Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

op vakantie

5 redenen om (soms) zonder kinderen op vakantie te gaan

Ik vind mijn kind de allerleukste. Ik vind het heerlijk om tijd met hem door te brengen en samen leuke dingen te doen. Als mijn kind geniet, dan zit ik op rozen. Ondanks dat heb ik onlangs ook ervaren hoe het is om zonder hem op vakantie te gaan.

Eerlijk is eerlijk, dat was heerlijk!

Advertentie

Mijn kind heeft gescheiden ouders

De vader van Otis en ik zijn uit elkaar. Al sinds Otis vier maanden oud is, dus hij heeft er niets van meegekregen en weet niet beter. Zijn vader woont in het buitenland en als hij in Nederland is, dan gaat hij een (lang) weekend naar hem toe. Vorige maand ging hij voor het eerst een week met zijn vader op vakantie in eigen land.

Op vakantie!

Dat bood mij de mogelijkheid om een korte roadtrip te maken met mijn lief in Frankrijk. Wat was dat ontzettend heerlijk! Ik kan het iedereen aanraden om samen met je partner op mini-vakantie te gaan. Ook al mis je je kleine allerliefste, je krijgt er ontzettend veel voor terug!

5 redenen om op vakantie te gaan zonder kinderen

 1. Tot rust komen (maar dan echt)
  Tot rust komen als moeder betekent vaak die vijf minuten die je neemt om dat kopje thee te drinken, voordat er weer iemand opgehaald of weggebracht moet worden. Of dat kwartiertje onder de douche zonder gestoord te worden. Die autorit in je eentje terwijl meezingt met je lievelingsliedje op de radio.Moeders werken, zorgen, vertroetelen, poetsen en regelen, dus echt tot rust komen komt weinig voor. Als je zonder kinderen op vakantie gaat, word je dus wakker uit jezelf! Niet vanuit een droom ver weg ‘Mamaaaaa, ik ben wakkeeeerr!’, maar wakker worden als jouw batterij weer opgeladen is. Ook al is het maar een paar dagen, het voelt alsof je een week bent weggeweest!
 2. Tot jezelf komen
  Je bent veel meer dan alleen mama. Op het moment dat je even samen op pad gaat, ben je weer voor even alleen jij. Je koppie hoeft geen rekening te houden met alles en iedereen, alleen met jezelf. Het is even wennen, dat geef ik toe, maar wel een mooie ervaring: ‘Oh ja, zo was het om zonder kind te zijn’.
 3. Quality time
  Je bent er zonder kind tussenuit. Dat betekent: op je gemak een stadje bekijken (ook dat grote museum), lekker toeren (zonder wagenziek kind), picknicken in de Franse heuvels (uitgebreid en zonder knoeierij), wijntjes drinken op een terras, goede gesprekken tot diep in de nacht (je kunt toch uitslapen), in het donker een duik nemen in een meer en samen mooie nieuwe herinneringen maken. Tijd samen is echt fijn!
 4. Je kunt alles loslaten
  Je hoeft geen rekening te houden met slaapjes, wat de kinderen wel of niet lusten, of ze zich vermaken en of ze luisteren. Je kunt je dus focussen op wat júllie leuk vinden om te doen en daar lekker de tijd voor nemen. Kom je een toffe plek tegen om even te chillen op een groot kleed? Doen! Schuif je pas om 22:00 achter een tafeltje bij een restaurantje? Geen probleem! Rijd je langs een boer die fruit verkoopt? Ga proeven! Go with the flow en doe waar je zin in hebt. Nu kan het namelijk op je gemak!
 5. Thuiskomen is nóg lekkerder
  Als je na zo’n trip thuiskomt en je hebt je kind gemist en hij komt naar je toe rennen met zijn grote lach… Dan smelt je compleet! Thuiskomen bij je eigen kinderen is toch het mooiste dat er is. Je bent opgeladen en zit vol energie om weer het ‘normale’ leven op te pakken!

De volgende roadtrip wordt er een met Otis erbij. Nu weet ik een beetje wat ik kan verwachten en hoe het zal zijn met mijn kleine man erbij. En ik weet ook dat de volgende keer dat Otis bij zijn vader is, ik er dan weer even tussenuit ga met mijn lief. Al is het maar voor één nacht!

Claudia Sloot

Claudia Sloot is moeder van Otis en schrijft over haar leven met een temperamentvolle peuter, die vindt dat slapen en eten voor mietjes is. Ook runt ze haar blog Oh yeah baby, heeft een kledinglijn You and Mini én werkt in de online marketing.