Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

17 verrassende Sinterklaas-uitjes

Bij Kidsproof vinden we het altijd geweldig als Sinterklaas ons land weer binnen vaart. Het betekent dat onze uitagenda weer vol komt te staan met leuke uitjes. Bijzondere intochten, sinthuizen, pietendorpen en speciale theatervoorstellingen. Dit zijn onze favorieten:

 1. De ‘echte’ intocht

  Intocht Maassluis
  De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op 12 november in de stad Maassluis. Om 10:00 uur beginnen de activiteiten. De sterren van Maasluis Got Talent treden op, er zijn verschillende spel- en knutselactiviteiten en Monique Smit gaat ook zingen. Rond 12:00 komt de Sint aan en begint hij zijn toch door de stad.

 2. Pepernotencircus

  Pepernotencircus Nijmegen
  Het Pepernotencircus in de Lindenberg in Nijmegen belooft een spannend spektakel te worden. Met knappe kunsten, zang, dans en allerlei sinterklaasactiviteiten voor het hele gezin, voor en na de voorstelling.

 3. Sint zijn slaapkamer

  Slaapkamer Sinterklaas
  In het Vestingmuseum in Naarden heeft Sint een eigen slaapkamer. Die kun je op alle dagen van de week bekijken, maar de woensdagen en zaterdagen zijn extra leuk. Dan is Sint er namelijk zelf en kunnen kinderen hem het hemd van het lijf vragen.

 4. Kelders van Sinterklaas

  Sinterklaas kelders
  Als Sinterklaas in Arnhem is, logeert hij in de historische kelders van de stad. Iedereen mag op bezoek komen. Kijk hoe Sint zijn badkamer er bijvoorbeeld uitziet en hoe de pieten pepernoten bakken. Helemaal leuk: kinderen kunnen hier hun Pietendiploma halen.

 5. Intocht in Amsterdam

  Sinterklaas intocht Amsterdam
  De intocht van Sint in Amsterdam blijft een bijzondere. Met ruim 600 pieten komt hij over de Amstel de stad binnenvaren. Dit jaar vindt deze prachtige intocht op 13 november plaats. De boot legt aan bij het Scheepvaartmuseum waarna de tocht door de stad begint.

 6. Pietendorp in het Zuiderzeemuseum

  Pietendorp Zuiderzeemuseum
  Op 20, 26 en 27 november wordt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen omgetoverd tot een echt pietendorp. Meer dan honderd pieten nemen hun intrek in de bijna 140 huisjes. Alle kinderen die hulppiet willen worden, zijn welkom om te helpen bij het voorbereiden van de verjaardag van Sinterklaas. En er is nog heel veel meer te doen!

 7. Bezoek de pakjesboot

  Bezoek de pakjesboot Hoorn
  Vanuit Hoorn kun je een speciale stoomtram richting de pakjesboot nemen. Onderweg krijg je lekkere warme chocolademelk met koek. Pieten brengen jullie naar de steiger bij station Medemblik, waar de grote pakjesboot van Sinterklaas aanlegt. Iedereen mag aan boord komen om Sinterklaas in zijn werkruimte te bezoeken. Natuurlijk ga je een stukje varen en de Sint heeft voor alle kinderen een cadeautje!

 8. Sinterklaasconcert

  Sinterklaas concert Cor Bakker
  Hoe oud wordt Sinterklaas eigenlijk? Cor Bakker en zijn band zoeken het uit tijdens dit feestelijke Sinterklaasconcert in Amsterdam. Oude en nieuwe, mooie en grappige liedjes komen voorbij. Een aanrader! Vergeet niet op tijd kaartjes te bestellen, deze voorstelling is altijd snel uitverkocht.

 9. Pietentraining in het pakhuis

  Pietentraining in het pakhuis
  In het Pakhuis van Sinterklaas in Broek op Langedijk is zoveel te doen. Met een stempelkaart mag je allerlei leuke spelletjes doen die je leren een echte piet te worden. Doe je het goed? Dan krijg je natuurlijk een echte oorkonde. Bezoek ook het sinterklaastoneel, de pietenveiling en het poppentheater. Check even goed de agenda wanneer er wat plaats vindt.

