Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

14 uitjes voor kleine kabouters

Kabouters, je komt ze overal tegen. In boeken, in films, in de tuin… Kinderen zijn meestal dol op de kleine wezentjes en bij deze uitjes kunnen ze lekker losgaan met hun fantasie. Van kabouterpaden door het hele land tot het Rien Poortvliet Museum tot een schattig klein kabouterland: puntmuts op en gáán!

Advertentie
 1. Kabouterpad Almere

  1 Almere
  Wist je dat er in de Stadsbossen van Almere kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje… En ligt daar nou een kabouterdrolletje? Jawel hoor! Loop samen met je kind het kabouterpad, doe de kabouteropdrachten en let goed op, want misschien kom je wel een kabouter tegen.

 2. Kaboutertocht Castricum

  2 Kaboutertocht Castricum
  Rode kaboutermuts op en hup, de duinen bij Castricum in! Kan jouw kind de kabouters Pim & Pientje vinden? Voor de wandeling krijgt-ie een rugzak met opdrachten en andere ‘belangrijke spullen’ mee. Houd de rode bordjes onderweg in de gaten, want die wijzen de weg. En als hij Pim en Pientje heeft gespot, mogen jullie misschien wel even op bezoek komen.

 3. Kabouterpad Renkum

  3 Renkum
  Het kabouterpad in het Gelderse Renkum is uitgezet met kabouterpaaltjes. Volg de route en laat je kinderen onderweg de leuke opdrachten uitvoeren. Die zijn seizoensgebonden en daarom iedere keer weer anders. Zo blijft de route verrassend als je hem meerdere keren per jaar loopt. Bij het informatiecentrum huur je een tas met daarin een kaboutermuts, een hapje en een drankje voor onderweg en een cadeautje.

 4. Rien Poortvliet Museum

  4 Rein Poortvliet
  Vrijwel iedereen kent de karakteristieke kabouters van de tekeningen van Rien Poortvliet. Ben jij een fan? In het Rien Poortvliet Museum in Zuid-Beijerland stap je zijn wereld binnen op de kabouterzolder. Leuk voor ouders die de beroemde boeken in de kast hebben en de fantasie van kinderen krijgt er zeker een boost.

  Advertentie
 5. Kabouterpad Schoorlse Duinen

  5. Schoorlse Duinen
  Bij Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer, in de kop van Noord-Holland, ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je kinderen klaar. Met een puntmuts op lopen ze samen met jou een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luisteren ze naar een verhaal uit het kabouterboek en doen ze allerlei leuke opdrachten. Na afloop zijn ze echte kabouterexperts en de puntmuts mag mee naar huis.

 6. Wouter Kabouter

  6 Wouter Kabouter
  Koop bij pannenkoekenboerderij De Heikamp of de VVV in Ruurlo (Achterhoek) een rode puntmuts en het boekje Op pad met Wouter Kabouter en je tocht kan beginnen. De 1,5 kilometer lange route is speciaal gemaakt voor kinderen van twee tot en met zes jaar. Houten kabouterpaaltjes wijzen de weg en onderweg kunnen de kinderen spelletjes doen en leren ze van alles over de natuur. En over kabouters, natuurlijk!

 7. Kabouterpad Beers

  7 Kabouterpad Beers
  Bij Landgoed de Barendonk in het Noord-Brabantse Beers is een prachtig kabouterpad van een kilometer. Bij de receptie liggen een puntmuts en routeboekje met opdrachten klaar. Je wandelt door de mooie natuur én langs een schattig kabouterdorpje.

 8. Duinkabouterpad

  8 Duinkabouterpad
  In het schitterende natuurgebied Hollands Duin bij Noordwijk kun je allerlei kaboutersporen zoeken. Ga met je kinderen op ontdekkingstocht door de duinen en het bos. Bij Cafetaria Hoogies ligt een knapzak voor ze klaar met een puntmuts die ze na afloop mogen houden. Een mooie beloning voor al het speurwerk.

  Advertentie
 9. Kabouterpad Benthuizen

  9 Kabouterpad Benthiuzen
  Ook door de bossen van het Bentwoud in Benthuizen, bij Zoetermeer, kronkelt een kabouterpad. Bij Restaurant Roest op golfbaan Bentwoud liggen een gevulde knapzak en een puntmuts voor je kinderen klaar. Met het grote Staatsbosbeheer Kabouterboek, waarin de opdrachten staan voor op de route, ga je op zoek naar echte kaboutersporen. Als dát geen avontuur wordt!

 10. Kabouterland

  10 Kabouterland Exloo
  Ken je Kabouterland in Exloo? Het ligt verscholen in het hart van dit Drentse dorpje. Er zijn binnen en buiten kleine speeltuinen, er is een trollengrot, een kasteelruïne en een geheimzinnig konijnenhol. Overal kom je kabouters tegen. In het parkje zijn ook fijne terrasjes en een leuke kabouterwinkel. Echt een klein sprookje.

 11. Kabouterpad Nunspeet

  11 Kabouterpad Nunspeet
  Zouden er kabouters wonen in de buurt van het Bezoekerscentrum Nunspeet op de Veluwe? Dat is natuurlijk superleuk om met je kinderen uit te vinden. Met een kaboutermuts op hun hoofd en een gevulde knapzak op hun rug kunnen ze het kabouterpad lopen. In de begeleiderstas zit een boekje met kabouteropdrachten die je onderweg kunt doen. Volg de kleuren van de kralenketting en je komt alle kabouters tegen.

 12. Kabouters van ’t Hoogt

  12 Kabouters van 't Hoogt
  Bij restaurant ’t Hoogt in Soest hebben ze wel heel veel aandacht voor kinderen. In het kabouterhuis krijg je een knapzak en puntmuts om het kabouterpad te lopen. Als je alle opdrachten uit het kabouterboek gedaan hebt, krijg je een echt Kabouterdiploma. Maak je familie-uitje af met een heerlijk diner in het restaurant.

 13. Kabouterbos

  13 Kabouterbos
  In dit speelbos in Dronten hebben ze van alles op kaboutergebied, zoals een speeltuin rond dit thema en natuurlijk een kabouterpad. Leuk zijn de grote paddenstoelen waar je in kunt spelen of naar binnen kunt gluren. Sluit af met een lekkere pannenkoek in het restaurant.

 14. Tot slot, de Efteling

  14 Efteling

  Dit fantastische sprookjespark in Kaatsheuvel kent iedereen, maar het mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Het bos met de paddenstoelenhuisjes waar je kunt zien hoe kabouters leven is zó sfeervol. De meeste ouders hebben hier fijne jeugdherinneringen aan en hoe leuk is het om die door te geven aan je kinderen?

   

  Er worden natuurlijk veel meer leuke dingen over fantasiefiguren georganiseerd voor kinderen. Je kunt bijvoorbeeld ridderkastelen bezoeken, prinsessenfeestjes geven of naar een gave familievoorstelling in het theater. Kijk op Kidsproof.nl  wat er bij jou in de buurt allemaal te doen is rondom het favoriete thema van jouw kind.

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.