horen en zien én natuurlijk spelen. Klim bijvoorbeeld een stuk door autobanden! De wandeling is ongeveer een kilometer lang.

  TIP! Laat je kind zijn eigen spulletjes meenemen in een van deze toffe rugtassen

 4. Speelbos het Hulsbeek in Overijssel

  Advertentie

  Een mooi oud bos vol stoere natuurspeeltoestellen. In Recreatiepark Het Hulsbeek kunnen peuters en kleuters lekker rommelen tussen de bomen en bij het water. Er zijn kabelbanen, klimroutes, grote buizen en een waterspeelplaats voor iets oudere kinderen.

 5. Speelbos Gilze in Noord-Brabant

  Spelen in een zandbak met waterbanen, verdwalen in een doolhof en als een konijntje over het konijnenpad kruipen. En hebben je kinderen de mysterieuze bosreuzin al gespot? Ze is heel verlegen maar laat wel sporen na. In het Brabantse Speelbos Gilze is er genoeg te doen.

 6. Speelbos ’t Laer in Noord-Holland

  In het Goois Natuurreservaat ligt Speelbos ’t Laer. Hier kunnen kinderen van alle leeftijden spelen met zand, zelf water pompen en slepen met boomstammen en takken. Voor ouders zijn er fijne banken om op te zitten terwijl de kinderen spelen

 7. Speelnatuur Brunssumerheide in Limburg

  Dit Limburgse bouw-je-eigen-hut-bos is een droom voor kinderen. Lekker een paar uur ravotten in de natuur, slepen met takken, verborgen plekjes ontdekken en eekhoorntjes, vogels, zoeken. Ook leuk: de dierenboombeeldenroute.

 8. Wandelroutes met speelbos in Groningen

  Wandelen is nooit meer saai als de kinderen met Abeltje op ontdekkingstocht mogen. Abeltje heeft in Groningen vier interactieve themawandelingen voor kinderen uitgestippeld met allemaal leuke vragen en speelplekken. Vergeet niet om ook een lekkere picknick mee te nemen voor onderweg.

 9. Speelbos Zandspoor in Noord-Holland

  In deze megazandbak kunnen de allerkleinsten naar hartenlust spelen, rollen en taartjes bakken. Tip: tussen de takken in de Schoorlse Duinen is het leuk verstoppertje spelen én vergeet de hoogste klimduin van Nederland niet te beklimmen!

 10. Klimpark Biesbosch in Zuid-Holland

  Vandaag laten we de hoogtevrees thuis! In Klimpark Biesbosch kan je kind allerlei spannende klimparcoursen bedwingen. Er zijn routes op verschillende hoogtes, met speciale lage touwen voor jonge kinderen. Tip: je kunt hier ook een kano huren.

 11. Speelbos Sparjebird in Fryslân

  Met de verschillende speur- en beleefroutes is er in natuurgebied Friese Wouden genoeg te ontdekken voor kinderen. Er is een dierenpad, blinddoekroute, greppeltocht, kabouterbos en natuurlijk een speelbos. Tip: breng ook een bezoekje aan familiecafé Blokhut Sparjebird.

 12. Speelbos Brambergen in Noord-Holland

  Naast café-restaurant Brambergen schittert een boomhut die elk kind wel in de achtertuin zou willen. Trek je zoon of dochter wel oude kleren aan voordat je ze loslaat in dit speelbos. Je kunt er namelijk ook leuk met water spelen.

  Meer leuke zomertips bij jou in de buurt vind je op www.kidsproof.nl

Redactioneel – Offer – Het leukste speelgoed voor kinderen!

Het leukste speelgoed voor kinderen!

Bekijk het aanbod