 10. Pakjespretpark

  Pakjespretpark Waarbeek
  Familiepretpark De Waarbeek in Hengelo is een echt speelparadijs. Tijdens de Sinterklaastijd is het hier extra leuk. Het park wordt dan namelijk omgetoverd tot een pakjespretpark. Alle kinderen mogen de pieten helpen in de bakkerij en echte stoere pietendingen doen, zoals ‘schoorsteen lopen’. Verder kunnen ze in het park proberen het mysterie van de verdwenen pakjes te ontrafelen.

 11. Plezier in het Pietenhuis

  Plezier in het Pietenhuis
  In Oosterhout organiseert CircusKunst een geweldig spektakel. Ze hebben een heus pietenhuis ingericht, waar van alles te beleven is. Kinderen kunnen pepernoten bakken met bakpiet, op de foto met selfiepiet, kunstjes oefenen met de circuspieten, knutselen met knutselpiet, dansen met discopiet en nog veel meer! Helemaal gratis.

 12. Kasteel Muiderslot

  Kasteel Muiderslot
  Op 26 en 27 november is het Muiderslot hét kasteel van Sinterklaas. Een drukte van belang zo vlak voor pakjesavond. Wandel door het kasteel en bezoek Sint zijn slaapkamer, de pakjeskamer, de keuken en natuurlijk Sint zelf! Uiteraard staat zijn schimmel op het slotplein.

 13. Het grote Sinterklaasfeest

  Het grote Sinterklaasfeest Laren
  Kom op 26 november naar Laren, daar wordt in de Bouthal hét Grote Sinterklaasfeest gevierd. Het wordt een geweldig feest met optredens van Bobo en Tjerk en Brandweerman Sam van Telekids. Voorafgaand aan de show kunnen kinderen het paard van Sinterklaas ontmoeten en kunnen ze dansen op de beat van DJ Piet. Na de show is er een meet & greet en kan iedereen met zijn favoriete held op de foto. Leuk!

 14. Museum Catharijneconvent

  Museum Catharijneconvent
  Ook in Utrecht, in Museum Catharijneconvent logeert Sinterklaas regelmatig. In het Huis van Sinterklaas is maak je kennis met de avonturen van de Goedheiligman en beleef je spannende avonturen op zijn verhalenzolder. Maar helemaal geweldig: je wordt door de Sint ontvangen in zijn eigen werkkamer. Kinderen mogen hem vragen wat ze altijd al wilden weten en kunnen hem hun allermooiste tekening geven.

 15. Varen met de boot van Sinterklaas

  Varen met de boot van Sinterklaas
  Rederij Stiphout in Maastricht organiseert wel iets heel leuks. Van 13 november t/m 4 december kun je op zaterdagen en zondagen met Sinterklaas over de Maas varen. Tijdens de boottocht kun je bij Sint op bezoek en laat hij graag zijn woon-, werk- en slaapkamer zien. De boot vertrekt om 12, 13, 14, 15 en 16 uur en de tocht duurt 50 minuten.

 16. Sint in het Maritiem Museum

  Sinterklaas in het Maritiem Museum
  In dit Schiedamse museum worden wel heel veel leuke Sint activiteiten georganiseerd! Samen met Professor Plons mogen kinderen helpen vier kwijtgeraakte chocoladeletters terug te vinden bijvoorbeeld. Ook zijn ze welkom aan boord van Pakjesboot12, dé pakjesboot van tv en kunnen ze meedoen aan een workshop marsepeinen Sint en Pietjes maken. Wel even reserveren voor de pakjesboot!

 17. Survival Piet

  Survival Piet
  Ben je jarig in de Sinterklaastijd? Geef dan een feestje bij SEC Survivals in Almere. Hier geeft Survival Piet de kinderen een echte pietentraining. In twee uur leren ze klimmen, klauteren en pakjes bezorgen als een echte piet. Met als beloning een stoer pietendiploma. Al geschikt vanaf 5 jaar.

Op Kidsproof.nl vind je nog meer leuke uitjes voor de decembermaand. Weet jij er eentje die wij niet mogen missen? Laat het ons weten!

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.